Podmornica: Vojna vihra v utesnjenih prostorih

Igor Harb in Tamara Harb 1. junij 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/podmornica-harb-jun20-hero.jpg

Podmornica je evropska serija o posadki nemške podmornice med drugo svetovno vojno, ki predstavlja neke vrste nadaljevanje kultnega istoimenskega filma iz osemdesetih, a prikaže bistveno širše dogajanje. V drugi sezoni nas celo popelje v New York.

Serija Podmornica je na sporedu kanala Epic Drama, celotno prvo sezono pa najdete v njihovi videoteki na NEO. Za ogled preprosto pritisnite gumb z mikrofonom in recite »Podmornica«.

V prvi sezoni je zgodba razdeljena na dve osrednji lokaciji, podmornico U-612, ki je ravno izplula iz francoskega La Rochella pod poveljstvom neizkušenega kapitana Hoffmanna, in na francosko odporniško gibanje v okolici te baze skozi perspektivo sveže agentke gibanja Simone Strasser. Hoffmann je pod nenehnim pritiskom posadke, na čelu z oficirjem Tennstedtom, ki se z njim pogosto ne strinja in je pripravljen narediti vse za prevzem poveljstva, tudi ogroziti življenje skrivnostnega ameriškega ujetnika. Medtem se v Franciji Simone Strasser znajde v vse večjih škripcih, ko njen uporniški aktivizem pride v navzkriž z njeno službo, prevajanjem za vodjo Gestapa, ki se je povrhu še zagledal vanjo. Zgodba je polna napete drame, saj v zaprtih prostorih v praktično neprestani nevarnost nenehno tlijo zamere, sovraštva in dvomi, ki zgodbo pripeljejo do razburljivega finala. Druga sezona dogajanje razširi na New York ter nadgrajuje dinamiko konfliktov in nelagodnih zavezništev, medtem ko vojna vihra terja vse višje davke.

Serija je nastala v nemško-češko-francoski koprodukciji in ima za evropske razmere visok proračun 32 milijonov dolarjev na sezono. To je več kot očitno tudi na ekranu, saj je podoba izpiljena in razgibana, igra odlična, posebni učinki pa impresivni. V zasedbi izstopajo Tom Wlaschiha (Igra prestolov), Rainer Bock (Neslavne barabe), Vincent Kartheiser (Oglaševalci), Vicky Crieps (Fantomska nit) in Lizzy Caplan (Mojstri seksa), v drugi sezoni pa se jim pridruži še Thomas Kretschmann (Penny Dreadful: Mesto angelov).

Serija Podmornica je na sporedu kanala Epic Drama, celotno prvo sezono pa najdete v njihovi videoteki na NEO. Za ogled preprosto pritisnite gumb z mikrofonom in recite »Podmornica«.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. junij 2020
5208
1. junij 2020
Podmornica: Vojna vihra v utesnjenih prostorih