Pester novembrski izbor filmov in serij na HBO GO: Njegova temna tvar, Joker, Ježek Sonic

Igor Harb in Tamara Harb 3. november 2020 Čas branja članka: 8 min
/PublishingImages/NovembernaHBOGO-harb-nov20-hero.jpg

HBO GO je pripravil celo vrsto novosti, od nedavnih kino uspešnic, do oskarjevskih favoritov in najboljših serij v vseh žanrih, za vse starosti in okuse.

G. Robot IV

Veličasten zaključek kultne hekerske serije G. Robot prihaja tudi na HBO, tako da si zdaj lahko ogledate celotno. Zgodba se začne s socialno zavrtim strokovnjakom za IT varnost Elliotom, ki v prostem času razkrinkava zločince. Ko se zaplete s hekersko skupino, ki jo vodi sumljivi G. Robot, sodeluje pri rušenju ogromne korporacije in celotnega družbenega reda. Serijo odlikuje zanimiv vpogled v hekanje in revolucionarni duh, ki je v osnovi bil povezan s to dejavnostjo, navdušita pa tudi pristop k podajanju zgodbe in bogat simbolizem. Plus seveda Rami Malek, ki je med ustvarjanjem te serije pobral oskarja za vlogo Freddyja Mercuryja.

Prve tri sezone so že na voljo, četrta bo na voljo od 15. 11.

Joker

Se spomnite lanskega leta, ko je bil film o Batmanovem nasprotniku Jokerju dovolj kontroverzna tema, da si je zaslužil izdatno medijsko pozornost? No, letos imamo drugačne prioritete, a vseeno gre za izjemen film.

Film Joker bo na voljo od 15. 11.

Njegova temna tvar II

Ena najbolj priljubljenih mladinskih fantazijskih literarnih uspešnic ima končno spodobno priredbo v produkciji HBO in BBC. Druga sezona pelje zgodbo na novo raven in v nov svet, ki ga bosta spoznavala glavna junakinja Lyra in njen daemon Pantalaimon.

Prva sezona je že na voljo, druga bo od 17. 11., knjižno trilogijo pa najdete v knjižnicah.

Kot šef

Mia in Claire sta prijateljici z rastočim podjetjem za lepotilne izdelke, ki pritegneta pozornost uspešne investitorke, a se kmalu izkaže, da jima ta skuša speljati podjetje. Komedija je pogorela v kinu, ker je prišla na spored ravno ob zaprtju kinodvoran, a pritegne z izjemno zasedbo s Tiffany Haddish, Rose Byrne in Salmo Hayek v glavnih vlogah.

Slovo

Zdi se, da bo film o družini, ki se iz diaspore zbere okrog obolele babice, otožen in depresiven, a režiserki Lulu Wang uspe v zgodbo vplesti dovolj humorja v kulturnih razlikah in izkoristiti naravne talente pevke in igralke Awkwafine v glavni vlogi, da ponudi nepričakovan presežek, pravzaprav enega najboljših filmov lanskega leta.

Na voljo od 7. 11.

Ježek Sonic

Priredba kultne računalniške igre je ena večjih kino uspešnic tega leta, nenazadnje tudi zaradi navdušujoče pretirane igre Jima Carreyja kot zlobneža Dr. Robotnika. Ježek Sonic je animiran, med potovanjem v našem svetu pa združi moči s preprostim vaškim policistom, ki ga upodobi James Marsden.

Na voljo od 8. 11.

Mož iz ozadja

Najbolj fascinanten ameriški politik ni Donald Trump, temveč nekdanji podpredsednik Dick Cheney, ki je s premišljeno politiko iz ozadja dejansko vodil Belo hišo Georga W. Busha. V tem kontroverznem filmu ga odlično upodobi praktično neprepoznaven nekdanji Batman, Christian Bale.

Na voljo od 15. 11.

Lišček

Lišček sodi med najbolj proslavljene romane zadnjega desetletja, filmsko priredbo pa je prevzel priznan irski režiser John Crowley. Glavni junak zgodbe je mladenič Theo, ki mu mati umre v terorističnemu napadu v newyorškem Metropolitanskem muzeju, sam pa ukrade slovito sliko Liščka, kar nato zaznamuje njegovo odraslo življenje. V glavnih vlogah so Ansel Elgort, Nicole Kidman, Sarah Paulson in Finn Wolfhard.

Na voljo od 22. 11.

Western Stars

Bruce Springsteen je glasbena legenda in ravno te dni je izšel njegov novi album Letter to You. Tega je ovekovečil z istoimenskim dokumentarnim filmom o ustvarjanju glasbe, ki ga lahko ujamete na Apple TV+, medtem ko je prejšnjo ploščo, prav tako izjemno Western Stars, pospremil s posnetkom nastopa v rustikalnem okolju, ki ga je režiral sam. Seveda pri Springsteenu posnetek nastopa pomeni tudi mnoge bogate avtobiografske monologe, ki se še bolj prikradejo k srcu kot njegova glasba, pospremijo pa jih tudi njegovi stari domači posnetki. Tako da priklopite slušalke in dajte na glas.

Na voljo od 28. 11.

Delo brez avtorja

Če odličnega nemškega za oskarja nominiranega filma Delo brez avtorja niste uspeli ujeti v kinu ali v začetku jeseni na nacionalki, si zdaj lahko na HBO GO v lastnem ritmu ogledate to triurno družinsko sago o nemškem slikarju, ki skozi usodo umetnika prikaže razvoj družbe in države. Film je režiral Florian Henckel von Donnersmarck, ki je zaslovel s trilerjem Življenja drugih.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. november 2020
5445
3. november 2020
Pester novembrski izbor filmov in serij na HBO GO: Njegova temna tvar, Joker, Ježek Sonic