Novosti in vrnitve na HBO v 2019: Deadwood, Varuhi, Majhne laži

Igor Harb in Tamara Harb 4. marec 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/hbo-novosti-2019-harb-mar19-hero.jpg

V nekoliko več kot minuto in pol napovednika je uspel HBO natlačiti zelo obsežno in zanimivo paleto produkcij, serij in filmov, ki jih pripravlja v tem letu. Dobili bomo vrnitve klasik, spektakle fantazije in fantastike, drzne dokumentarce, surove drame in cel kup novih odbitih komedij. Pa še zaključek Igre prestolov, seveda.

Najprej si oglejte napovednik, potem pa gremo lepo po vrsti.


 

Evforija (Euphoria)

TV serija, komedija, drama

Ključni človek: Sam Levinson

Evforija je predelava izraelske uspešnice o najstnikih, ki odkrivajo svet odraslih, mamila, seks in nasilje. Zasedbo sestavljajo mladi upi, avtor pa je Sam Levinson, ki je lani navdušil s kontroverzno črno komedijo Morilska mularija. V eni od glavnih vlog Zendaya.

 

The Righteous Gemstones

TV serija, komedija

Ključni človek: Danny McBride

Komedija o disfunkcionalni družini TV evangelistov prihaja izpod peresa komika Dannyja McBrida, ki v njej tudi igra. McBride ima smisel za zelo črn humor in veselje do upodobitve najbolj neprijetnih likov; nenazadnje je zaslovel s serijo Minljiva slava, zadnji dve leti pa je ustvarjal serijo Pomočnika ravnatelja. Poleg njega igrata tudi Adam Devine in John Goodman. Serija še nima napovednika, zato si oglejte najboljše izjave McBridovega Kennyja Powersa iz Minljive slave.


 

Mrs. Fletcher

TV serija, komedija, drama

Ključni človek: Tom Perrota (Ostali, Mali otroci)

Naslovna gospa Fletcher skuša začeti znova, ko se sin odseli, ker gre študirat in se tako zapleta v vse mogoče situacije. Avtor serije Tom Perrota je sicer pisatelj in scenarist filmov Volitve, Mali otroci ter serije Ostali. V glavni vlogi nastopi edinstvena Kathryn Hahn.

 

Deadwood

Film, vestern

Ključni človek: David Milch

Kultna HBO-jeva vestern serija bo po 13 letih dobila filmski zaključek. Ključni akterji so se vrnili na čelu z avtorjem serije Davidom Milchem in negativcem, ki ga vsi obožujejo, Alom Swearengenom v podobi Iana McShana. Zgodba še ni znana, režijo pa je prevzel Daniel Minahan, ki je režiral več delov izvirne serije (pa tudi Igre prestolov). Napovednika za film še ni, zato si oglejte napovednik za 2. sezono:


 

Domači sin (Native Son)

Film, drama

Ključni človek: Rashid Johnson

Nov film je tretja priredba klasike ameriške literature o revnem temnopoltem fantu, ki dobi službo kot šofer uspešnega poslovneža. Izvirni roman Richarda Wrighta iz leta 1940 je postavljen v sodobni Chicago z nekoliko posodobljenimi družbenimi okvirji.


 

Gentleman Jack

Miniserija, biografija

Ključni človek: Sally Wainwright

Zgodba britanske industrialistke, gornice in popotnice iz 19. stoletja Anne Lister je zelo primerna za obdelavo v seriji. Lister je bila ena prvih lezbijk, ki tega ni skrivala in je pustila močan pečat na tedanji družbi. Lister je zapustila obsežno zbirko dnevnikov, med katerimi so bili tisti, posvečeni intimnim podrobnostim, napisani v šifrah. Samo šifro so razbili v osemdesetih, 140 let po njeni smrti, scenaristka serije Sally Wainwright pa jih je zdaj podrobno preučila, da je dobila celotno zgodbo.

 

Los Espookys

TV serija, komedija

Ključni človek: Fred Armisen

Komedija o prijateljih, ki so obsedeni z grozljivkami in tako ustanovijo podjetje za strašenje ljudi na zahtevo. Dogajanje je postavljeno v mehiško prestolnico, serija pa je v španščini. Eden od avtorjev je ameriški komik Fred Armisen, ki je zaslovel z odbitimi serijami, kot sta Portlandia in Documentary Now! .

 

O.G.

