Neo priporoča: Vdove

Igor Harb in Tamara Harb 22. marec 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/vdove-neo-harb-mar19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Vdove (DKino)

Ko naslovnim vdovam v spodletelem ropu umrejo možje, najdejo načrt za njihov naslednji rop. Da bi gangsterju povrnile dolg, se odločijo, da bodo rop izpeljale same. Režiser Steve McQueen je predvsem znan po bolj resnih dramah, kot so 12 let suženj, Sramota in Lakota, tako da je hitro jasno, da Vdove niso običajen žanrski izdelek, saj pod površjem namreč ves čas brbota tudi družbeni komentar. V glavnih vlogah so Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki in Cynthia Erivo.


 

Film Vdove je na voljo v DKinu.

Filmska uspešnica: Misija: Nemogoče - Izpad (HBO Go, HBO, HBO OD)

Ko smo mislili, da nas Tom Cruise ne more več presenetiti in da je izpeljal že vse možne kaskaderske podvige, nas v šesti Misiji: Nemogoče popelje na še nevarnejše popotovanje. Tokrat skoči iz letala na višini približno 7000 metrov in izvede t.i. skok HALO (pri katerem se padalo odpre na približno 500 metrih). Temu doda še ščepec dirkanja z motorjem po Parizu, tek po londonskih strehah in zaključi s helikoptersko dirko.


 

Misija: Nemogoče - Izpad bo na sporedu v nedeljo, 24. 3.

Čas za kulturo: Oprostite, da vas motim (DKino)

Prvenec Bootsa Rileya so lani nagradili na Independent Spirit Awards, doživel pa je tudi dober odziv pri kritikih in gledalcih. V središču zgodbe je temnopolti Cash, ki dobi službo v telemarketingu, kjer ugotovi, da je lahko uspešnejši, če po telefonu uporablja »belski glas«. Ko strmo napreduje, se mora odločiti med prijatelji in zaslužkom. Ta absurdna družbeno angažirana črna komedija ni za vsakogar, a je vredna ogleda. V glavnih vlogah Lakeith Stanfield in Tessa Thompson.


 

Oprostite, da vas motim je na voljo v DKinu.

Smeh zagotovljen: Noč neumnih mrtvecev (TV 1000)

Romantična komedija z zombiji je nenavaden opis, a bi težko našli bolj natančnega. Gre za prvi film trilogije »krvi in sladoleda« avtorjev Edgarja Wrighta in Simona Pegga. Filmska revija Total Film je Noč neumnih mrtvecev izbrala za najboljši britanski film prejšnjega desetletja. V glavnih vlogah Simon Pegg, Nick Frost in Kate Ashfield.


 

Otroški kotiček: Pixarjevi kratki filmi (HBO Go, HBO OD)

V HBOjevih videotekah je kopica krasnih kratkih otroških animiranih filmov studiev Pixar in Disney, ki bodo tam le še do nedelje. Nekaj se jih navezuje na celovečerne filme, kot denimo Rileyjin prvi zmenek, Vročica Ledenega kraljestva, Jakec Neverjetni, Svet igrač, drugi, kot so Luna, Lava in Dan in noč, pa so se odvrteli kot predfilmi pred večjimi kino uspešnicami. Vse odlikuje zanimiva zgodba in odlična animacija, večina pa jih je bila tudi nominiranih za oskarje.

Kratki filmi bodo na voljo do nedelje, 24. 3.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. marec 2019
4525
22. marec 2019
Neo priporoča: Vdove