Top novosti v DKinu: Elvis, Top Gun: Maverick, Čebelica Maja 3, Morbius

Igor Harb in Tamara Harb 10. avgust 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dkino-avgust-tharb-avg22-HERO.JPG

Avgust je v DKinu mesec legend. Elvis, film o glasbeni legendi, si lahko namesto v kinu že ogledate v udobju domačega naslanjača, konec meseca pa prihaja še druga legenda, saj se po dobrih tridesetih letih vrača Top Gun in z njim Tom Cruise kot Maverick. Tudi tretje legende, Čebelice Maje, ni treba predstavljati, legendarni pa so tudi starejši filmi, kot sta Gospodar prstanov in Indiana Jones, ki jih tokrat priporočamo v ogled.

Elvis

Po odmevni premieri v Cannesu je bilo jasno, da se filmu obeta dober sprejem, zahvala za to gre tudi glavnemu igralcu Austinu Butlerju, ki je z upodobitvijo kralja povsem očaral kritike in občinstvo. Ob boku mu stoji izkušeni Tom Hanks kot preračunljivi menedžer, za kamero pa Baz Luhrmann, režiser mjuziklov in kostumskih spektaklov, kot sta Moulin Rouge in Veliki Gatsby, ki je tokrat združil, kar zna najbolje – glasbo, spektakel in zgodbo. Paša za oči in ušesa.

Film je že na voljo.

Top Gun: Maverick

Tom Cruise se vrača kot Maverick v trenutno najbolj popularnem filmu leta. Če ga še niste videli, je skrajni čas, da si ga privoščite med dopustom. Maverick v ekipo diplomantov Top Guna, ki jih usposablja, dobi tudi Roosterja, sina pokojnega prijatelja Goosa. In prav ta odnos je v središču filma, v katerem seveda ne manjka akrobatskih scen, saj je Tom Cruise znan po svojih kaskaderskih podvigih, igralci pa so morali skozi večmesečne letalske treninge, ki jih pri snemanju prvega dela seveda ni bilo. Za vse ljubitelje Top Guna in akcijskih filmov nasploh je ogled nujen.

Čebelica Maja 3: Zlato jajce

Radovedna Maja se tudi tokrat ne more upreti dogodivščini, tako se z Vilijem ponovno odpravita na pomembno nalogo in sicer dostaviti zlato jajce nazaj k svojim lastnikom; a kaj ko se iz jajčka vmes nekaj izvali. Primerno za otroke od štirih let naprej.

Film je že na voljo v sinhronizirani različici.

Morbius

Zgodba prve filmske upodobitve Marvelovega antijunaka Morbiusa, ki ga igra Jared Leto, se vrti okrog bratov. Morbius in Milo imata krvno bolezen, a ko Morbius odraste, izvaja eksperimente, da bi se ozdravil, vendar med zdravljenjem postane vampir. Sedaj sicer poseduje superjunaške moči, a se ne more upreti želji po krvi. Ozdraveti želi tudi brat Milo, a ga Morbius ne želi zdraviti in tako vzame stvari v svoje roke.

Film je že na voljo.

Fantazijski maraton: Gospodar prstanov

Septembra prihaja nova serija o svetu J.R.R. Tolkiena, ki je postavljena tisoč let pred dogajanjem Hobita in Gospodarja prstanov. Če želite osvežiti spomin ali preprosto uživati v enem najboljših fantazijskih filmov, si oglejte trilogijo o hobitih iz Šajerske, ki se znajdejo sredi največje pustolovščine, kar jih je videl svet. Mojstrovina Petra Jacksona navduši tudi z vizualnimi učinki.

Vsi trije filmi so že na voljo.

Za pustolovce: Indiana Jones

Ljubitelji pustolovščin si privoščite klasike žanra, filme Stevena Spielberga o Indiani Jonesu. Najprej seveda legendarna dva iz konca osemdesetih s Harrisonom Fordom v glavni vlogi, Indiana Jones in tempelj smrti ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod, nato pa še novejšega iz 2008 Indiana Jones in kraljestvo steklene lobanje. Avanture arheološkega pustolovca so primerne tudi za otroke stare deset let in več.

Uspešnice za vse okuse: Tiho mesto, Mož iz ozadja, Vivo

Še mešanica za vse okuse. Grozljivka Tiho mesto, prvenec Johna Krasinskega, ki je z inovativnostjo povsem navdušil kritike in gledalce, nas popelje v svet, kjer vlada tišina, saj se le tako lahko izogneš pošastim, ki lomastijo po planetu. Mož iz ozadja je zabaven, tipičen film Adama McKaya o Dicku Cheneyu, ki ga upodobi Christian Bale. Za konec še nekaj za otroke, animirani film Vivo, ki je bil prikazan le v nekaj izbranih kinih, nato pa na Netflixu, tako so otroci doslej le popevali komade iz filma, sedaj pa si ga lahko ogledajo tudi s slovenskimi podnapisi.

Tiho mesto je že na voljo.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
10. avgust 2022
5976
10. avgust 2022
Top novosti v DKinu: Elvis, Top Gun: Maverick, Čebelica Maja 3, Morbius