Novo na Voyu: Ja, Chef!

Igor Harb in Tamara Harb 22. junij 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/JA-CHEAF-THARB-JUN21-hero.jpg

Z odlično serijo V dvoje so na Voyu utrli pot domačim ustvarjalcem, nekaj let kasneje pa se lahko pohvalijo že z lepo zbirko serij iz lastne produkcije. Letos smo se tako že nasmejali seriji Vse punce mojga brata, nato Têlenoveli, pred kratkim pa se jima je pridružila še serija Ja, Chef! .

Nedvomno so resničnostni kuharski šovi na TVju izredno priljubljeni, a s humoristično serijo Ja, Chef! se podamo globlje, v drobovje prestižne ljubljanske restavracije Chateau de Philippe, kjer dela šef kuhinje Ljubomir Bohinc v podobi Jurija Zrneca.

Na voljo je deset delov prve sezone serije Ja, Chef!. Vse si lahko pogledate na mah, tudi brez spletne povezave, saj je omogočen prenos na napravo.

Šefi in šefice

S serijo Ja, Chef! se v vlogi naslovnega chefa Ljubomira Bohinca na TV vrača Jurij Zrnec, pridružila pa se mu je impresivna zasedba. Ljubo Bohinc je kuharski genij, a precej nemogoč človek, saj po kuhinji pogosto divja, razbija, kriči, poleg tega ima še težave z alkoholom in stavami. Njegovi uslužbenci se ga bojijo, še najbolj njegov glavni pomočnik Štefan Čuk (Matej Puc), a ga tudi že precej dobro poznajo, zato vedo, kdaj se mu je dobro izogniti. Kar pa ne velja za novinca, Luko Čeha (Klemen Janežič), ki sanja, da bo nekoč slaven kuhar in je do trenutne službe prišel z obilico iznajdljivosti. Kuhinjsko zasedbo dopolnjujejo še Luka Cimprič, Mario Ćulibrk in Jernej Kogovšek. A veliki kuharski mojster je tako težek in neprijeten, da ne samo, da se lika bojijo vsi zaposleni, neprijetno se je občasno počutil tudi Jurij Zrnec. V intervjuju za 24ur.com je namreč povedal, da se je enkrat celo opravičil soigralcu, ker je kot lik nanj tako kričal, da mu je že postalo neugodno.

Če je v kuhinji glavni chef, je v restavraciji na vrhu Pika Golob, vodja restavracije, ki jo igra Katarina Čas. Pika obvlada svoj posel, a je precej pod stresom, saj ima tako kot vsi ostali težave s šefom kuhinje, zapleteno pa je tudi njeno ljubezensko življenje. V kuhinji resda nima glavne besede, ima pa svojo ekipo: barmana, hosteso in natakarici. Tudi restavracijski del se lahko pohvali z navdušujočo zasedbo, Katarini Čas se namreč pridružijo Domen Valič, Liza Praprotnik, Viktorija Bencik in Tina Vrbnjak.

Na vrhu piramide je seveda lastnik restavracije, ki ga odigra Bojan Emeršič. Ves okiten z debelimi verižicami in prstani in svojim pristopom do zaposlenih ustvari pristen lik. Kot da besen vodja kuhinje ni dovolj, bo dogajanje dodatno zapletla otvoritev konkurenčne restavracije in glavna kuharica Marjeta Kolmanič, ki je delala v Indiji in New Yorku in jo igra Tjaša Železnik.

Zakulisje kuhinje

Jurij Zrnec v intervjujih pogosto razlaga o svojih kuharskih sposobnostih, a za pripravo in podobo jedi, ki jih odnesejo v restavracijo, vseeno skrbi profesionalna ekipa. Igralci seveda ne kuhajo sami, to v njihovem imenu v zakulisju počne Bine Volčič z ekipo. On je igralce tudi pripravljal na delo v kuhinji in to ne le na samo pripravo hrane, temveč tudi obnašanje v kuhinji, da je vse skupaj videti bolj avtentično. Skrbno dekorirani krožniki, ki naj bi jih pripravil sam veliki mojster Ljubo, pa seveda prav tako gredo skozi prste Bineta Volčiča.

Skrbno ravnajo tudi z zelenjavo, a tiste, ki jo Jurij Zrnec zmeče v sodelavce, ne gre rešiti. Za kuhanje namreč uporabljajo hrano, ki je še vedno užitna, a ji je potekel rok trajanja in se ne more več prodajati. Kar se med snemanjem zreže, se potem uporabi za pripravo hrane, tako da je nepotrebnih odpadkov čim manj.

Komik na komika chef

Serija Ja, Chef! se lahko pohvali z eno najbolj impresivnih zasedb v slovenskih serijah, tako da odlične igralce najdemo tudi v povsem stranskih vlogah. Matej Puc recimo, kljub svoji kilometrini in karieri pravzaprav v prvih par delih pove le nekaj besed. Jurij Zrnec je v intervjuju za Nedelo povedal, da si je želel delati z odličnimi igralci, ki so tudi super ljudje in da se je na koncu zbrala ekipa, ki se je odlično ujela. To se pozna tudi seriji, saj kakšno sceno ali manko scenarija reši energija med igralci. Klemen Janežič se na primer odlično ujame z Domnom Valičem, ki igra barmana in ima prav tako le manjšo vlogo, a po par delih vse kaže, da bo njuna naveza postregla s še kar nekaj humorja.

Pri seriji Ja, Chef! gre za veliko produkcijo, saj kot je za za 24ur.com povedal producent Matjaž Stražišar dnevno sodeluje s kar 60 do 70 ljudmi, serija pa ima tudi dva režiserja. Prva sezona seveda ni zadnja, saj imajo v načrtu še veliko delov, po poletnem počitku pa bodo s snemanjem nadaljevali že jeseni, tako da bi se lahko še letos zabavali tudi že ob drugi sezoni.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
22. junij 2021
5702
22. junij 2021
Novo na Voyu: Ja, Chef!