Top 3: najbolj vroče aktualne serije na HBOju

Igor Harb in Tamara Harb 22. julij 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/hbo-serije-harb-jul20-hero.jpg

Od Skrivne naveze do Černobila, Podpredsednice in Varuhov, HBO ima vedno najbolj odmevne serije in se tudi ne ustavi z novostmi. Oglejte si trenutno najbolj vroče.

Perry Mason

Kultni detektiv Perrry Mason, ki izhaja iz literarne tradicije prohibicijskih detektivk in filmov noir, je najbolj zaslovel s serijo in televizijskimi filmi, ki so nastajali od petdesetih do devetdesetih. V novi, precej temačnejši različici ga upodobi Matthew Rhys (serija Američani). Zgodba nas popelje v Los Angeles v tridesetih, kjer se naslovni detektiv spopada z vojnimi travmami in ločitvijo, ko ga najamejo, da razišče primer ugrabitve otroka. Sprva se zgodba zdi povsem klasična kriminalka, a ugrabitev se konča z brutalno smrtjo in več trupli, nakar se vplete še verski kult. Novi Parry Mason vsekakor ni za tiste z rahlim želodcem ali povišanim krvnim pritiskom. Kljub vsem tem elementom, pa jedro serije niso šoki, temveč živi in zanimivi junaki, zahvala za to pa gre celotni zasedbi na čelu z Matthewom Rhysom, Johnom Lithgowom in Tatiano Maslany.

Prvih pet epizod serije je že na voljo v HBO GO.

Stargirl

Stargirl ni zgolj še ena superjunaška serija iz DC-jevega vesolja (kot so denimo Flash, Zelena puščica, Supergirl, Patrulja prekletih in Batwoman), saj cilja na mlajšo publiko in ponudi več optimizma. Zgodba o najstnici, ki se ne razume z mamo in očimom, ko se mora iz zabavne Kalifornije preseliti bogu za hrbet v Nebrasko, se začne dokaj klasično, a kmalu preklopi v superjunaško prestavo. Courtney Whitmore namreč odkrije, da ima supermoči, saj je bil njen oče mogočni Starman, ki je umrl med reševanjem sveta. Pri spoznavanju moči ji pomaga očim, ki je bil Starmanov pomočnik, kmalu pa oba ugotovita, da je umirjeno mestece, v katerega so se priselili, pravzaprav leglo zla in preizkusni poligon za pranje možganov. Ob boju proti zlikovcem pa se mora mlada Courtney soočiti tudi s tipičnimi najstniškimi težavami, družbenimi klikami, nesramnimi sošolkami, zmenki in vsem, kar sodi zraven.

Deset delov je že na voljo v HBO GO.

Penny Dreadful: Mesto angelov

Četrta sezona serije Penny Dreadful prinaša povsem novo zgodbo in novo zasedbo. Medtem, ko so bile prve tri sezone postavljene v viktorijanski London, kjer so se junaki bojevali z različnimi silami zla, vsak med njimi pa je bil na prvi pogled stereotip iz pogrošnega romana (britanski pustolovski raziskovalec, ameriški revolveraš, prelestna gospodična, ki se pogovarja z duhovi in … Viktor Frankenstein). Njihova zgodba se je po treh sezonah zaključila, nova, s podnaslovom Mesto angelov, pa predstavi nove junake in demone ter je postavljena v Los Angeles v trideseta leta 20. stoletja. Glavno vlogo ima Natalie Dormer (Igra prestolov) kot demonka, ki vpliva na že tako naelektreno dogajanje v mestu, kjer policijska preiskava umora trči ob vzpon nacizma. Čeprav gre za izrazito žanrski izdelek, je prikaz napetih odnosov med etničnimi skupnostmi v Los Angelesu požel pohvale.

Že na voljo na HBO GO, na sporedu tudi na HBOju.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. julij 2020
5267
22. julij 2020
Top 3: najbolj vroče aktualne serije na HBOju