Še zadnjič V dvoje

Igor Harb in Tamara Harb 29. november 2019 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/v-dvoje-harb-nov19-hero.jpg

Najbolj zabavna slovenska serija V dvoje se s tretjo sezono poslavlja. Avtor serije Luka Marčetič je scenarij zanjo pripravljal dobro leto dni in pravi, da nas čaka najbolj dinamična sezona doslej.

Serija V dvoje je odprla pot pestri slovenski produkciji v videoteki Voyo in navdušila z inovativnim avtorskim pristopom ter si po besedah vodja storitve Voyo Blaža Bezka po uspešni prvi sezoni zagotovila štirikrat večji proračun za drugo, ki jo trenutno lahko spremljate na Kanalu A.

V videoteki Voyo je od 29. 11. poleg prvih dveh na voljo tudi zadnja, tretja sezona. Druga sezona je trenutno na sporedu na Kanalu A in s storitvijo NEO dosegljiva z ogledom nazaj. Prvi štirje deli so bili predvajani na 26. in 27. novembra, drugi štirje pa bodo 10. in 11. decembra.

A gremo lepo po vrsti. Pred tem pa še kratko opozorilo. Če še niste pogledali prvih dveh sezon V dvoje, nadaljujete na lastno odgovornost, saj članek razkriva nekaj noro smešnih in povsem nepričakovanih zasukov.

V dvoje prvič

Če za serijo V dvoje sploh še niste slišali, ali niste imeli časa za ogled, potem se čim prej lotite prvega dela, ki je na voljo brezplačno na YouTubu. V prvi sezoni sta v središču dva para, Maja (Lara Vouk) in Aleš (Luka Marčetič), ki se vselita skupaj, in sveža zaljubljenca Nika (Živa Selan) in Sandi (Niko Zagode). No, do konca sezone se zgodi marsikaj, poleg kupa bizarnih dogodkov (glej del Sedmina), tudi pretep v osrednjem slovenskem gledališču.

Oglejte si prvi del prve sezone.

V dvoje drugič (AKA V troje)

Prva sezona je k storitvi Voyo in pred ekrane pritegnila novo ciljno publiko in ustvarila prostor za nekoliko drugačne serije, kot so jih gledalci bili vajeni doslej. Višji proračun je zagotovil višjo produkcijsko raven, režijo pa je prevzel Klemen Dvornik, režiser filmov Kruha in iger in Pod gladino, dobili pa smo tudi nekaj novih likov, ki so jih odigrali uveljavljeni igralci. Tako je denimo vlogo Sandijeve sodelavke na radiu prevzela Nina Ivanišin (Slovenka, Pod gladino), Majina starša odigrata Branko Završan in Lučka Počkaj, v epizodnih vlogah pa navdušita še Saša Pavček in Peter Musevski.

Povzeti burno dogajanje ni lahko opravilo, zato pustimo par bizark za občutek: Ker se ob koncu prve sezone Aleš in Maja razideta, na začetku druge Aleš (dobesedno) diplomira iz prebolevanja Maje, v njegovo življenje pa vstopi Maja II. Nika in Sandi si želita poskusiti seks v troje, a fantazije in resnično življenje se hitro znajdejo navzkriž.

Oglejte si prvi del druge sezone serije V dvoje.

V dvoje tretjič

Tretja sezona ima deset približno petindvajset minutnih delov. Režija ostaja v rokah Klemna Dvornika, odlično igralsko zasedbo pa bodo popestrili še (nekateri le v epizodnih vlogah) Jurij Drevenšek, Jure Henigman, Nika Rozman, Jure Godler, Janez Škof in Pia Zemljič. Tretja sezona se začne na obletnici mature, kjer Sandi in Aleš ugotovita, da njuna nekdanja simpatija pravzaprav ni pokojna, nato pa si vzameta pavzo od druženja.

Prvi del tretje sezone si lahko ogledate na FBju, obiščite stran Voyo Slovenija.

Po ogledu prvih treh delov lahko izdamo, da serija ostaja huronsko smešna, odlični igralci in scenarij pa jo še nadgradijo. V dvoje bomo zagotovo pogrešali, a že komaj čakamo kaj Marčetič z ekipo pripravlja v prihodnosti.

Foto: Urša Premik


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. november 2019
4938
29. november 2019
Še zadnjič V dvoje