Nova serija: Dobri kraj na Fox Life

Igor Harb in Tamara Harb 13. marec 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/dobri-kraji-harb-mar19-hero.jpg

Eleanor Shellstrop se zave v čakalnici in, ko jo prijazen možakar sprejme v pisarno, izve, da je mrtva. Ampak ni problema. Prispela je v Dobri kraj, zaradi vseh krasnih in nesebičnih stvari, ki jih je storila v življenju. Odslej bo vse lepo. Težava je le v tem, da ona ni prava Eleanor Shellstrop, temveč je tukaj pristala po pomoti.

V Dobrem kraju najprej spoznamo Michaela, arhitekta tega naselja, ki je videti kot sterilno čisto majhno mesto, polno sladoledarn z zamrznjenim jogurtom. Kmalu spoznamo še Janet, bitje v podobi ženske, ki nikoli ne ostane brez odgovora in je kadarkoli na voljo prebivalcem soseske za vsa vprašanje, ki se jim utrnejo. Vsak dan v Dobrem kraju je prepoln krasnih stvari, prebivalci pa jih lahko preživljajo s svojim idealnim partnerjem. Eleanor dobi Chidija, neodločnega profesorja etike. Njuna soseda, ki plodovito prispevata k zabavnemu dogajanju, sta britanska bogatašinja Tahani in budistični menih Jianyu Li. Čeprav Eleanor ne sodi v Dobri kraj, pa želi tukaj na vsak način ostati in zaupa svojo skrivnost Chidiju ter ga prosi za pomoč pri tem, kako postati boljši človek. To vodi v številne komične zaplete, pri tem pa avtorji serije postopoma in previdno razstirajo celotno podobo in pravila Dobrega kraja, ki je dejansko prepoln presenečenj. Pa si najprej oglejmo napovednik za serijo Dobri kraj.


 

Avtor serije Dobri kraj je Michael Schur, ki je ustvaril tudi izredno zabavni seriji Parki in rekreacija in Brooklyn 9-9. Obe smo že lahko spremljali tudi pri nas. V glavni vlogi je Kristen Bell, ki je najbolj znana je po vlogah Veronice Mars in Porednih mamah, a to je zagotovo njena najboljša komična vloga, medtem ko Michaela igra Ted Danson, ki se ga nekateri spomnimo še iz osemdesetih, ko je nastopal v takrat eni najbolj priljubljenih serij Na zdravje.

Dobri kraj pa trenutno ni edina serija o onostranskih zadevah; tako lahko na HBOju spremljamo serijo Čudedelnika, v kateri Steve Bushemi igra boga, ki se odloči uničiti Zemljo, Daniel Radcliffe pa angela, ki skupaj s sodelavko stavi z bogom, da bosta dosegla skoraj nemogoče, da bi mu preprečila uničenje.

Prva sezona serije Dobri kraj je na sporedu od 13. 3. na Fox Life od ponedeljka do petka ob 22:55, druga sezona bo na sporedu od 21. 3. Čudodelnika najdete na HBO Go in HBO OD.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. marec 2019
4500
13. marec 2019
Nova serija: Dobri kraj na Fox Life