Oskarjevske uspešnice v HBO GO

/PublishingImages/oscars-hbogo-hero.jpg

Številni letošnji nominiranci za oskarje so še v kinu, a v spletni videoteki HBO Go so zbrali zajetno zbirko lanskih nominirancev in dobitnikov, ki si vsekakor zaslužijo ogled. Najdete jih v rubriki Nominiranci in dobitniki oskarjev.

Prihod (Arrival)

Odličen in vizualno osupljiv ZF film o prihodu vesoljcev in poskusu vzpostavitve komunikacije z njimi, je posnel Denis Villeneuve, ki bo letos na oskarjih prisoten s filmom Iztrebljevalec 2049. V glavni vlogi izjemna Amy Adams.

Oglejte si video oceno filma Prihod.


 

Ženske 20. stoletja (20th Century Women)

Komična drama prikaže življenje druščine v večstanovanjski stavbi v južni Kaliforniji 1979. V središču sta najstnik Jamie in njegova mama, ki oddaja sobe fotografinji Abbie in Williamu, ki je nekoč bival v komuni. V vlogi Abbie se izkaže Greta Gerwig, scenaristka in režiserka letošnjega 5-kratnega nominiranca Lady Bird.

Ona (Elle)

Ona je psihološki triler in ni za vsakogar, saj je poln nasilja in nepričakovano sprevrženih medsebojnih odnosov, a Isabelle Huppert zares blesti kot poslovna ženska, hčerka množičnega morilca in žrtev posilstva.

Toni Erdmann

Veliki zmagovalec lanskih evropskih filmskih nagrad sicer ni prejel oskarja, a je eden bolj zabavnih filmov lanskega leta. O ameriški predelavi se govori že dalj časa, za krasno glavno vlogo pa naj bi se iz pokoja vrnil sam Jack Nicholson.

Oglejte si video oceno filma Toni Erdmann.


 

Ograje (Fences)

Glavna igralca Viola Davis in Denzel Washington sta dramo o življenju družine v 1950ih že neštetokrat odigrala na broadwayskih odrih in za vlogi prejela tudi nagrado Tony. Filmska različica je brezhibna in čustvena predstava, čeprav je iz stališča filmskega jezika nekoliko skopa.

Manchester by the Sea

Ta prekrasen film preveva žalost ob dogodku, ki je zaznamoval glavnega junaka. Ko se ob bratovi smrti brata vrne v rojstni Manchester by the Sea, naj bi skrbel za nečaka, a ima s tem veliko težav. V vlogi nečaka Lucas Hedges, ki letos nastopa kar v dveh filmih nominiranih za oskarja, Trije plakati pred mestom in Lady Bird​.

Lepotica in zver

Za konec pa še en letošnji nominiranec. Lepotica in zver je klasika v novi preobleki, saj gre za igrani film, ki pa obdrži glasbo in čarovnijo priljubljene risanke. V glavni vlogi nastopi Emma Watson kot Belle, zablesti pa tudi Luke Evans v vlogi zlobnega Gastona, ki ne samo, da odlično poje, zvezdnik filmov Hitri in drzni 6, Dekle na vlaku in Drakula: Skrita zgodba še nikoli ni na platnu pokazal toliko življenja kot v tem filmu.


 

Letošnji nominiranci za oskarje pa so na voljo v videoteki DKino v kategorije Vroče: Oskarji 2018, kjer so med drugim filmi Zbeži!, Dunkirk in Kvadrat.

V HBO Go najdete v oskarjevski kategorije tudi nekatere starejše nominirance, kot so 127 ur, Socialno omrežje in Črni labod.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. marec 2018
3906
2. marec 2018
Oskarjevske uspešnice v HBO GO