Pripravljeni na svetovno prvenstvo

Igor Harb in Tamara Harb 18. marec 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/neo-sport-harb-mar21-hero.jpg

Sprememba letnih časov prinaša tudi nov športni fokus in tako bo v prvem planu ponovno nogomet. Naši fantje so že pripravljeni na kvalifikacije za Svetovno prvenstvo v Katarju 2022, vse kvalifikacijske tekme pa bodo na ogled naročnikom TV storitev Telekoma Slovenije na kanalu Šport TV.

Prva tekma proti reprezentanci sosednje Hrvaške bo na sporedu že v sredo, 24. marca, sledita tekmi proti Rusiji 27. marca in nato v torek, 30. marca, še proti Cipru. To so tudi vse v spomladanskem krogu, prihodnje so načrtovane med septembrom in novembrom. Prve tri tekme bodo izbranci Matjaža Keka zaradi ukrepov proti koronavirusu odigrali pred praznimi tribunami, tako da bo ogled pred televizorjem (ali na mobilni napravi) edini način, kako podpreti naše, za jesen pa upamo, da bodo televizijski prenosi lahko ujeli tudi utrip navijačev. Do FIFA svetovnega prvenstva v Katarju pa je še nekaj časa, saj bo potekalo med 21. novembrom in 18. decembrom 2022; v puščavski deželi je namreč v poletnih mesecih občutno prevroče za šport.

 

Izpostavljeno

Uporabniki NEO Smartboxa lahko preprosto najdete vse športne vsebine, če v daljinski upravljalnik rečete: »Šport«, kar ponudi vse športne kanale v vaši shemi, aktualne prenose, najbolj gledane tekme in priporočila. Isto deluje s posameznimi športi; samo recite »Nogomet«, »Smučanje« ali »Košarka«.

Ligaški spopadi in Euro

Nogometne tekme v Prvi ligi Telekoma Slovenije so na voljo Telekomovim naročnikom z neposrednimi prenosi na TV Slovenija in Planet TV, prav tako pa tudi na platformi NEO z možnostjo ogleda nazaj vseh tekem. Atraktivno igro lahko oboževalci spremljajo tudi na tekmah UEFA in Liga Evropa na Kanalu A, medtem ko kanali Arena Sport in Šport TV ponujajo prenose tekem iz izbranih evropskih in ameriških nacionalnih lig in pokalov ter Europa League. Vrhunec sezone bo seveda med 11. junijem in 11. julijem, ko bo na sporedu Evropsko prvenstvo v nogometu 2021, ki bo letos prvič potekalo v dvanajstih evropskih državah.

Poleti, zabijanje in kolesarjenje

A zima se še ni povsem poslovila, saj se že v torek, 23. marca, začne veliki finale pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici, kjer organizatorji napovedujejo možnost novega svetovnega rekorda, prenosi tekem pa bodo na ogled na TV Slovenija. Drugi športni dogodki, ki so na voljo naročnikom televizije Telekoma Slovenije, vključujejo košarkarske tekme najbolj atraktivnih lig NBA, ABA, NCAA in Lige prvakov FIBA ter tudi domače lige NKBM, pa tudi tenis in 24 ur Le Mansa ter Reli Dakar. Seveda pa ob navdušenju nad Pogačarjem in Rogličem ne gre pozabiti tudi na vse bolj priljubljen nacionalni šport, kolesarstvo, saj bodo Tour de France, Giro di Italia in Kolesarska dirka po Sloveniji na sporedu na Eurosport oziroma TV Slovenija.

 

Olimpijske igre Tokio 2021

V polnem teku so tudi že priprave na največji športni dogodek leta, olimpijske igre 2021 v Tokiu, saj olimpijski ogenj že potuje po Japonski. Zaradi žal še zmeraj aktualne globalne pandemije in množice sodelujočih je prireditev resda še vedno pod vprašajem, a bodimo optimistični, da bodo 23. julija v Tokiu res lahko prižgali olimpijski ogenj. Prenos za nas najbolj aktualnih športov bo na TV Slovenija, poleg tega pa bo vse prenašal tudi Eurosport na svojih treh kanalih, izbrane dogodke tudi v ultra visoki ločljivosti 4K. Na Japonskem so seveda že eno generacijo naprej, saj bo japonska nacionalka NHK svojim gledalcem ponudila prenos v tehnologiji 8K. To so začeli načrtovati že kmalu po razglasitvi Tokia za gostitelja leta 2013, saj sta NHK-jev projekt podprla tako japonska država kot tudi njihov tehnološki velikan Sony, žal pa bo ta razkošna ločljivost na voljo samo domačim gledalcem, saj prenosa v 8K ni napovedala nobena druga televizija.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. marec 2021
5595
22. marec 2021
Pripravljeni na svetovno prvenstvo