Top filmi 2022 v videotekah Telekoma Slovenije

Igor Harb in Tamara Harb 3. januar 2023 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/top-filmi-videoteke-harb-jan23-hero.jpg

Mnoge filmske uspešnice, kot so Elvis, Top Gun: Maverick in Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, so letos hitro po predvajanju v kinu bile na voljo tudi v videotekah. Nekatere so še vedno, drugih trenutno ni, za začetek leta pa smo nabrali izbor najboljših iz posameznih žanrov, ki so trenutno na voljo.

Akcija: Severnjak (The Northman)

Vikinška zgodba nas popelje v 9. stoletje, z novo različico legende o Amlethu, ki je bila navdih tudi za slavnega Hamleta. Vizualno krasen film je poln akcije in krvavih scen, tako da ni primeren za tiste z občutljivim želodcem. V glavnih vlogah Alexander Skarsgård in Anya Taylor-Joy, režija Robert Eggers (Svetilnik, Čarovnica).

Severnjak je na voljo v DKinu.

Stripovski film: Batman

Letos smo dobili novo podobo Batmana v režiji Matta Reevesa; Bena Afflecka je v vlogi glavnega junaka uspešno nasledil Robert Pattinson, dogajanje pa je postavljeno na začetek kariere tega borca proti zločinu. V zgodbo so vpleteni tudi mnogi znani liki, med drugim Ugankar, Pingvin in Catwoman. Film je sicer dolg tri ure, a poln akcije, preiskovanja zločinov, zbiranja sledi in krasnih posnetkov.

Batman je na voljo v HBO Max in v DKinu.

ZF: Matrica: Obuditev (The Matrix Resurrections)

V zaključku zgodbe Matrice je režijski stol zasedla le Lana Wachowski, medtem ko Lilly ni več našla zanimanja za nadaljevanje te kultne trilogije. V glavnih vlogah se kot Neo in Trinity vračata Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss. Za vse ljubitelje Matrice je ogled pač nujen.

Matrica: Obuditev je na voljo v HBO Max in v DKinu.

Komedija: Izgubljeno mesto (The Lost City)

Komedij letos ni bilo na pretek, a pustolovščina Izgubljeno mesto s Sandro Bullock, Channingom Tatumom, Bradom Pittom in Danielom Radcliffom postreže z dovolj smeha. V središču je pisateljica pustolovskih romanc, ki jo ugrabijo, na pomoč pa ji prihiti model z naslovnic njenih knjig. Predvsem za ljubitelje romantičnih komedij, medtem ko boste tisti, ki imate raje akcijske komedije, v DKino našli Hiter kot strel.

Izgubljeno mesto je na voljo v HBO Max.

Grozljivka: Črni telefon (The Black Phone)

Ugrabljen fant je zaprt v zvočno izolirani kleti, a lahko preko telefona govori s prejšnjimi žrtvami, ki so mu pripravljene pomagati. V vlogi negativca je Ethan Hawke, režijo je prevzel Scott Derrickson. Za tiste, ki se ne prestrašijo prehitro.

Črni telefon je na voljo v DKinu.

Drama: Elvis

Austin Butler je kot Elvis navdušil vse, množičen obisk v kinu pa tudi avtorje filma. Ogled filma polnega glasbe je seveda nujen za vse oboževalce Elvisa, pa tudi ostale, ki radi pogledate glasbene drame. V središču zgodbe je med drugim tudi kompleksen odnos z Elvisovim managerjem, ki ga igra Tom Hanks.

Elvis je na voljo v HBO Max in v DKinu.

Triler: Zločinka Emily (Emily the Criminal)

Režiserjev prvenec se osredotoča na Emily, ki jo, tako kot večino Američanov, pesti dolg študentskega posojila. A Emily se za boljše življenje poda v kriminalne vode. V glavni vlogi Aubrey Plaza.

Zločinka Emily je na voljo v DKinu.

Animirani: Barabe (The Bad Guys)

Pet prijateljev, žepar Volk, vlomilec sefov Kača, mojster preobrazbe Morski pes, mišičnjak Piranja in hekerka Tarantela, se mora povsem preobraziti, da bi se rešili zapora. Pa jim bo uspelo? Zabavna pustolovščina s šalami nasmeji tudi odrasle, otroci pa bodo v zabavni pustolovščini zagotovo uživali.

Film Barabe je na voljo v DKinu.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
3. januar 2023
6079
3. januar 2023
Top filmi 2022 v videotekah Telekoma Slovenije