Nov napovednik: Zmajeva hiša

Tehnik 10. maj 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/hisa-zmajev-maj22-tehnik.jpg

Spletke, zarote, zahrbtnosti, viteški spopadi, boj za železni prestol, zmaji. Nova serija Zmajeva hiša obljublja vse, kar je bilo najboljšega v Igri prestolov. Zgodba serije se odvija več stoletij pred dogodki Igre prestolov in v napovedniku tudi vidimo enega ključnih trenutkov ustanovitve Sedmih kraljestev, ko nekdanji kralji posameznih dežel prisežejo zvestobo kralju Viserysu I. A težave se začnejo po njegovi smrti, saj je za naslednico določil prvorojenko Rhaenyro, s tem pa spremenil tradicijo in si nakopal zamere večine sorodnikov. Zamere vodijo v zavezništva in konfrontacije, to pa v vojno, ki razkolje kraljestvo.

 

Zmajeva hiša temelji na zgodbah, ki jih je ustvaril avtor literarnih predlog za Igro prestolov George R.R. Martin. Nekatere so zbrane v knjigi Ogenj in kri, kroniki družine Targaryen in Zahodnjega, ki je izšla tudi v slovenskem prevodu Sergeja Hvale in enciklopedični knjigi Svet ledu in ognja, ki jo je prevedel Boštjan Gorenc - Pižama. Glavne vloge v seriji imajo zvezdniška imena, kot so Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans in Sonoya Mizuno.

Prvi del Zmajeve hiše prihaja na HBO in HBO Max 22. avgusta, naslednjih 9 epizod nove sezone pa bo na sporedu ob ponedeljkih. Več o novi spletni naročniški videoteki HBO Max si lahko prebereš tukaj.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
10. maj 2022
5913
10. maj 2022
Nov napovednik: Zmajeva hiša