Ščepec Disneyevega čarobnega prahu v videotekah

Tehnik 29. november 2017
/PublishingImages/Olafova-prigoda-hero.jpg

Ob prihodu nove Disneyeve risanke Koko in velika skrivnost v kina, smo si ogledali še nekatere druge presežke tega velikana animacije, ki so na voljo za takojšen ogled.

Čeprav so minila že štiri leta odkar je animirani film Ledeno kraljestvo prišel v kina, navdušenje nad junaki iz Arendella kar ne pojenja. Da bi nas pri Disneyu ponovno spomnili na priljubljene like, čeprav nanje zaradi vseprisotnosti izdelkov ne moremo pozabiti, so v kino ob novem filmu Koko in velika skrivnost poslali tudi kratki film Olafova prigoda.

Ker je pred vrati december in zima, morda tudi kaj snega, ko se radi stisnemo pod odejo in pogledamo kakšen film, smo pobrskali še po videotekah in izbrali nekaj Pixarjevih oziroma Disneyevih uspešnic, ki jih bodo otroci poleg novega filma Koko in velika skrivnost z veseljem pogledali.

 

Ledeno kraljestvo in Olafova prigoda

V glavni vlogi novega kratkega filma je Olaf, ki se skupaj s Svenom odpravi poiskati praznično družinsko tradicijo za Ano in Elzo. Čeprav s kratkimi filmi ustvarjalci počasi nadgrajujejo odnose med liki, Olafovi prigodi manjka čarovnije, ki je zgodbo celovečerca naredila tako priljubljeno. Kratek film traja dobrih dvajset minut, skupaj s filmom Koko in velika skrivnost, ki je namenjen nekoliko starejšim otrokom, pa skoraj dve uri, kar je za manjše otroke kar veliko. Priporočena starost za film Koko je sedem let ali več.

Tudi pesmi iz Olafove prigode že lahko poslušate na Deezerju.

Ledeno kraljestvo je na voljo v videoteki HBO Go in HBO OD.

Koko in velika skrivnost

Olafova prigoda spremlja krasen animirani film postavljen v Mehiko na dan mrtvih oziroma Día de los Muertos, ko se v mehiški kulturi s pesmijo in plesom spominjajo preminulih. Glavni junak Miguel si želi postati glasbenik, a njegova družina tega ne odobrava. V poskusu, da bi jih prepričal v nasprotno, pristane v fantazijskem svetu mrtvih, kjer odkriva zgodovino svojih prednikov. Krasna risanka, ogled priporočam, za več pa si oglejte kratko video oceno.


 

Mehika, Polinezija, Norveška, Škotska, New Orleans

Koko pa ni prvi Disneyjev film, ki je tesno povezan s kakšno kulturno tradicijo. Ledeno kraljestvo je navdihnila Norveška, medtem ko je Vaiana postavljena na Polinezijo, Princesa in žabec v New Orleans in Pogum na Škotsko. Žal niso vse te odlične risanke trenutno na voljo v videotekah, lahko pa si ogledate Ledeno kraljestvo in Vaiano.

Zgodbe Ledenega kraljestva najbrž ni treba posebej predstavljati, ampak če filma slučajno še niste pogledali, v vaši bližini pa so pogosto malčki, si zapomnite teh par stvari. Elza in Ana sta sestri, pri čemer ima Elza čarobne moči. Splet dogodkov pripelje do tega, da Elza pomotoma sprosti ledeno čarovnijo, ki sredi poletja v deželo prinese zimo. Nato zbeži in si v samotnih gorah naredi grad iz ledu. Ana ji sledi in na poti spozna nove prijatelje, ki ji pomagajo, med drugim tudi čudežno oživljenega snežaka Olafa. Ta je glavni junak kratkega filma, ki si ga lahko ogledate tudi, če niste videli Ledenega kraljestva. Film Ledeno kraljestvo je primeren za otroke od pet let naprej.

