Top film lanskega leta Spider-Man: Ni poti domov v DKinu

Igor Harb in Tamara Harb 1. april 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/spider-man-dkino-apr22-hero.jpg

Film Spider-Man: Ni poti domov je podiral rekorde gledanosti, a ne le koronskih, ki so bili po omejenem dostopu do kina pričakovani, temveč absolutne, tako v tujini kot tudi pri nas. In za to je tudi dober razlog, saj je tretja dogodivščina Spider-Mana s Tomom Hollandom v glavni vlogi namreč zabavna, polna akcije in tudi srčna, kot se za tega superjunaka spodobi.

Spider-Man: Ni poti domov nadaljuje dogodke prejšnjega filma Spider-Man: Daleč od doma, tako da če ga še niste pogledati, ogled zaključka trilogije še nekoliko preložite. Mysterio svojo smrt podtakne Petru Parkerju in razkrije njegovo skrivno identiteto Spider-Mana. Petru Parkerju, ki je zaradi dogodkov prejšnjega dela postal nepriljubljen, tudi tokrat pomagata MJ in Ned, a žal vsem trem pretekli dogodki preprečijo odhod na MIT. Ker Spider-Man ne najde rešitve, za pomoč prosi Doktorja Strangea in s tem sproži nadaljnje dogodke. Po koncu filma počakajte še nekaj trenutkov, saj sledi še zanimiva scena.

Spider-Man: Ni poti domov je že na voljo v videoteki DKino.

Mojster razkritij Tom Holland

Aktualni Spider-Man je svojo kariero začel kar ob boku Naomi Watts in Ewana McGregorja z uspešnico Nemogoče, ki prikaže zgodbo družine na Tajskem, ko jo je zadel uničujoči tsunami. Že z devetnajstimi pa je postal Spider-Man, prav njegova mladost pa je verjetno pripomogla k temu, da ne zmore zadržati skrivnosti. Med igralci v filmih Maščevalci je absolutno na prvem mestu po številu izdanih skrivnosti, ki jih studio Marvel še ni želel razkriti javnosti. A za najnovejšega Spider-Mana se mu je, sicer za mišjo dlako, uspelo zadržati. Novinarji so namreč posumili, da se bo v filmu pojavil tudi Andrew Garfield in medtem ko Andrew ni imel prav nobenih problemov z zanikanjem, gre Hollandu prikrivanje veliko slabše od rok. V enem od intervjujev je pokomentiral sceno v filmu, kjer je MJ v nevarnosti, in pomotoma izdal, da njega v njej ni. Seveda so se vsi takoj spraševali, kdo potem rešuje MJ, kar je sprožilo val ugibanj o Garfieldovi vlogi. Da bi se izognili razkritjem, so v Marvelu Tomu v preteklosti celo dajali lažne scenarije, zato je na primer bil prepričan, da je lažen tudi scenarij z Maščevalci v vesolju. A se je takrat krepko zmotil.

Čeprav se je mlad pridružil hollywoodskim zvezdnikom, tegobe zvezdništva tudi dandanes težko prenaša. Se pa v tem svetu odlično znajde Zendaya, ki v filmu igra MJ, saj jo tako Tom Holland kot Timothée Chalamet, njen soigralec v filmu Dune: Peščeni planet, navajata kot osebo, h kateri se obrneta po nasvete, Tom za zvezdniške,Timothy pa predvsem za njene izkušnje s snemanjem spektaklov.

V DKinu je na voljo tudi Dune: Peščeni planet, ki temelji na istoimenski knjigi Franka Herberta, in je letos prejel kar šest oskarjev.

Tom, Tobey in Andrew

Nadaljevanje Spider-Mana s Tomom Hollandom uradno ni potrjeno, a že doslej se je v vlogi Spider-Mana v filmih pojavil bistveno večkrat kot njegova predhodnika Tobey Maguire in Andrew Garfield. Poleg lastne trilogije je namreč bil tudi v Stotniku Ameriki in Maščevalcih ter tako skupaj v šestih filmih. Vsekakor pa je Spider-Man: Ni poti domov prvi igrani film, v katerem se pojavi več Spider-Manov, čeprav smo različne inkarnacije tega superjunaka spoznali že v animiranem filmu Spider-Man: Novi svet.

Ok, zdaj že veste, da so v filmu vsi trije Spider-Mani, a ne bomo izdali, kako se to zgodi in zakaj, potrdimo pa lahko, da so se res dobro ujeli in ustvarili izredno zabaven film, pa čeprav morda najboljša akcijska scena ne pripada njim, temveč Spider-Manu in Doktorju Strangeu, ki bo maja imel v kinu tudi drugi samostojen film. In ja, prav imate, če se vrnejo vsi Spider-Mani, se seveda vrnejo tudi hudobci, Max, dr. Otto Octavious in Norman Osborne.

Tom Holland ni prepričan o nadaljevanju svoje kariere Spider-Mana, a morda gre le za pogajalsko taktiko, saj mu je potekla pogodba. Vsekakor pa je ugotovil, da se je v vseh teh letih snemanja Spider-Mana postaral, saj je presenečen ugotovil, da mišice potrebujejo kak dan več za počitek in okrevanje kot prej :)


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
1. april 2022
5892
1. april 2022
Top film lanskega leta Spider-Man: Ni poti domov v DKinu