Noč čarovnic v Dkinu

Igor Harb in Tamara Harb 27. oktober 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/noc-carovnic-v-dkinu-harb-okt21-hero.jpg

Najbrž ni obvezno gledati grozljivk na noč čarovnic, ampak, kaj boste potem počeli? V DKinu smo pripravili nabor odličnih grozljivk iz naše ponudbe, ki bodo šokirale, nasmejale in vam nagnale strah v kosti.

Serija filmov Priklicano zlo

S franšizo filmov Priklicano zlo je režiser in producent James Wan ustvaril klasične grozljivke s strašljivo atmosfero in stvarmi, ki se premikajo v temi, ob tem pa obdržal povsem sodoben tempo, ki drži gledalca prikovanega na stol, z nohti zaritimi v držalo. V videoteki DKino so vsi trije filmi Priklicano zlo, vključno z letošnjim Kriv je satan, in trije odvrtki: prvi dve Annabelle in Nuna.

 

Beži

Beži je odlično posnet, napet triler o na prvi pogled idiličnem razmerju med materjo samohranilko Diane in njeno invalidno hčerko Chloe. Ko slednja prične ugotavljati, da z njeno boleznijo ni vse tako kot ji je razlagala mati, se razmere zakomplicirajo, njena pot na prostost pa postane kot igra mačke z mišjo … le da bolj nasilna.

 

V zemlji

Angleški režiser Ben Wheatly velja za enega najbolj prodornih mojstrov sodobne grozljivke, ki prepleta psihedelične bizarnosti, nepričakovane eksplozije nasilja in črn humor. V zemlji je njegov najnovejši izdelek, apokaliptična zgodba o znanstveniku in gozdni oskrbnici, ki se odpravita v iskanje pogrešane znanstvenice ter njenega eksperimenta.

 

Zabaviščni park nočnih mor

Nicolas Cage je eden najbolj karizmatičnih živečih igralcev in njegova izbira vlog je na videz zmešana, a zelo pogosto vredna ogleda. To velja tudi za Zabaviščni park nočnih mor, kjer se Cagev junak zoperstavi obsedenim animatronskim živalim v zapuščenem zabaviščnem parku. In ja, pri tem je veliko krvi.

 

Mi

Ko je ameriški komik Jordan Peel presedlal na režijo, je tudi zamenjal žanr in ustvaril povsem svež val grozljivk, ki strašljivost nadgradi z družbenim komentarjem. Ampak to ne pomeni, da dobimo pridigo namesto grozljivke, temveč grozljivko, ki nas pretrese veliko bolj v globino, ko se zavemo sporočila.

 

Usekano

Za zaključek pa še malo humorja. Usekano ima podobno premiso kot številne najstniške komedije – par ljudi zamenja osebnost – vendar se tukaj to pripeti najstnici in pobeglemu psihopatskemu morilcu. Tako on v njenem telesu ugotavlja, da lahko pospravi celo šolo, ona pa v njegovem skuša ubežati policiji, rešiti prijatelje in … seveda ugotoviti, kako pravzaprav iti na stranišče.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
27. oktober 2021
5794
27. oktober 2021
Noč čarovnic v Dkinu