Neo priporoča: Vikingi

Igor Harb in Tamara Harb 1. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/vikingi-neo-priporoca-harb-feb19-hero.jpg

Telekomova nova generacija televizije NEO je prinesla povsem drugačno izkušnjo gledanja vsebin na televiziji in drugih napravah, ki omogoča še večjo in lažjo izbiro filmov in serij ter še preprostejše spremljanje športnih dogodkov in novic. Pri več sto programih, 7-dnevni možnosti ogleda nazaj in pestri ponudbi videotek je NEO orodje, ki ponudi lažji fokus na tisto, kar želimo gledati in preprost dostop prek celega nabora naprav, na Tehniku pa smo vam pripravili priporočila vsebin, ki jih ta teden ne smete zamuditi.

Najbolj vroče ta hip: Vikingi (Pickbox)

Peta sezona se je ravno zaključila z epsko bitko in novim valom smrti in upanja. Serija prikazuje realistično življenje v 9. stoletju in številne politične intrige ter brutalne vojne, ki jih te porodijo. V ospredju zadnje sezone je kraljica Lagertha, ki se oklepa prestola, spremljamo pa tudi Flokija, ki ustanovi kolonije na Islandiji, Bjorna, ki obišče Afriko, in Saksonce, ki pripravljajo upor proti severnim zavojevalcem. Če ne morete počakati do premiere zadnje sezone Igre prestolov, je to brez dvoma najboljša tolažba.


 

Vse sezone so na voljo na Pickboxu.

Filmska uspešnica: Venom (DKino)

Venom je eno največjih filmskih presenečenj tega leta, stripovski spektakel, ki gradi na karizmi Toma Hardyja. Ta igra novinarja Eddieja Brocka, ki ga okuži vesoljski parazit. To mu da nadnaravno moč, ki se jo odloči uporabiti za zaustavitev vesoljske invazije.


 

Čas za kulturo: Podočnik (TV Slovenija 2)

Prelomni film grškega novega vala je zgodba o treh najstnikih, ki živijo v skoraj popolni izolaciji od družbe, ker jih starši ne pustijo ven, dokler jim ne bodo izpadli kočniki. Film je bizaren in deluje na več metaforičnih ravneh kot kritika sodobne družbe. Režiser filma Yorgos Lanthimos je letos nominiran za oskarja za zgodovinsko dramo Najljubša. Podočnik je na voljo s 7-dnevnim zamikom do ponedeljka.


 

Akcijski presežek: Pobesneli Max: Cesta besa (DKino, HBO od sobote 2. 2.)

Pobesneli Max je bržkone najboljši akcijski triler zadnjega desetletja. Večina zgodbe se odvije med divjo vožnjo, polno spopadov, vendar pa je neverjetna, spektakularna, nenehno presenetljiva akcija predvsem kulisa za močna sporočila o usodi človeštva. Charlize Theron je kot imperatorka Furiosa ustvarila eno najboljših filmskih junakinj.


 

Dokumentirano: Salman Rushdie, s smrtjo za petami (TV Slovenija 1)

Britanski pisatelj, avtor zloglasnega romana Satanski stihi, je preživel dobro desetletje v skrivanju, po tem, ko je takratni iranski verski voditelj ajatola Homeini razglasil fatvo, smrtno obsodbo zaradi žalitve vere. Dokumentarni film predstavi pisateljevo zgodbo in posledice takega življenja. Satanski stihi in cel kup drugih Rushdiejevih romanov so na voljo v slovenskih prevodih. Dokumentarec je na voljo s 7-dnevnim zamikom.

Smeh zagotovljen: Italijanska misija (Kanal A in HBO od sobote 2. 2.)

Italijanska misija je kultna angleška krimi komedija o Charlieju Crokerju, majhnem zločincu z velikimi načrti. Natančneje s krajo pošiljke zlata v Milanu. Film je zaslovel zaradi genialnega Michaela Caina v glavni vlogi, legendarnega zaključka in parade mini morrisov. Danes je ponovno aktualen tudi zaradi brexita, saj je ključni cilj Charliejevega gangsterskega šefa destabilizacija evropskih integracij. Na Kanalu A je z zamikom na voljo tudi ameriška predelava z Markom Wahlbergom, Charlize Theron in Jasonom Stathamom, ki je tudi zabavna na svoj način, če jo boste zamudili, pa prihodnji vikend prav tako prihaja na HBO.


 

Otroški kotiček: Kapitan Gatnik (HBO)

Priljubljen stripovski junak oživi v animiranem filmu, ki uspešno obdrži vse neumne, butaste in otročje elemente iz knjig ter jih mestoma še nadgradi. Film žal ni sinhroniziran v slovenščino, kar je škoda, saj se nad stripi o Kapitanu Gatniku navdušujejo otroci že od 4. leta naprej.


 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. februar 2019
4427
1. februar 2019
Neo priporoča: Vikingi