Neo priporoča: Podpredsednica

Igor Harb in Tamara Harb 17. maj 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-podpredsednica-harb-maj19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Podpredsednica (HBO)

Igra prestolov ni edina serija na HBOju, ki bo maja 2019 dočakala zadnji del. Pravkar se je po sedmih sezonah zaključila odlična satirična politična komedija Podpredsednica z Julio Louis-Dreyfus v glavni vlogi. Ko je Donald Trump postal predsednik, so mnogi podvomili v možnost uspešnega nadaljevanje serije, saj se je absurdnost iz ekranov prenesla v dejansko politiko. A ustvarjalci so preskočili tudi to oviro in sodeč po odzivih oboževalcev tudi uspešno zaključili zgodbo. Igri prestolov zaenkrat ne kaže tako dobro, a čaka nas še zadnji del, ki bo na sporedu v ponedeljek, 20. maja.

Na voljo je vseh sedem sezon Podpredsednice.

Čas za klasiko: Stan in Olio (TV SLO 1)

Film o Stanleyju Laurelu in Oliverju Hardyju in življenju po zatonu hollywoodske slave se kmalu poslavlja iz kino sporeda. Že ta vikend pa si lahko ogledate tri filme teh mojstrov fizične komedije iz udobja svojega naslonjača. V Zadnji potezi sta gradbenika, v Mornarjih se znajdeta v prometnem zastoju, Trdobučneža pa govori o vojaku, ki ga predolgo ni dosegla novica o koncu vojne.

Vsi trije filmi bodo na sporedu v nedeljo, 19. 5.

Minute za smeh: Stanje zakona (HBO)

Hiter vpogled v pogovor para pred obiskom zakonskega svetovalca je zaradi scenarija Nicka Hornbyja (Vse o fantu) ter odličnih Chrisa O’Dowda in Rosamund Pike v glavnih vlogah vreden ogleda na dušek ali pa le za hiter preskok v ležerenost večera. 10-delna serija ima 10-minutne epizode.

Na voljo je celotna prva sezona.

Dokumentarec: Houston, imamo problem (TV SLO 2, HBO)

Prvi slovenski film na Netflixu in prvi film iz regije, ki ga je koproduciral HBO. Vse to priča o odličnem producentskem delu, a tudi zanimivem prepletu dokumentarnega in igranega filma ter o igranju z miti, zarotami in resnico. Prepustite se popeljati v zgodbo o jugoslovanskem vesoljskem programu.

Na sporedu v petek, 17. 5.

Otroški kotiček: Hugo (Kino)

Za nastanek filma se lahko zahvalimo hčerki Martina Scorseseja, ki je velika oboževalka knjige Hugo Cabret in je prepričala očeta, da se je lotil tega projekta. Knjiga je prevedena tudi v slovenščino in je dobila priporočilo zlata hruška. Ta ZF dogodivščina fanta, ki poskuša ugotoviti, kaj se je zgodilo z njegovim očetom, je primerna za otroke stare osem let.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, filma, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. maj 2019
4633
17. maj 2019
Neo priporoča: Podpredsednica