Od igre do filma: Igralec št. 1, Tomb Raider, Asasinov nazor in Perzijski princ

/PublishingImages/odigre-dofilma-mar18-hero.jpg

Video igre so ponovno v kinu. Nedavno smo dobili novo generacijo Lare Croft v Tomb Raiderju, kmalu prihaja priredba arkadnega razdejanja Rampage, ta teden pa še na igralsko kulturo osredotočeni Igralec št. 1.

Filmske različice video iger pogosto trpijo zaradi slabe zgodbe, tudi kadar je izvirni material izjemen, kot pri Warcraftu, ki ima za seboj desetletja bogatih legend. Vseeno se med poplavo b-produkcije najde tudi nekaj dobrih pustolovščin in zato smo pobrskali tudi po videotekah za filmi, ki temeljijo na igrah.

Igralec št. 1 (Ready Player One)

Dogajanje je postavljeno v svet, kjer večina prebivalstva beži pred realnostjo v virtualni svet OASIS. Ta je nekakšna kombinacija spleta, Wikipedie, Facebooka, videoteke in arkadnih iger ter prizorišče največjega lova na zaklad, saj je avtor in lastnik OASISa v oporoki zapustil vse tistemu, ki bo razrešil tri uganke. Prvi namig in ključ odkrije glavni junak Wade, a na poti do končne zmage mu stoji tudi zlobna korporacija, ki želi virtualni svet uporabiti kot oglaševalsko platformo.

Oglejte si video oceno filma Igralec št. 1.


 

Igralec št. 1 bo v kinu od 29. marca.

Tomb Raider (2018) in Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Glavno junakinjo priljubljene video igre Laro Croft sta v filmih upodobili že dve oskarjevki, najprej leta 2001 Angelina Jolie in letos še Alicia Vikander. Žal noben od filmov ni segel blizu popularnosti iger, saj je kljub trudu in fizični pripravljenosti obeh igralk ter spektakularnim akcijskim scenam zmanjkalo prostora za domiselno zastavljeno zgodbo. Je pa snemanje prvega Tomb Raiderja v Kambodži igralko Angelino Jolie vzpodbudilo k humanitarnemu delu, lani pa je posnela tudi dokumentarec o tej deželi, postavljen v čas vladavine Rdečih Kmerov.

Nov film skuša ponovno zagnati franšizo, saj gre za zgodbo o izvoru, tako da se Lara Croft svojih spretnosti šele uči. Ko odkrije ključ do očetovega dela, se odpravi po njegovih stopinjah.

Oglejte si video oceno filma Tomb Raider.


 

Film Tomb Raider je trenutno v kinu, Lara Croft: Tomb Raider (tisti z Angelino Jolie) pa je na voljo v HBO Go.

Asasinov nazor (Assassin’s Creed)

Preden se je akcijskih filmov lotila Alicia Vikander, se je v te vode podal njen mož Michael Fassbender z Asasinovim nazorom, ki prav tako temelji na priljubljeni igri. V središču igre je tisočletni spopad med klani Asasinov in Templarjev, navdih za zgodbo pa so avtorji med drugim dobili tudi v Alamutu Vladimirja Bartola. Film je sicer postavljen v isto vesolje kot igra, a dogajanje premakne v čas španske inkvizicije, predstavi povsem novo zgodbo in like ter postreže z zanimivo vizualno podobo. V glavnih vlogah tudi oskarjevca Marion Cotillard in Jeremy Irons.

Oglejte si video oceno filma Asasinov nazor.


 

Asasinov nazor (Assassin’s Creed) je na voljo v HBO Go, a je že v kategoriji Zadnja priložnost in bo na voljo le še do 1. aprila.

Perzijski princ: Sipine časa (Prince of Persia: The Sands of Time)

Film, ki temelji na istoimenski igri, pri kritikih ni bil posebej cenjen, a je vseeno zabaven. Igra in seveda tudi film črpata iz znanih virov, kot sta Tisoč in ena noč in Indiana Jones. Princ Dastan dobi bodalo, ki mu omogoča potovanje v času, nato pa skupaj s pogumno princeso Tamino rešita svet pred propadom. Kot je (presenetljivo) v navadi pri tovrstnih filmih, tudi tukaj najdemo odlično zasedbo na čelu z Jakeom Gyllenhaalom, Gemmo Arterton in Benom Kingsleyjem.

Oglejte si napovednik filma Perzijski princ: Sipine časa.


 

Perzijski princ: Sipine časa (Prince of Persia: The Sands of Time) je na voljo v HBO Go.

Rampage: Veliko razdejanje (Rampage)

Rampage je klasična arkadna igra v kateri ima igralec nadzor nad ogromno pošastjo in z njo uničuje mesto. Pri tem ga skuša ustaviti vojska. Če uniči mesto preden vojska uniči njega, zmaga in odpre naslednjo stopnjo. Pošasti so King Kongu podobna gorila, Godzilli podoben kuščar in ogromen volkodlak. Po napovedniku sodeč si je film izposodil del zgodbe igre, saj pošasti niso zlobne in so zgolj rezultat mutacije, kar bi potem lahko upravičilo njihovo uničevanje. A ne glede na velikost in moč bodo pošasti vsekakor v drugem planu, za zvezdnikom filma Dwaynom Johnsonom.

Oglejte si napovednik filma Rampage: Veliko razdejanje.


 

Rampage: Veliko razdejanje bo v kinu v začetku aprila.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2018
3943
1. april 2018
Od igre do filma: Igralec št. 1, Tomb Raider, Asasinov nazor in Perzijski princ