Film, drama

Ključni človek: Madeline Sackler

Zvezdnik Westworlda Jeffrey Wright igra zapornika, ki se po 24 letih pripravlja na vrnitev na prostost. O.G. je igrani prvenec režiserke dokumentarnih filmov Madeline Sackler, ki je zaslovela s pronicljivim dokumentarcem Loterija o štirih revnih otrocih, ki dobijo priložnost za šolanje na eni najboljših newyorških šol. A na voljo je le ena štipendija.


 

Izumiteljica: Krvava prevara (The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley)

Film, dokumentarec

Ključni človek: Alex Gibney

Priznani režiser dokumentarcev Alex Gibney vzame pod drobnogled podjetje Theranos, ki je dobilo milijarde investicij na osnovi praznih obljub mlade in zelo privlačne ustanoviteljice Elizabeth Holmes. Igrani film o teh dogodkih je že v pripravi z Jennifer Lawrence v glavni vlogi.


 

What’s My Name: Muhammad Ali

Film, dokumentarec

Ključni človek: Antoine Fuqua

Priznani režiser Dneva za trening in Pravičnika Antoine Fuqua je posnel dokumentarec o legendarnem boksarju Mohamedu Aliju, o njegovih številnih vzponih in padcih.

 

Brivnica (The Shop)

Pogovorna oddaja

Ključni človek: LeBron James

Superzvednik lige NBA se po brivnicah po ZDA srečuje z drugimi slavnimi športniki in glasbeniki ter neobremenjeno pogovarja o življenju in stvareh, medtem ko jim mojstri stare šole urejajo pričeske.


 

Černobil (Chernobyl)

Miniserija, triler

Ključni človek: Craig Mazin

Miniserija o srhljivih dogodkih, ki so privedli do največje nesreče v jedrski elektrarni in do še bolj grozljivih posledic tega dogodka. Avtor serije prihaja iz sveta (ne posebej dobrih) komedij, kot so Film, da te kap in Prekrokana noč 3, zvezdniška zasedba pa vključuje Stellana Skarsgårda, Emily Watson in Jareda Harrisa.

 

Njegova temna tvar (His Dark Materials)

Serija, fantazija

Ključni človek: Tom Hooper

Serija po priljubljenih fantazijskih romanih Phillipa Pullmana o dekletu, ki se znajde v spletkah med paralelnimi svetovi, čarovnijami in oklepnimi medvedi. Drugi poskus priredbe po filmu Zlati kompas iz leta 2007. V glavnih vlogah Dafne Keen (Logan), Ruth Wilson in James McAvoy. Napovednik:


 

Varuhi (Watchmen)

Serija, znanstvena fantastika

Ključni človek: Damon Lindelof

Varuhi veljajo za najboljši grafični roman in enega najboljših romanov 20. stoletja nasploh. Filmska priredba iz 2009 je postregla z veliko spektakla, za serijo pa kaže, da bo šla v precej bolj zanimivo smer. Avtor serije Damon Lindelof ima za seboj uspešno serijo Ostali, kultni Skrivnostni otok in Zvezdne steze: V temo. Zasedba vključuje Jeremyja Ironsa, Dona Johnsona in svežo oskarjevko Regino King. O zgodbi zaenkrat ni znano prav veliko, razen da je postavljena v mesto Tulsa v ameriški zvezni državi Arizoni.

 

Majhne laži (Big Little Lies)

Serija, drama

Ključna človeka: David E. Kelly in Andrea Arnold

Prva sezona Majhnih laži je zaključila zgodbo literarne predloge, a na TV gredo stvari naprej. Že tako izjemni zasedbi (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern) se bo pridružila še Meryl Streep, režijo pa je prevzela priznana britanska avtorica Andrea Arnold.

Napovednika za 2. sezono še ni, zato si osvežite spomin z napovednikom za prvo:


 

Igra prestolov (Game of Thrones)

Serija, fantazija

Ključna človeka: David Benioff in D.B. Weiss

Najbolj priljubljena serija na svetu najbrž ne potrebuje posebne predstavitve. Gre za finale, ki ga željno pričakujemo že več let, ki bojda vsebuje več epskih prizorov kot vse sezone doslej. Igro prestolov bomo na Tehniku spremljali podrobneje.


 

Foto: HBO, IFC, Disney, BBC One, Wikipedia


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. marec 2019
4482
4. marec 2019
Novosti in vrnitve na HBO v 2019: Deadwood, Varuhi, Majhne laži