NEO priporoča: Prvi človek

Igor Harb in Tamara Harb 1. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-prv-clovek-harb-mar19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Prvi človek (DKino)

Damien Chazelle nas po Ritmu norosti in Deželi La La popelje v vesolje, natančneje v življenje Neila Armstronga (Ryan Gosling), prvega človeka, ki je stopil na Luno. Film temelji na uradni biografiji, a zdi se, da režiser predvsem poskuša razumeti, kaj je astronavta privedlo do tega zgodovinskega podviga. Krasno posnet film gledalca popelje v urjenje, nevarnosti, polet na Luno pa tudi Armstrongovo družinsko življenje. Za pristen prikaz sta poskrbela tudi njegova otroka, ki sta sodelovala pri filmu. Oskar za posebne učinke pa seveda pomeni, da si film oglejte na čim večjem zaslonu in čim bolj naglas.


 

Filma Ritem norosti in Prvi človek sta v DKinu.

Filmska uspešnica: Solo: Zgodba Vojne zvezd (HBO, HBO Go, HBO OD, od nedelje, 3. 3.)

Solo je zgodba Vojne zvezd, ki v središče dogajanja postavi najbolj kul lik iz izvirne trilogije, tihotapca in pilota Hana Sola, ki ga je v prejšnjih filmih upodobil Harrison Ford. V tem tipičnem blockbusterju polnem akcije ga spoznamo na začetku njegove kariere, v mladih letih ga upodobi Alden Ehrenreich. Han Solo pa ni najboljši del svojega filma, saj mu vso pozornost ukradeta Lando Calrissian v podobi Donalda Gloverja in njegova androidska, revolucionarna pajdašica L3-37 z glasom britanske komičarke Phoebe Waller-Bridge.


 

Akcijski presežek: Neslavne barabe (Planet TV, od nedelje, 3. 3.)

Druga svetovna vojna skozi kamero režiserja Quentina Tarantina postreže z veliko akcije, intrigami in odličnim Christopherjem Waltzom, ki je za vlogo polkovnika SS Lande prejel tudi oskarja. Skupina ameriških vojakov se poda v Francijo, kjer izvaja maščevalne poboje nemških vojakov, predvsem pa jih spremljamo med pripravo na nalogo odstraniti vodstvo nemškega rajha, ki se bo zbralo na premieri filma v Parizu.


 

V videotekah so na voljo tudi drugi Tarantinovi filmi: Šund, Ubila bom Billa 1 in 2 in Jackie Brown v HBO OD in HBO Go, Podlih osem in Django brez okovov v DKinu, Šund in Ubila bom Billa 2 pa tudi v Pickboxu.

Čas za kulturo: Milk (TV 1000)

Film o političnih prebojih aktivista Harveya Milka, ki je kot prvi odkriti gej zmagal na volitvah za državno službo v San Franciscu v sedemdesetih. Film je prejel dva oskarja, tudi za glavno vlogo, v kateri je odličen Sean Pean.


 

Dokumentirano: Free Solo (National Geographic, od nedelje, 3. 3.)

Film je letos (ta teden!) prejel oskarja za najboljši dokumentarec in ga že lahko ujamete na TV. Kamera spremlja plezalca Alexa Honnolda, ki se odloči preplezati znamenito steno El Capitan v parku Yosemite brez vrvi in tako uresničiti svoje sanje. Mimogrede, tako El Capitan kot tudi Yosemite sta imeni operacijskega sistema macOS.


 

Smeh zagotovljen: 21 Jump Street in 22 Jump Street (DKino in Voyo)

Tudi režiserja Christopher Miller in Phil Lord sta letos prejela oskarja, in sicer za animirani Spider-Man: Novi svet. V tem resda ne manjka humorja, a še več sta ga postregla v filmih 21 Jump Street: Mladenič v modrem in v nadaljevanju 22 Jump Street: Mladeniča na faksu. V središču sta bivša sošolca iz srednje šola, oba policija, ki se pod krinko ponovno odpravita na srednjo šolo in spoznata, da se je marsikaj spremenilo. V nadaljevanju pa obilo smeha sprožijo njune dogodivščine na faksu. V glavnih vlogah Jonah Hill in Channing Tatum.


 

Otroški kotiček: Sporočilo v steklenici (TV Slovenija 1, ob sobotah)

Ob sobotah je na sporedu druga sezona otroške dokumentarne oddaje Sporočilo v steklenici. V prvi sezoni smo spremljali šestletno Ivy in njeno družino, ki se iz Evrope za nekaj časa preseli na otok Tikopia. V drugi sezoni, približno tri leta kasneje, pa se skupaj s prijatelji odpravijo na jadrnico, s katero med drugim obiščejo tudi prijatelje na otoku. Krasen pogled na svet daleč stran od evropskega vsakdana skozi oči otrok. Posamezna epizoda traja 10 minut in je v celoti sinhronizirana.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. marec 2019
4481
1. marec 2019
NEO priporoča: Prvi človek