November v HBO GO: Velika, Gomora, Nasledniki, Čarovnice in Amonit

Igor Harb in Tamara Harb 18. november 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/hbo-novembra-tharb-nov21-hero.jpg

Novembrsko meglo lahko preganjate z novimi sezonami serij Velika, Gomora in Nasledniki, se predate povsem novim, kot so Severne vode, ali pa izbirate med kopico filmov za vse okuse, od Čarovnic in Amonita do decembrsko obarvanega Veseli prazniki.

Velika

Velika nas je s prvo sezono že prepričala, da ne gre za navadno kostumsko biografsko dramo, ampak za zabavno zgodovinsko obarvano serijo o eni največjih ruskih voditeljic. Odlični zasedbi – v glavnih vlogah Elle Fanning kot Katarina Velika in Nicholas Hoult kot Peter III – se v drugi sezoni pridružuje še Gillian Anderson (Dosjeji X, Sex Education) kot Katarinina mati. Za ljubitelje zgodovine in odbitega humorja.

Celotna prva sezona je na voljo v HBO GO, druga sezona bo na voljo 20.11.

Gomora

Čaka nas že peta sezona serije, ki razkriva drobovje neapeljske mafije. Gomora temelji na istoimenski knjigi Roberta Saviana, ki je tudi soavtor serije in ki je po objavi knjige tudi sam pristal v nemilosti mafije. Avtor je tako že leta pod policijsko zaščito, njegovo celotno življenje pa skrbno načrtovano vnaprej, prostora za spontanost ni.

Štiri sezone so na voljo na HBO GO, prva dva dela pete sezona bosta na voljo 20. novembra.

Nasledniki

V tej najstniški fantazijski seriji, ki gradi na zapuščini priljubljenih Vampirskih dnevnikov in Originalov, spremljamo novo generacijo nadnaravnih bitij na Salvatorijevi šoli za mlade in nadarjene.

Prve tri sezone in prvi del četrte so že na voljo.

Severne vode

Severne vode temelji na istoimenski knjigi in nas popelje na ladjo lovcev na kite. Na njej sta tudi Patrick Sumner, nekdanji vojaški zdravnik, ki želi ubežati svoji preteklosti, in harpunist Henry Drax, agresiven in nemoralen možakar. Ladjo ne glede na vreme čaka burno potovanje …

Vseh pet delov prve sezone je že na voljo.

Čarovnice

Film temelji na klasiki Roalda Dahla, ki je prevedena tudi v slovenščino, kmalu pa k nam prihaja tudi strip, ki temelji na tem delu. To je že drugi film posnet po tej knjigi, v katerem deček in njegova babica naletita na čarovnice, ki ne marajo otrok in jih želijo spremeniti v miši. V devetdesetih smo gledali Anjelico Huston in Rowana Atkinsona, v novi različici pa Anne Hathaway in Stanleya Tuccija. Po presoji staršev primerno tudi za otroke, HBO pravi, da od dvanajst naprej.

Film bo na voljo 21. novembra v HBO GO in ob 20h na HBOju.

Amonit

Še film za ljubitelje ljubezenskih dram. Zgodba delno temelji na življenju britanske paleontologinje Mary Alling, ki jo igra Kate Winslet, in se osredotoča na njeno ljubezensko razmerje s prijateljico, ki jo v filmu upodobi Saoirse Ronan.

Film bo na voljo 14. novembra v HBO GO in ob 20h na HBOju.

Priporočamo: Veseli prazniki, Smrtne obljube, Prežeči tiger, skriti zmaj

V videoteki bo na voljo tudi nekaj starejših filmov, ki jih priporočamo za ogled. Za prijeten vstop v praznični december se bo prilegel Veseli prazniki, film o paru, ki se za božič odpravi k staršem, le da starši ne vedo, da nista le cimri, kar seveda poskrbi za kopico nesporazumov. Če se morda ne spomnite več vizualno spektakularnega filma Prežeči tiger, skriti zmaj, priporočamo ponoven ogled, letenje nad strehami je morda takrat bolj očaralo, a Ang Leejeva akcijska uspešnica še vedno prepriča. Cronenbergove Smrtne obljube nas popeljejo v drobovje ruske mafije v Londonu, v glavnih vlogah pa Viggo Mortnesen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl in Vincent Cassel.

Prežeči tiger, skriti zmaj je že na voljo, Smrtne obljube bodo 15. novembra in Veseli prazniki 28. novembra.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
18. november 2021
5807
18. november 2021
November v HBO GO: Velika, Gomora, Nasledniki, Čarovnice in Amonit