Počitniški filmski maraton za otroke: Addamsovi, Transilvanija, Koko

Igor Harb in Tamara Harb 28. oktober 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/halloween-kids-tharb-okt21-hero.jpg
Počitniški filmski maraton za otroke: Addamsovi, Transilvanija, Koko

Duhovi, vampirji, jetiji in druga nenavadna bitja se konec oktobra prikradejo v marsikatero dnevno sobo. Za tokratni počitniško čarovniški filmski maraton priporočamo Addamsove, hotelske vampirje, jetije in duhove prednikov, seveda vse zavite v krasno animacijo primerno tudi za najmlajše.

Jesenske počitnice sovpadajo z nočjo čarovnic, tako je tudi naš izbor za najmlajše nekoliko bolj strašljiv, a ne skrbite, ta izbor preverjeno ne povzroča nočnih mor. Večina filmov je tudi sinhroniziranih v slovenščino.

Pri Addamsovih

V kino je pravkar prišel drugi del dogodivščin te prijetno morbidne družine, ki se je v stripih pojavila že daljnega leta 1938. A preden se podate v kino, si v udobju domačega kavča poglejte prvi del, kjer dodobra spoznamo vse člane družine. Morticia in Gomez imata dva otroka, Sredo in Pugsleya in medtem ko se prva odpravi v šolo in družino v črnem neprijetno preseneti z barvami, drugega čaka posebno praznovanje, ki se ga bo udeležilo celotno sorodstvo. Poleg tega pa njihov način življenja zmoti pohlepno in pretkano voditeljico resničnostne oddaje. Zabaven film z odbitim humorjem je primeren za otroke od šest let naprej.

Pri Addamsovih je na voljo v HBO GO, tudi v sinhronizirani različici.

Hotel Transilvanija 1 in 2

V hotelu, ki ga vodi Drakula, ne manjka zanimivih bitij, od volkodlakov, mumij, do nevidnega človeka, a njihov počitek in praznovanje rojstnega dne Drakulove hčerke zmoti prihod človeka. Drakula poskuša to neprijetnost prekriti, a kaj ko se njegova hči in človek zaljubita. Zabaven film z nekoliko črnim humorjem je primeren za otroke od šest let naprej.

Oba filma sta na voljo v DKinu, tudi v sinhronizirani različici.

Koko in velika skrivnost

Oskrajevec Koko in velika skrivnost je krasna, barvita pustolovščina postavljena v Mehiko. V njej spremljamo fanta Miguela, ki se pomotoma znajde v svetu mrtvih in išče pot nazaj, medtem pa odkriva zgodovino svoje družine in poskuša ugotoviti, zakaj noben sorodnik ne mara glasbe. Njegova največja želja je namreč, da bi postal glasbenik. Vizualno čudovit film s krasno zgodbo je primeren za otroke od sedem let naprej.

Koko in velika skrivnost je na voljo v HBO GO, tudi v sinhronizirani različici.

Mali Jeti

Jeti se znajde v težavah sredi Šanghaja, ko ga odkrije najstnica Yi. S pomočjo prijateljev se odpravijo na dolgo pot, da bi jetija pripeljali domov do Everesta. Seveda pot iz Šanghaja do Himalaje ne mine brez težav, tako se morajo med drugim izogibati pohlepnežem, ki želijo jetija ujeti. Mali Jeti je krasna zgodba o prijateljstvu, pa tudi o izgubi, saj je glavni junakinji umrl oče, a jo v mislih spremlja tudi na potovanju.

Mali Jeti je na voljo v DKinu s slovenskimi podnapisi. Primeren za otroke od sedem let naprej.

Mala noga

Vloge se obrnejo in nekega dne jeti Migo sreča človeka oz. malo nogo, o katerem je doslej slišal le iz legend. Tako se Migo odpravi se na pustolovščino, da bi dokazal, da bitja iz legend resnično obstajajo. Zabavna pustolovščina je primerna za otroke od šest let naprej.

Mala noga je na voljo v DKinu. Na voljo s slovenskimi podnapisi.

Še šopek zimzelenih

Nekatere filme si otroci želijo ogledati znova in znova in znova, pa če je staršem to pogodu ali ne. Če vas med počitnicami doleti kakšna tovrstna želja, boste film najverjetneje našli v videotekah Telekoma Slovenije, tako v HBO GO med drugim najdete Ledeno kraljestvo in njegovo nadaljevanje, Reševanje malega Nema in Avtomobile, med novejšimi pa še Levjega kralja in Lego filme.V DKinu vas med drugim čakajo Peter Zajec, Troli, Minioni, Jaz, baraba, Kako izuriti svojega zmaja in Smrkci.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
28. oktober 2021
5795
28. oktober 2021
Počitniški filmski maraton za otroke: Addamsovi, Transilvanija, Koko