Neo priporoča: Teror

Igor Harb in Tamara Harb 16. avgust 2019 Čas branja članka: 5
/PublishingImages/teror-naslovna.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče: Teror: Zloglasni (AMC)

V prvi sezoni so nas ustvarjalci popeljali v led in mraz raziskovanja prehoda čez Arktiko, v drugi se bomo odpravili v čas druge svetovne vojne, v skupnost Američanov japonskega rodu, ki so jih po napadu Japonske na Pearl Harbor ZDA zaprle v internacijska taborišča. Tako kot smo vajeni že iz prve sezone bo zgodovinska dejstva začinil nadnaravni element – tokrat duh maščevanja. V seriji igra tudi George Takei (Sulu iz Zvezdnih stez), ki je bil kot petletni otrok skupaj z družino prav tako odpeljan v taborišče in je pri ustvarjanju serije sodeloval tudi kot svetovalec.

Prvi del je bil na sporedu 15. avgusta.

Čas za kulturo: Hladna vojna (DKino)

Glasbenik in mlada pevka nas popeljeta skozi njuno turbulentno romanco od povojne Poljske do pariških klubov v petdesetih. Režiser Pawel Pawlikowski je za svoj prejšnji film Ida prejel oskarja za najboljši tujejezični film. O tem kako prekrasno posneti so njegovi filmi, pa priča tudi dejstvo, da sta bila oba filma nominirana tudi za oskarja za filmsko fotografijo.

V DKinu je na voljo tudi Ida.

Domače: Pr'Hostar (POP TV)

Najbolj gledan slovenski film vseh časov o dogodivščinah gorenjskih hotelskih delavcev je bil posnet z majhnim proračunom in brez državne pomoči, a z veliko zanosa. Scenarij sta napisala Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režiral pa Luka Marčetič, avtor zabavne serije V dvoje.

Pr'Hostar bo na sporedu od 17. avgusta, na voljo je tudi v Voyu. V dvoje je na sporedu POP TV in v Voyu.

Komedija: Dekleta s koledarja (HBO)

Film temelji na resničnih dogodkih, ko se je skupina žensk iz Yorkshira odločila, da bodo pozirale gole za koledar, da bi zbrale sredstva za lokalno bolnišnico, v kateri se je zdravil pokojni mož ene od njih. A prodaja preseže vsa pričakovanja. Tipično britansko komedijo obogati odlična igralska zasedba.

Kriminalka: Ameriške prevare (Kanal A)

Zvezdniška zasedba na čelu s skoraj neprepoznavnim Christianom Baleom, Amy Adams, Bradleyem Cooperjem in Jennifer Lawrence nas popelje v svet političnih prevar, preobratov in mafijskega podzemlja. Režiser David O'Russell je znan tudi po filmih Borec, Za dežjem posije sonce in Trije kralji.

Film bo na sporedu od 18. avgusta. Na voljo tudi v DKinu.

Otroški kotiček: Mary Poppins se vrača (HBO)

Najbolj znana varuška na svetu, ki jo je v originalni različici upodobila Julie Andrews, se je lani vrnila na filmska platna v podobi Emily Blunt, da bi pomagala družini skozi težke čase. Film ni sinhroniziran, primeren je za otroke od šest let naprej.

Film bo na voljo od 18. avgusta.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, kanala ali videoteke, ki jo želite gledati.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. avgust 2019
4791
19. avgust 2019
Neo priporoča: Teror