V Vaiani otoku glavne junakinje, poglavarjeve hčerke, grozi uničenje, zato se odpravi poiskati polboga Mauija, da bi skupaj popravila njegovo napako in rešila otok. A popotovanje prinese še mnogo več, saj Vaiana odkrije, kdo pravzaprav je in kdo so njeni predniki, Maui pa spozna, da se pogum ne skriva v čarobni moči. Film Vaiana je primeren za otroke od šest let naprej. Oglejte si tudi kratko video oceno.


 

Ledeno kraljestvo in Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka sta na voljo v videotekah HBO Go in HBO OD.

Šopek 5 iz videotek

Poleg že omenjenih filmov smo iz videotek izbrali še šopek petih odličnih Disneyevih filmov.

Reševanje malega Nema

Pred navdušenjem nad Ledenim kraljestvom je bilo njihova najbolj priljubljena risanka zadnjih let Reševanje malega Nema. Kljub sporočilu, da klovnovske ribice kot je Nemo, ni dobro imeti za ljubljenčke, je film noro povečal povpraševanje po njih. Topla družinska zgodba polna dogodivščin pa je aktualna tudi danes. Nemov zaščitniški oče se mora soočiti s svojim največjim strahom, ko sina ulovi podvodni ribič in ga odpelje v svoj akvarij. Odpravi se ga rešiti, na poti pa se mu pridruži Dory, simpatična, a pozabljiva riba. Ta je sicer lani tudi dobila svoj odličen film. Oba filma sta primerna za otroke od pet let naprej.

Reševanje malega Nema je na voljo v Pickboxu, HBO Go in HBO OD.

 

Lepotica in zver

Leta 1991 je Lepotica in zver postala prvi animirani film, ki si je prislužil nominacijo za oskarja za najboljši film. Letos je dobil tudi igrano različico. Gledalce so poleg animacije navdušile tudi pesmi, ki spremljajo zgodbo o Belle, napredni mladenki iz majhne vasi. Ko njen oče razhudi Zver, se ga Belle odpravi rešiti, a nato prevzame njegovo mesto v ujetništvu. Kmalu ugotovi, da so na gradu tudi številni čarobni govoreči predmeti, ki ji razložijo, da je Zver začaran princ, ki bi se moral naučiti ljubiti. Primeren za otroke od šest let naprej.

Lepotica in zver je na voljo v HBO Go in HBO OD.

Ratatouille

Od lepotic pa spet v živalski svet k uspešnici o podgani. Ratatouille je zabavna zgodba o podgani Remy, ki mu diši le izbrana hrana in ne smeti tako kot njegovi družini. Remy se spremeni v pravega mojstra, ko se znajde ob neukemu mlademu kuharju in mu prišepetava recepte. Primeren za otroke od šest let naprej.

Ratatouille je na voljo v HBO Go in HBO OD.

Pošasti iz omare

Kako prijazne so lahko pošasti, najbolje izveste v filmu Pošasti iz omare. Pravzaprav se pošasti v tem filmu bojijo otrok, saj so prepričane, da so jim nevarni. A s strašenjem dobivajo energijo in najboljši je ogromen modri in kosmati Sully. Nekega dne pa otrok sledi Sullyju v njihov svet in s prijateljem Mikom kmalu ugotovita, da je bitje prijazno in srčkano, njegov smeh pa več kot le nalezljiv. Primeren za otroke od pet let naprej.

Pošasti iz omare je na voljo v Pickboxu.

Wall-E

Eden najlepših Pixarjevih filmov z močnim okoljevarstvenim sporočilom nam s pomočjo robotka po imenu Wall-E pove veliko o človeštvu in o tem, kakšna prihodnost nas čaka, če bomo še naprej uničevali planet. A prav toliko pove tudi o ljubezni in lepih rečeh v življenju. Primeren za otroke od pet let naprej.

Wall-E je na voljo v Pickboxu.

Videoteka HBO On Demand je na voljo na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 203, videoteka HBO Go pa na programskem mestu 240, videoteka Pickbox pa na programskem mestu 242.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom .

Ocene primernosti filmov za otroke so povzete po ocenah portala Common Sense Media. Seveda pa se to razlikuje od otroka do otroka in vsak starš bo znal najbolje presoditi za svojega.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. november 2017
3760
29. november 2017
Ščepec Disneyevega čarobnega prahu v videotekah