Olimpijske igre na kanalih Telekoma Slovenije

Tehnik 23. julij 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/oi-tokio-tehnik-harb-jul21-hero.jpg

Z otvoritvijo iger XXXII. olimpijade v Tokiu se je pričel največji športni dogodek leta in naročniki Telekoma Slovenije si boste lahko vse najpomembnejše dogodke ogledali v živo ali z zamikom, prek različnih kanalov. Tukaj smo zbrali vse ključne dogodke in informacije o tem, kje jim slediti.

TV Slovenija bo svoj 2. program skoraj izključno posvetila prenosu olimpijskih tekmovanj, z začetkom prenosa v živo vsak dan ob treh zjutraj, ob 8. uri pa se bo pridružil tudi olimpijski studio, kjer boste lahko izvedeli vse o razvoju dogodkov in aktualnem dogajanju. Na prvem programu boste po vsaki informativni oddaji dobili vse olimpijske novice, največ v Olimpijskem dnevniku, ki bo na sporedu v osrednjem terminu namesto Športa ob 19:45. Ekipa RTV Slovenija bo poleg samih športnih prenosov in novic poskrbela tudi za izjave naših asov in poročala o vzdušju v japonski prestolnici.

Popolno olimpijsko doživetje s funkcijami Ogled nazaj, Vrhunci in govornimi ukazi NEO

Poleg TV Slovenija bo športne dogodke iz Tokia prenašal tudi Eurosport, ki bo za olimpijske igre dodal kar sedem dodatnih kanalov, posvečenih posameznim športom:

 

  • Eurosport 3: športi z loparjem in golf
  • Eurosport 4: t.i. umetniški športi, kot so ritmična gimnastika, sinhrono plavanje, ipd.
  • Eurosport 5: nogomet in drugi ekipni športi
  • Eurosport 6: košarka
  • Eurosport 7: borilni športi
  • Eurosport 8: rokomet
  • Eurosport 9: odbojka

Žal bodo vsi brez slovenskih komentatorjev, a najbolj atraktivne dogodke si boste naročniki s programsko shemo Mega HD lahko ogledali tudi na Eurosport 4K v ultra visoki ločljivosti UHD/4K. 

 

Telekom Slovenije je platformo NEO nedavno obogatil tudi s funkcijo Vrhunci, kjer so izpostavljeni najboljši dosežki naših športnikov. Podrobnosti si lahko preberete tukaj. Seveda bo NEO tudi prilagojen olimpijskim igram, saj boste lahko z glasovnim ukazom »olimpijada« ali »olimpijske igre« oziroma »olympic games« ali »olympics«, prišli na tematsko stran "Olimpijske igre Tokio 2020", kjer bodo zbrani vsi najnovejši in najbolj gledani dogodki, tako da bodo ključni nastopi naših atletov in razni finalni obračuni takoj na voljo. Prav tako, do tematske strani lahko dostopane na neo.io, oglas na strani Izbrano in Šport - hamburger meni ali na mobilni aplikaciji, kjer izberete oglas na strani Izbrano in Šport - hamburger meni.

 

Evropska zakonodaja zagotavlja, da lahko vsi naročniki RTV Slovenija prek spletne ali mobilne aplikacije spremljajo olimpijske igre po celotni Evropski uniji, naročniki televizijskih storitev Telekoma Slovenije pa to naredite še lažje z aplikacijo NEO. Prek prenovljene aplikacije in spletnega vmesnika je na voljo tako TV program v živo kot tudi ogled nazaj, najpomembnejše dogodke pa si lahko tudi posnamete in si jih ogledate do 30 dni po izvirnem predvajanju. Prav funkcija Ogled nazaj bo v tem času najbolj pomembna, saj tekmovanja potekajo na drugi strani sveta, z začetkom prvih dogodkov že ob treh zjutraj, ko nas večina še spi. 

kupi


Če storitve gledate na poti, bodite pozorni tudi na kakovost omrežja WiFi ali mobilnega omrežja prek katerega ste prijavljeni, saj to vpliva na kakovost slike. V tujini lahko izbirate med različnimi mobilnimi operaterji, tako da lahko v primeru počasne povezave poskusite z drugimi. Bodite pozorni tudi na porabo mobilnih podatkov, ki jo lahko zmeraj preverite z aplikacijo Moj Telekom , kjer lahko tudi zakupite dodatne količine.

Kaj gledati?

Že prvi dan olimpijskih iger bo postregel z začetkom atraktivnih športov, med drugim s tenisom in cestnim kolesarstvom, podeljene pa bodo tudi že prve medalje, saj bo finale v judu za najlažje kategorije, kjer bomo navijali za Marušo Štangar, na sporedu že v soboto dopoldne, nato pa vsak naslednji dan eno kategorijo višje. Naši asi bodo v prvih dneh sodelovali tudi v plavanju, strelstvu, lokostrelstvu, namiznem tenisu, slalomu na divjih vodah in jadranju, že v soboto pa bo tudi prva dirka v cestnem kolesarstvu, kjer bomo lahko videli, če si je Primož Roglič opomogel po padcu in ali lahko Tadej Pogačar odlično formo drži še naprej. V ponedeljek bo na sporedu tudi prva košarkaška tekma naših favoritov, ki se bodo pomerili z Argentino, če želite imeti pod nadzorom vse njihove konkurente, pa ne pozabite na košarki posvečen Eurosport 6.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
23. julij 2021
5729
26. julij 2021
Olimpijske igre na kanalih Telekoma Slovenije