Novo na Fox Life: Zoeyjina neverjetna glasba

Igor Harb in Tamara Harb 15. julij 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/zoejina-neverjetna-glasba-tharb-jul21-hero.jpg

Zoeyjina neverjetna glasba je nagrajena komična serija, ki je končno prišla tudi k nam, na Fox Life. Glavna junakinja je računalniška programerka Zoey Clarke, ki nenadoma zasliši želje ljudi okoli sebe, tiste želje, ki jih ne povedo naglas. Seveda jih sliši le ona, a ljudje okrog nje ji zaupne misli posredujejo na precej nenavaden način – skozi petje priljubljenih pesmi. S tem neobičajnim problemom se Zoey obrne na sosedo Mo, poznavalko glasbe in didžejko, da bi skupaj pomagali ljudem. A brez skrbi, v seriji ne pojejo ves čas, so pa glasbene točke v vsakem delu del rdeče niti epizode.

V glavni vlogi je Jane Levy, ki je zaslovela z vlogo v zabavni seriji Vice v predmestju, morda pa se je spomnite tudi po filmu Zlobni mrtveci iz leta 2013. V seriji se ji pridružijo tudi nekateri izkušeni pevci med igralci, tako je igralec Skylar Astin, ki igra njenega prijatelja Maxa, prepeval že v več muzikalih, na primer v filmu Prava nota in v nekoliko podobno zasnovaniI komični seriji Crazy Ex-Girlfriend. Zoeyjino mamo igra Mary Steenburgen, igralka z izredno zanimivo zgodbo, prav tako povezano z glasbo, saj je po operaciji roke, med katero je bila v splošni anesteziji, v glavi zaslišala glasbo. In ta glasba nato ni izginila, dokler Steenburgen ni ugotovila, da se mora glasbeno izobraziti, da jo bo tudi lahko zapisala, in tako se je poleg igralske kariera začela ukvarjati še z glasbo.

Kljub neverjetni, pravzaprav fantastični zasnovi, pa serija deloma temelji na resnični zgodbi, družinski situaciji avtorja serije Austina Winsberga. Njegov preminuli oče je namreč imel isto redko nevrološko bolezen PSP kot oče glavne junakinje, s katerim družina pravzaprav ne more komunicirati oziroma ne vedo, kaj se dogaja v njegovi glavi. Vse dokler seveda Zoey ne zasliši misli drugih skozi znane pesmi.

Premiera 13. julija. Na sporedu vsak torek in sredo na Fox Life ob 22. uri.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
15. julij 2021
5721
15. julij 2021
Novo na Fox Life: Zoeyjina neverjetna glasba