Neo priporoča: Rdeči vrabec

Igor Harb in Tamara Harb 25. januar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-redsparrow-harb-jan19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Rdeči vrabec (HBO od nedelje, 27. 1. 2019)

Eden bolj napetih lanskih trilerjev je priredba knjižne uspešnice nekdanjega agenta Cie Jasona Matthewsa. Oskarjevka Jennifer Lawrence igra balerino Dominiko, ki jo po poškodbi rekrutira ruska tajna služba za posebni vohunski program. V klasičnem žanrskem spektaklu ne manjka nasilja, spletk, prevar in seveda zapeljevanja.


 

Filmska uspešnica: Lov na Rdeči oktober (Kanal A)

Če ostanemo pri hladnovojnih temah, Lov na Rdeči oktober je brez dvoma najboljši podmorniški film vseh časov. Ciin analitik Jack Ryan (Alec Baldwin) ugotovi, da najsodobnejša sovjetska podmornica Rdeči oktober ne pripravlja prikritega jedrskega napada na ZDA, temveč da želi njen kapitan Marko Ramius (Sean Connory) prebegniti. To sproži nevarno igro velesil, ki se odvije na zelo človeški ravni. Pod vodo. Film bo na Kanalu A v soboto zvečer in potem še 7 dni na voljo z zamikom.


 

Čas za kulturo: Ida (DKino)

Nominiranci za oskarje so znani, med njimi pa se je s presenetljivimi 3 nominacijami znašel tudi zelo oseben film poljskega režiserja Pawla Pawlikovskega Hladna vojna. Isti avtor je z Ido pred leti že prejel zlati kipec za najboljši tujejezični film, ki ga najdete v videoteki DKino. Tako kot Hladno vojno tudi Ido odlikuje izredna fotografija, zgodba pa se odvija na Poljskem v šestdesetih, ko mlada redovniška pripravnica odkriva družinske skrivnosti. Film, ki ga ne gre zamuditi, prepriča s krasno in tenkočutno zgodbo, ki jo režiser kljub veliki temi uspe povedati v dandanes skoraj neverjetnih 80 minutah.


 

Akcijski presežek: Spider-Man: Vrnitev domov (HBO Go)

Spider-Man doživlja vrhunec svoje 56-letne kariere, saj je animirani Spider-Man: Novi svet ravno prejel nominacijo za oskarja in je tudi favorit za to nagrado. Čeprav se je v najbolj tragični sceni lanskih Maščevalcev Peter Parker spremenil v prah, kaže, da bo z njim vse v redu, saj smo dobili že napovednik za njegov drugi solo film, Daleč od doma. Ob tem je lanska igra Spider-Man postala najbolje prodajana igra za PlayStation 4 in je prislužila več kot večina doslej posnetih filmov o junaku. In če smo spet pri filmih, Spider-Man: Vrnitev domov, ki pajkastega junaka umesti med Marvelove junake, je na HBO GO. Priporočamo ogled.


 

Smeh zagotovljen: Policaj z Beverly Hillsa 1 in 2 (HBO GO)

V osemdesetih je peščici filmov uspelo najti idealno razmerje med komedijo, kriminalko in akcijskim trilerjem. A nobenemu od njih tako dobro kot Policaju z Beverly Hillsa. Glavni junak je Axel Foley (Eddie Murphy), detroitski kriminalist, ki ga sled zločinca pripelje v petičen del Kalifornije. Tukaj mora izkoristiti vse svoje izkušnje dela pod krinko, da lahko uveljavi zakon in najde pravico. In vse to naredi z nepozabnim stilom.


 

Otroški kotiček: Zverinice iz gozda Hokipoki (DKino)

Živali v gozdu Hokipoki poskušajo najti sožitje, pa čeprav življenje v skupnosti ni vedno najlažje. Glavni junak je mišek Lenivšek, ki s pesmijo in kitaro zabava živali, medtem ko je mesojedi lisjak Zmikavt seveda nekoliko manj priljubljen. Zgodbe iz njunega domovanja bodo otroke mimogrede poučile še o premagovanju razlik, sožitju in o poslanstvih v življenju. Muzikal je sinhroniziran v slovenščino in tako primeren za otroke od četrtega leta naprej.


 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. januar 2019
4416
25. januar 2019
Neo priporoča: Rdeči vrabec