Prvi napovednik za novo Igro prestolov: Zmajeva hiša

Igor Harb in Tamara Harb 6. oktober 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/HOUSE-OF-DRAGON-HARB-OKT21-hero.jpg

Najbolj pričakovana serija prihodnjega leta je vsekakor predzgodba Igre prestolov, Zmajeva hiša, ki se bo osredotočala na dinastijo Targaryen in seveda njihove zmaje. Serija prihaja na HBO prihodnje leto, točni datum še ni znan, dogajanje pa je postavljeno 200 let pred dogodke izvirne serije, v obdobje tako imenovanega Plesa zmajev.

 

Glavni junaki nove serije so kralj Viserys, njegov brat Daemon, hčerka Rhaenyara in dvorjani, kot so moistri, poveljniki kraljeve straže in pa seveda plemstvo, ki ima zmeraj lastne načrte. Glavni konflikt bo kakopak ponovno bitka za železni prestol in z njim pet kraljestev Zahodnjega. V glavnih vlogah so Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Sonoya Mizuno in Emma D’Arcy, serijo pa poleg Georga R.R. Martina ustvarjata še Ryan Condal (avtor serije Colony) in Miguel Sapochnik, režiser nekaterih najbolj odmevnih epizod Igre prestolov, vključno z Bitko pankrtov. 

Podobno kot izvirna serija, tudi zgodba Zmajeve hiše temelji na literarnih predlogah in sicer dveh kratkih zgodbah iz Zahodnjega, ki jih je napisal George R.R. Martin za antologiji kratkih zgodb Dangerous Women in Rogues (knjigi nista prevedeni v slovenščino) ter na romanu Ogenj in kri, ki spremlja zgodovino hiše Targaryen od njihovega pristanka na Zmajevi skali. Seveda pa boste ključne informacije našli tudi v enciklopedični Svetu ledu in ognja, ki je prav tako na voljo v slovenščini.

Če sklepamo po literarnih predlogah, bo večina zgodbe postavljene na Zmajevo skalo in v Kraljevi pristanek, medtem ko bi se naj bitke odvijale v Rečnih deželah, kjer bomo najbrž celo priča uničenju strašljive graščine Harrenhal, ki jo je v izvirni seriji s svojimi krutostmi zaznamoval psihopatski mučitelj Ramsay Bolton. 

HBO je Zmajevo hišo napovedal ob predstavitvi širitve njihove nove pretočne video storitve HBO Max, ki prihaja k nam prihodnje leto. Druge novosti, ki jih prinaša, vključujejo nadaljevanji serij Seks v mestu in Opravljivka, novo serijo Pacemaker, ki nadaljuje zgodbo filma Odred odpisanih: Nova misija ter cel kup klasičnih filmov, kot je Čarovnik iz Oza, hkrati pa so napovedali, da bodo najnovejše uspešnice studia Warner Bros., ki med drugim vključujejo Dune: Peščeni planet, Matrica: Obuditev, Batman in Magične živali 3, na voljo na HBO Max že 45 dni po kino premieri.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
6. oktober 2021
5777
6. oktober 2021
Prvi napovednik za novo Igro prestolov: Zmajeva hiša