Neo priporoča: Slovenski filmi

Igor Harb in Tamara Harb 7. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/valentinovo-harb-feb19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Slovenski filmi (Kino, TV Slovenija, POP TV)

Ob slovenskem kulturnem prazniku več slovenskih TV postaj predvaja filme domače produkcije, od klasik, kot sta Vesna in Poletje v školjki, do novejših žanrskih izletov, kot sta Idila in Vampir z Gorjancev. Seveda pa ne manjka niti filmov za mlade, med drugim priporočamo Niko in Gremo mi po svoje 2.


 

Filmska uspešnica: Deadpool 2 (HBO)

Deadpool je samosvoj superjunak, ki nenehno preklinja, se norčuje iz klišejev stripovskih filmov, nagovarja publiko in nima nobenih predsodkov glede ubijanja nasprotnikov. Prvi film je čez noč postal kultna uspešnica, nadaljevanje pa ponudi zvrhano dozo humorja, akcije in seveda tudi romance. V videoteki HBO Go ga najdete od nedelje, 10. januarja.


 

Čas za kulturo: Projekt Florida (DKino, HBO Go, HBO OD)

Projekt Florida ponudi intimni vpogled v življenje v slumovskem motelu za revne, ki se nahaja le streljaj od Disneyjevega zabaviščnega parka. Film posebej odlikuje mojstrski pristop k predstavitvi zgodbe, saj jo spremljamo skozi oči šestletne navihanke Moonee, ki povsem prevzame gledalca.


 

Akcijski presežek: Hitri in drzni (Planet TV, DKino)

Ravno te dni smo dobili prvi napovednik za prihodnji film iz serije Hitri in drzni, ločeno dogodivščino nekdanjega agenta Hobbsa in zločinca Shawa, ki ju upodobita Dwayne Johnson in Jason Statham. Napovednik si lahko ogledate spodaj in če vas je navdušil nad temi zabavnimi akcionerji, jih lahko ujamete na Planet TV ob sobotah. Sicer so vsi tudi na voljo v videoteki DKino.


 

Dokumentirano: Epizoda v življenju zbiralca železa (TV Slovenija 2)

Oskarjevca Danisa Tanovića je pred nekaj leti ob branju časopisa presunila zgodba o Romki, ki je skoraj umrla v bolnišnici zaradi težav z zdravstvenim zavarovanjem. Poiskal je družino in čeprav je sprva nameraval narediti klasični dokumentarec, je z živahno družino kmalu posnel cel film v katerem so ti igrali sami sebe. Pretresljiva zgodba in junaki, ki ostanejo s tabo tudi po ogledu. Film je z ogledom nazaj na voljo do ponedeljka.


 

Smeh zagotovljen: Ananas ekspres (Kino)

Ananas ekspres je film o zadetku, ki je po naključju priča umora, nakar skupaj s svojim dilerjem trave pade v paranojo, da so mu morilci za petami. Šala je v tem, da so mu res in da mislijo, da je zločinski veleum, ki jih skuša uničiti. Film je precej nasilen in vsebuje veliko odraslega humorja. V glavnih vlogah Seth Rogen, James Franco in Danny McBride.


 

Otroški kotiček: Bikec Ferdinand (HBO)

Zgodba o bikcu, ki bi raje duhal rožice kot se boril v areni, navdušuje otroke že več kot 80 let. Predlanski animirani film obdrži pacifistično sporočilo in ga združi z zgodbo o družini in prijateljstvu ter veliko humorja.


 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. februar 2019
4446
7. februar 2019
Neo priporoča: Slovenski filmi