Prenovljeni TViN

Gorazd Golob 7. maj 2014
/PublishingImages/tvin_tehnik_1.jpg

Več kot pol leta je naokoli od zadnje večje spremembe storitve TViN. Takrat smo spremenili izgled aplikacije, z današnjim dnem pa je sprememba vidna predvsem na bistvenem delu – na kakovosti videa in dodatnih vsebinah.

Kljub temu smo na mobilnih aplikacijah poenostavili uporabniško izkušnjo po zadnjih smernicah in priporočilih za mobilne naprave. Uporabniška izkušnja na vseh mobilnih platformah je poenotena z izpostavljenimi prednostmi in posebnostmi posamezne platforme. Tukaj velja omeniti predvsem možnost večje uporabe »zdrsov« znotraj aplikacije za dostop do navigacije ali samo do bližnjic.

prenovljen tvin ogled nazaj

Glavni poudarek te izdaje TViN-a je nesporno kakovostnejši pretok video vsebin. Posodobili smo tako opremo, s katero pripravljamo vsebine za prenos prek medmrežja do spletnih in mobilnih odjemalcev, kot tudi približno dvakrat povečali potrebno pasovno širino pretoka video vsebin. Uporabniki sicer zdaj potrebujejo večjo pasovno širino za spremljanje boljše kakovosti videa, vendar bo video deloval tudi pri slabši povezavi. TViN namreč za prenos videa že nekaj časa uporablja t. i. »adaptive bitrate« način distribucije videa, kjer odjemalec (spletni brkljalnik ali mobilna aplikacija) sam izbere pasovno širino videa glede na pogoje, kot sta omrežna pretočnost in zmogljivost predvajanja videa odjemalca. V naboru TV-programov za TViN je zdaj tudi deset takšnih, ki imajo še dodaten pol-HD-profil (720p), ki bo zaenkrat na voljo samo na spletnih odjemalcih.

Druga pomembna novost je popolnoma nova storitev na TViN-u – Ogled nazaj. Za trenutno 30 TV-programov omogočamo ogled nazaj za 72 ur, kar ste uporabniki storitve SiOL TV z BOX komunikatorjem že navajeni. Trenutni izbor TV-programov z Ogledom nazaj bomo v prihodnosti povečevali, kakor tudi kakovost teh posnetkov.

prenovljen tvin ogled nazaj

Na TViN-u boste TV-programe, ki omogočajo Ogled nazaj, prepoznali z modrim krogom v levem zgornjem kotu. Funkcionalnost je na voljo v TViN-predvajalniku in na TV-sporedu:

TViN z novostmi je dosegljiv na vseh sedanjih platformah, kot tudi na Windows Phone 8, ki pridobiva delež tudi med uporabniki storitve TViN. Današnje novosti predstavljajo samo del vsega, kar bo storitev letos ponudila novega.

Spletni TViN je dosegljiv na spletnem mestu https://www.tvin.si, aplikacije pa lahko prenesete na naslovih:

 

Da bi bila aplikacija lahko še boljša, bomo veseli vaše povratne informacije, ki jo lahko oddate v komentarjih ali na mail betaklub@telekom.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. maj 2014
2031
29. maj 2014
Prenovljeni TViN
Android, iOS, Windows Phone 8