Nova kriminalna serija: Besa

Igor Harb in Tamara Harb 21. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/besa-harb-mar19-hero.jpg

Po izrednem uspehu serij Sence nad Balkanom in Uspeh smo sedaj dobili še tretjo velikopotezno kriminalno serijo iz naše regije, tako da lahko že govorimo o podžanru Balkan-noir. Serija Besa je nastala v koprodukciji Planet TV in bo premierno na sporedu v četrtek, 21. marca.

Zgodba nas popelje globoko v kriminalno podzemlje bivše Jugoslavije, ki pa sega tudi širše po Evropi. V samo srce te kriminalne zgodbe se naključno zaplete podjetnik Uroš Perić iz Beograda, ko na službenem potovanju v Črni gori doživi prometno nesrečo. Povzročiteljica nesreče, ki je v njej tudi umrla, je bila hčerka mafijskega šefa Beriše. Ta od Uroša zahteva, naj zanj ubije pet ljudi, če želi svojo družino ohraniti pri življenju. V prometni nesreči pa svojo priložnost zagleda tudi Interpolov inšpektor Petrit Koci, ki se mu Beriša že nekaj časa uspešno izmika.

V novi seriji nastopajo tudi slovenski igralci, med drugim Sebastian Cavazza igra albanskega mafijskega šefa živečega v Švici.


 

Prvi del serije Besa bo na sporedu na Planet TV v četrtek, 21. marca ob 20. uri. Če vas res pritegne in ne morete čakati do naslednje epizode, potem vam priporočamo še dve odlični Balkan-noir seriji.

Uspeh

Uspeh je prva originalna HBOjeva serijo iz naše regije, režijo pa so zaupali oskarjevcu Danisu Tanoviću, ki je svoje delo odlično opravil. Šestdelni triler je postavljen v Zagreb, kjer se skupina povsem običajnih ljudi po nesreči zaplete v umor in organiziran (gospodarski) kriminal. Enega od negativcev igra Borut Veselko. Ogled zelo priporočamo.


 

Serija je na voljo v HBO Go in HBO OD.

Sence nad Balkanom

Serija Sence nad Balkanom avtorja Dragana Bjelogrlića je navdušila občinstvo s spletkami v času Kraljevine SHS in tako bomo že letos dobili tudi drugo sezono. Zgodba je tokrat postavljena v leto 1934, ko se je pripravljal atentat na kralja Aleksandra in ima tako kot v prvi sezoni zgodovinski okvir, v središču zgodbe pa bo serijski morilec v Beogradu. Druga sezona je bila posneta tudi v Sloveniji, v njej pa so sodelovali tudi slovenski igralci, med drugim Vlado Novak, ki igra politika Antona Korošca, in Miha Rodman kot major Kosmač, glasbo pa je ponovno prispeval Magnifico.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Foto: Planet TV


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. marec 2019
4516
21. marec 2019
Nova kriminalna serija: Besa