Top novosti v DKinu: Batman, Spider-Man, Sladičeva pica

Igor Harb in Tamara Harb 14. april 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dkino-novosti-apr22-hero.jpg

April v DKino prinaša najnovejšega Batmana, najbolj gledane filme lanskega leta, kot je Spider-Man: Ni poti domov, in nominiranca za oskarje, Sladičevo pico Paula Thomasa Andersona.

Batman

Batman z Robert Pattinsonom v glavni vlogi in Mattom Reevesom na režiserskem stolčku je dobil novo podobo. V gothamski akciji, kjer morilec odstranjuje pokvarjeno elito mesta, se Batmanu pridruži tudi navdušujoča množica likov iz podzemlja, kot so Pingvin (Colin Farrell), Ugankar (Paul Dano) in Carmine Falcone, Batman pa v tem burnem dogajanju združi moči s Catwoman (Zoë Kravitz). Eden najbolj pričakovanih filmov leta je uresničil pričakovanja, tako z akcijskimi scenami kot tudi z navdušujočo vizualno podobo. Priporočamo ljubiteljem stripovskih filmov in temačnih kriminalk.

Batman bo v videoteki DKino na voljo 19. aprila. V DKinu bo ta dan na voljo še vrsta DC-jevih filmov, kot so Shazam, Aquaman, Nolanova trilogija o Batmanu in Joker.

Spider-Man: Ni poti domov

Lanski Spider-Man, že tretji s Tomom Hollandom v glavni vlogi, je po pandemični praznini gledalce pripeljal nazaj v kino in podiral rekorde gledanosti. Film je zabaven in poln akcije, dogajanje pa postavljeno takoj po dogodkih preteklega filma, ko je Mysterio razkril identiteto Petra Parkerja. To je seveda njemu, MJ in Nedu povzročilo obilico težav, zato za pomoč prosi Doktorja Strangea, ki težave rešuje na svoj neobičajen način, a ne brez posledic. Če še niste, pred tem poglejte prva dva Spider-Mana s Tomom Hollandom. 🤫 Spider-Manu tokrat na pomoč pridrvita še dva superjunaka in vsi trije se res dobro ujamejo. Več o filmu preberi v članku na Tehniku.

Spider-Man: Ni poti domov je že na voljo. V DKinu so na voljo tudi filmi Spider-Man z Andrewom Garfieldom in Tobyjem Maguirejem.

Sladičeva pica

Najnovejši film oskarjevca Paula Thomasa Andersona nas popelje v Los Angeles v sedemdesetih, kjer spremljamo petnajstletnega Garyja Valentina, ki si na vsak način želi ustvariti bleščečo prihodnost, medtem pa se zaljubi v deset let starejšo Alano. Glavna junaka sta odlično upodobila novinca na platnu, Cooper Hoffman, sin Philipa Seymourja Hoffmana, in glasbenica Alana Haim. Za režiserja Andersona precej lahkoten film, primeren tudi za sprostitven večerni ogled. Bonus, odličen Bradley Cooper kot maničen producent in (kot nenehno poudarja) partner Barbre Streisand.

Sladičeva pica je že na voljo.

Jackass Forever

Potegavščine Johnnyja Knoxvilla in prijateljev so se začele na MTVju in nato nadaljevale v filmih polnih kratkih skečev. Glavni akterji so zdaj že v petdesetih, tako da aktualni film po mnenju kritikov in gledalcev uspešno zaključuje več kot dvajset let zabavnih in prepogosto tudi nevarnih potegavščin. Za vse, ki ste uživali v njihovih preteklih filmih in skečih, je ogled nujen.

Jackass Forever bo v videoteki na voljo 28. aprila.

Love and Monsters

Postapokaliptična pustolovščina s ščepcem romantike je namenjena tudi najstnikom, dogajanje pa postavljeno v čas po tem, ko so delci asteroida padli na Zemljo in ustvarili ogromne pošasti. Preživeli ljudje so se skrili v podzemne kolonije in v eni od njih glavni junak ugotovi, da je njegovo nekdanje dekle še živo in v bližini, zato se poda na površje, da bi se prebil do nje.

Love and Monsters bo v videoteki DKino na voljo 14. aprila.

Nevidno zlo začetek: Racoon city

Šest filmov posnetih po priljubljeni igri je zaznamovala Milla Jovovich, z novim filmom pa zgodbo oživljajo z novimi igralci in režiserjem. Glavna junakinja Claire se po mnogih letih vrne v Racoon City, da bi posvarila brata o eksperimentih, ki so jih izvajali v korporaciji Umbrella. A zombiji že lezejo iz vseh lukenj.

Film je že na voljo v DKinu.

Krik

Če se sprašujete, ali je skoraj 30 let po izvirnem meta-klalniku, ki je v tem času pridobil kultni status, še mogoče pričakovati nov in svež film, je odgovor pritrdilen. Zgodba se začne z novimi umori v mestecu Woodsboro, a tokrat so identiteta morilca (ali morilke) in njegovi (ali njeni) motivi zares nepričakovani.

Krik je že na voljo v DKinu.

Veliki rdeči pes Clifford

Emily Elizabeth pomotoma dobi majhnega rdečega psa Clifforda, ki čez noč zraste v ogromnega psa, s katerim je nemalo težav. Išče ga tudi lastnik biotehnološkega podjetja. Film temelji na zbirki ameriških otroških knjig in je primeren za otroke od 6 let naprej.

Film bo na voljo 21. aprila v DKinu.

American Underdog

Biografski športni film o igralcu ameriškega nogometa Kurtu Warnerju nas popelje skozi njegovo življenjsko zgodbo in težko pot do zmage na Super Bowlu. Kurt Warner namreč ni imel klasične športne poti, ki dobre športnike iz srednje šole popelje na univerzo in nato v eno od ekip, ampak je vmes naredil še nekaj težkih ovinkov.

Film bo na voljo 25. aprila v DKinu.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
14. april 2022
5899
15. april 2022
Top novosti v DKinu: Batman, Spider-Man, Sladičeva pica