Uspešnica v DKino: Tiho mesto (A Quiet Place)

/PublishingImages/tiho-mesto-dkino-hero.jpg

Tiho mesto je grozljivka, ki temelji na izvirnem konceptu, saj je dogajanje postavljeno v svet, v katerem so vesoljska bitja zdesetkala človeštvo, redki preživeli pa se pred njimi neslišno skrivajo. Pošasti so namreč slepe in reagirajo zgolj na zvok.

V ospredju je družina, ki jim je pri boju za življenje koristilo, da imajo gluho hči, ob tem pa so vso svojo rutino prilagodili omejevanju povzročanja hrupa in komunicirajo izključno z znakovnim jezikom. Ta dejstva določajo občutje filma, saj je zvok ključen element filmskega doživetja, ki ga režiser uporablja zelo premišljeno. Posledično je priporočljiv ogled filma z dobrim ozvočenjem ali s slušalkami.

Film Tiho mesto je nastal po taktirko igralca in scenarista Johna Krasinskega, ki je zaslovel v seriji Pisarna (The Office). V filmu igra tudi glavno vlogo, očeta družine Leeja, medtem ko mati družine Evelyn igra njegova dejanska žena Emily Blunt, ki je navduševala v zgodovinskih dramah, komedijah, akcijskih filmih in tudi muzikalih. Gluho hčerko Regan igra gluha igralka Millicent Simmonds, ki je lani prepričala že v glavni vlogi poetične drame Kabinet čudes.

Tiho mesto je na voljo v videoteki DKino, ki jo na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5.

Oglejte si video oceno filma Tiho mesto.


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. avgust 2018
4135
10. avgust 2018
Uspešnica v DKino: Tiho mesto (A Quiet Place)