TOP 6 uspešnic Julie Roberts

Igor Harb in Tamara Harb 6. oktober 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/Igralka_meseca_juliaRoberts_tharb_okt22_hero.jpg

Julia Roberts, ena najbolj znanih hollywoodskih igralk z nalezljivim nasmehom, ki je zaslovela v devetdesetih, je v svoji karieri odigrala več kot šestdeset vlog in prejela lepo število nagrad, med drugim tudi oskarja za upodobitev Erin Brockovich. Med serijami nam je zagotovo v spominu najbolj ostala epizodna vloga v priljubljenih Prijateljih, kjer igra bivšo Chandlerjevo (Matthew Perry) sošolko, ki se mu maščuje za to, kar ji je storil pred davnimi časi, igralca sta v času snemanja bila tudi par. Če vas zanima, kaj mu ušpiči, si oglej 13. del druge sezone na HBO Max.

Ta teden se Julia Roberts po dolgem času vrača v kino z romantično komedijo Pot v raj, v NEO pa so v sklopu Igralka meseca zbrani njeni filmi. V nadaljevanju vas popeljemo skozi njene največje uspešnice, tako smo izbrali 6 filmov, ki jih ne gre spregledati.

Erin Brockovich

Film letos praznuje že 22. obletnico, Julia Roberts pa je za vlogo naslovne Erin prejela tudi oskarja. Glavna junakinja se je uprla korporaciji, ki je onesnažila podtalnico s karcinogeno sestavino in to poskušala prikriti. Erin je namreč združila prebivalce onesnaženega kraja, da so skupaj vložili tožbo ter prejeli poravnavo. V filmu se pojavi tudi dejanska Erin v vlogi natakarice (ki ji je ime Julia) in čeprav v filmu ni hotela igrati, jo je v to prepričal režiser Steven Soderbergh, ki se je tisto leto za oskarja boril s kar dvema filmoma in ga tudi osvojil s filmom Preprodajalci.

Erin Brockovich si trenutno lahko ogledaš z ogledom nazaj, saj je bil film na sporedu 3.10. na kanalu AMC.

Čedno dekle (Pretty Woman)

Julio Roberts so kritiki opazili že v romantični komediji Skrivnostna pizza (Mystic Pizza) , v kateri upodobi eno od treh najstnic, ki delajo v pizzeriji, skozi film pa spremljamo njihovo odraščanje, a kot glavna igralka je nase opozorila z vlogo v filmu Čedno dekle. V intervjujih je Julia Roberts večkrat namignila, da bi se njena kariera morda drugače obrnila, če bi posneli film po prvotnem, veliko bolj temačnem scenariju. A ko je film prešel pod studio Disney in ga je prevzel režiser Garry Marshall so ga spremenili; tudi zaradi kemije med glavnima igralcema, ki sta s svojim šarmom kar klicala po srečnem koncu, tako da je klasika, ki smo jo dobili pravzaprav povsem drugačen film od načrtovanega. Z vlogo prostituke dobrega srca je Julia Roberts prepričala vse, občinstvo in kritike, in se zavihtela na prestol ene največjih hollywoodskih zvezd. Večina kritikov se strinja, da bi zaradi sodobne senzibilnosti film v današnjih časih doživel popolno preobrazbo ter bistveno manj pravljičen tretma, a da je Julia Roberts v njem odlična.

Avgust v okrožju Osage (August: Osage County)

Črna komedija z množico slavnih igralcev, med drugim Meryl Streep, Ewanom McGregorjem in Benedictom Cumberbatchem, nas popelje v zgodbo o ženskah, ki se zaradi družinske krize vrnejo v domač kraj. Film temelji na drami nagrajeni s Pulitzerjem, Julia Roberts pa je za stransko vlogo najstarejše hčerke prejela tudi nominacijo za oskarja.

Oceanovih enajst in Oceanovih dvanajst (Oceans 11 &12)

Za ta dva zabavna filma je Julia Roberts ponovno združila moči z režiserjem filma Stevenom Soderberghom, pa čeprav le za manjšo vlogo. Z Georgeom Clooneyjem sta v Oceanovih odigrala bivšega moža in ženo, prav tako tudi v njunem najnovejšem filmu Pot v raj. V Oceanovih je Julijin lik bivša žena glavnega pobudnika tatinskih akcij, v novem filmu pa združita moči, da bi preprečila hčerino poroko.

Filma Oceanovih enajst in Oceanovih dvanajst si lahko ogledaš kadarkoli, saj sta na voljo v DKinu, Oceanovih enajst pa trenutno tudi z ogledom nazaj, saj je bil 5.10. na sporedu kanala HBO.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love)

Knjižno uspešnico, ki je očarala ves svet, so seveda prenesli tudi na filmsko platno, vlogo Elizabeth Gilbert, avtorice istoimenske avtobiografije, pa zaupali Juliji Roberts. Nesrečna v zakonu, se Elizabeth loči in nato odloči za potovanje in odkrivanje sebe v Italiji, Indiji in na Baliju. Tako kot knjiga je tudi film pritegnil množice, pri tem pa je zagotovo pomagala tudi zvezdniška zasedba, ki je vključevala še Javierja Bardema, Richarda Jenkinsa in Violo Davis.

Čudo (Wonder)

Jej, moli, ljubi ni edini film posnet po knjižni uspešnici, v katerem je igrala Julia Roberts. Knjiga Čudo je pritegnila množice po svetu s svojim sporočilom o upanju in srčnosti. V zgodbi o fantu, ki se rodi z deformacijo obraza in šolski prag prestopi šele v petem razredu, pa je Julia fantova mama.

Film Wonder je na voljo v DKinu.

Filme Julie Roberts lahko poiščeš z glasovnim iskanjem, v daljinec reci »Julia Roberts« in že se ti bo prikazal nabor njenih filmov v videotekah in na sporedu TV kanalov in ni jih malo. Zbrani pa so tudi v posebnem razdelku Igralka meseca – Julia Roberts in tudi do sklopa Igralec/ka meseca je mogoče dostopati z glasovnim ukazom »igralec meseca«.

kupi

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
6. oktober 2022
6020
6. oktober 2022
TOP 6 uspešnic Julie Roberts