Neo priporoča: Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem

Igor Harb in Tamara Harb 22. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-oliver-harb-feb19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem (HBO)

Globalne novice so lahko kompleksne in depresivne. Zato so bistveno boljše skozi humor. Ameriški komiki so izpilili format novičarskih oddaj s kančkom humorja, pri čemer je oddaja Johna Oliverja med najboljšimi. Šale so duhovite in drzne, analiza dogajanja v svetu pa praviloma bolj poglobljena kot na novičarskih kanalih ali v dnevnem časopisju. Oddaje snemajo ob nedeljah zvečer, pri nas pa so na voljo na HBO Go od torka, izseke pa lahko že prej najdemo na YouTubu. Podobna domača različica je Ta teden z Juretom Godlerjem , ki je na sporedu ob četrtkih na Planet TV.


 

Filmska uspešnica: Ljubezen, Simon (HBO)

Ena največjih lanskih ameriških uspešnic med romantičnimi komedijami sledi mnogim klasičnim formulam srednješolske ljubezni. Glavni junak išče romantično dušo, ki jo je spoznal prek dopisovanja in se pri tem zaplete v vrsto dogodivščin. Film izstopa iz množice po tem, da gre za gejevsko ljubezen.


 

Akcijski presežek: Iskan (TV 1000)

Desetletje stari stripovski akcioner še zmeraj izstopa z noro zgodbo in osupljivimi akcijskimi scenami. Angelina Jolie in James McAvoy sta v glavnih vlogah izjemna, Morgan Freeman pa nepozaben. Če ste pozorni, boste v stranski vlogi prepoznali tudi Chrisa Pratta, zvezdnika Jurskega sveta, Varuhov galaksije in (v animirani različici) Lego filma.

 

Čas za kulturo: Fantastična ženska (TV Slovenija 1)

Lanski dobitnik tujejezičnega oskarja je pretresljiva drama o o Marini, ki po partnerjevi smrti ostane brez vsega, celo strehe nad glavo, poleg tega pa jo njegova družina povsem izloči, policija pa sovražno zaslišuje glede okoliščin smrti. Marina je namreč trans spolna ženska in čeprav je našla ljubezen in ima prijatelje, je večina še zmeraj polna predsodkov, a prav zato mora najti notranjo moč, da lahko zaživi znova.


 

Dokumentirano: Moja generacija (TV Slovenija 2, 24.2.)

Michael Caine je kultni filmski zvezdnik, ki je preživel vrtinec šestdesetih. V tem dokumentarcu se s svojim tipičnim šarmom in smislom za humor spominja divje preteklosti in to brez dlake na jeziku.


 

Smeh zagotovljen: Popzvezdnik: Nikoli ne odnehaj, nikoli se ne ustavi (DKino)

V parodiji o pop zvezdniku, ki nima stika z realnostjo, ni težko prepoznati cele vrste nekdanjih ljubljenčkov aren, predvsem pa seveda cilja na Justina Bieberja. Komik Andy Samberg je v glavni vlogi prepričljivo neumno megalomanski, film pa je napisal skupaj s partnerjema iz humoristične glasbene skupine The Lonely Island .

 

Otroški kotiček: Odvratne rime (TV Slovenija 1)

Angleški pisatelj Roald Dahl je napisal celo vrsto formativnih otroških knjig, ki so postale še boljši filmi; med drugim Matildo, Čarli in tovarna čokolade in Veliki dobrodušni velikan. Odvratne rime je ena njegovih bolj zabavnih knjig, sodobna, navihana priredba klasičnih pravljic, podana v rimah, ki jo je v slovenščino mojstrsko prepesnil Milan Dekleva. Animirani film je posnel studio Magic Light Pictures, ki je odgovoren tudi za Zverjasca in Bi se gnetli na tej metli? , sinhronizacijo v slovenščino pa je naredila izjemna ekipa na čelu z Jernejem Šugmanom v vlogi volka.

Foto: HBO

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. februar 2019
4468
22. februar 2019
Neo priporoča: Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem