Premiera tedna: Žrtev na Pickboxu

Igor Harb in Tamara Harb 15. april 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/zrtev-harb-apr19-hero.jpg

BBCjeva miniserija Žrtev je napet triler postavljen na Škotsko. Na noč čarovnic nekdo pozvoni na vratih voznika avtobusa Craiga Myersa in ga brutalno poškoduje. Izkaže se, da neznanci na spletu trdijo, da je Craig kot mladenič umoril devetletnega dečka.

Anna Dean je mati tega zdavnaj umorjenega dečka, ki ne pozna identitete morilca. Ta je bil le nekaj let starejši od njenega sina in je nekaj časa prestal v zaporu, njegova identiteta pa je zaradi mladoletnosti ostala skrivnost.

Napovednik razkrije le malo, zgolj nekaj podatkov o dogodkih v preteklosti, Anna in Craig pa tako kot v seriji trdita vsak svoje. Liki govorijo škotsko, zato glasnost nekoliko povečajte, zagotovo jih boste lažje razumeli.


 

Primer napada prevzame detektiv Steven Grover, ki ga ne zanima preteklost, temveč svojo preiskavo osredotoči na to, kdo je voznika avtobusa na spletu obdolžil umora in na ta način sprožil krvavi napad. Primer spremljamo od prvega dneva sojenja, kjer se počasi razpletajo skrivnosti, zgodba pa nas odpelje tudi nazaj do trenutka napada in na začetek preiskave.

Zasedba je odlična. V vlogi Anne Dean navduši Kelly Macdonald (Trainspotting, Imperij pregrehe), medtem ko kriminalista igra John Hannah, ki si ga po britanski komični seriji Cloth (v drugi sezoni je igrala tudi Katarina Čas) nismo mogli več predstavljati v resni vlogi policista, a povsem prepriča.

Serijo Žrtev najdete na Pickboxu, kjer nove epizode dodajajo takoj, ko jih v Veliki Britaniji predvaja BBC. Finale bo na vrsti v petek, 12. 4.

Če uporabljate NEO, samo pritisnite gumb z mikrofonom in izgovorite ime serije, kanala ali videoteka, ki jo želite gledati.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. april 2019
4563
15. april 2019
Premiera tedna: Žrtev na Pickboxu