NEO - tvoja želja, moj ukaz

Igor Harb in Tamara Harb 24. december 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/neo-clanki-harb-okt19-hero.jpg

NEO je priklopljen, z ogledom nazaj in ponudbo videotek imamo na voljo tudi množico zanimivih vsebin. A da bo udobje popolno, jih prikličimo kar brez vnašanja dolgih naslovov in zapletenih priimkov.

Glasovno upravljanje - tvoja želja

Udobno zleknjen na kavču si zaželiš film Spider-Man: Novi svet. Vsi ga hvalijo, ti pa ga še vedno nisi imel časa pogledati. No, tudi danes se ti ne ljubi tipkati naslova in preveriti ali je na voljo. Pa saj ti ni treba. Vzemi daljinec, pritisni in drži gumb z mikrofonom, nato v slovenščini razločno reci »Spider-Man« in tipko spusti. Na izbiro boš imel vse filme, ki imajo v naslovu Spider-Man in so na voljo v videotekah ali na TVju. Aja, pa še množico vsebin z YouTuba. Natančna navodila si oglej v kratkem približno polminutnem videu.

Glasovni ukazi

Brez tipkanja ne iščeš le po naslovih, ampak tudi po programih, igralcih, videotekah, itd. Če bi otrok rad eno od risank, ki so na Minimaxu, lahko pritisne gumb z mikrofonom in preprosto reče »minimax« in že je na želenem programu. Če zvečer želiš pogledati film Maščevalci: Zaključek, le reci »maščevalci« in na voljo imaš film, ki je v HBO OD ali na voljo s 7-dnevnim ogledom nazaj. Podroben prikaz si oglej v spodnjem enominutnem videu.

Glasovni ukaz v aplikaciji

Podobno kot na TVju lahko z glasom iščeš tudi po aplikaciji, a moraš najprej pritisniti ikono iskanje, nato pa mikrofon, več v spodnjem videu.

Na enem mestu – vse kar želiš

Če je zate danes dan za film z Ryanom Reynoldsom, reci »ryan reynolds« in na voljo imaš seznam vsebin na TV, v videotekah in na Youtubu, v katerih se pojavi slavni igralec. Vse od Deadpoola do Pikachuja in intervjujev v raznih oddajah. Le izberi kar te zanima, klik in tvoja želja je uresničena.

Razvrščanje Tv programov

Program res lahko prikličeš tudi s številko, ampak je v redu, če veš, kje se nahaja. Ob množici programov in neurejenem seznamu, je to včasih kar velik podvig. Zato si najprej na spletu uredi seznam. Obišči neo.io, se prijavi in izberi zavihek TV programi, potem si jih prilagodi po svoje, zapomni si kje so, pa boš jih drugič lahko priklical kar s številko.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. december 2019
4981
24. december 2019
NEO - tvoja želja, moj ukaz