Top novosti v DKinu:  Godzila proti Kongu, In the Heights, Tiho mesto 2, Obetavna mladenka

Igor Harb in Tamara Harb 22. september 2021 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/dkino-novosti-harb-sep21-hero.jpg

September bodo v DKinu zaznamovali spektakel Godzila proti Kongu, oskarjevec Obetavna mladenka, muzikal In the Heights in nadaljevanje priljubljene srhljivke Tiho mesto 2.

Godzila proti Kongu

Letošnji akcijski spektakel je pričakovano nadaljevanje zgodb iz serije filmov o ogromnih pošastih, tako smo najprej dobili Godzilo (2014) , nato Kong: Otok lobanj (2017) in leta 2019 film Godzila: Kralj pošasti. Spopadu titanskih pošasti pa nismo bili priča že od leta 1962, ko sta se spopadli v japonski akciji King Kong proti Godzili. A takrat so bili drugi časi ustvarjanja pošasti, najnovejši epski dvoboj pa je seveda poln računalniško ustvarjenih podob. Od zgodbe pa le ne pričakujte preveč, saj je tam vendarle zato, da upraviči spektakularen dvoboj Godzile in Konga.

Film bo na voljo od 27. septembra, Godzila in Kong: Otok lobanj sta že na voljo v DKinu.

In the Heights

Zgodba o newyorški soseščini, v kateri večinoma živijo ljudje s koreninami v Dominikanski republiki, je najprej zaživela na Broadwayu. Predlogo je napisal Lin-Manuel Miranda, ki je kljub dolgi in uspešni igralski karieri (Njegova temna tvar), zablestel z broadwayskim muzikalom Hamilton, ki je dodobra razburkal ameriško javnost. V najnovejšem muzikalu In the Heights plesno razkošne točke na cestah New Yorka razkrivajo tudi družbeno relevantne teme, a v središču so prebivalci soseske, vsak s svojimi sanjami in upi. Film, ki ga je režiral Jon M. Chu (Noro bogati Azijci), je doživel pozitiven odziv gledalcev in kritikov in je nujen ogled za ljubitelje muzikalov.

Film bo na voljo od 18. septembra.

Tiho mesto 2

Slovit televizijski igralec John Krasinski (Pisarna) je s scenarističnim in režijskim prvencem Tiho mesto presenetil in navdušil vse. Zgodba prikazuje družino, ki poskuša preživeti invazijo vesoljcev, tako da živi v tišini, kar je zanje nekoliko lažje, saj je eden od otrok gluh. V nadaljevanju pa smo najprej vrženi v sam začetek invazije, nato pa spremljamo družino, ki se poda v svet in ugotovi, da vesoljci, ki odlično slišijo, niso edina grožnja. Režiser je pri filmu sodeloval z ženo, igralko Emily Blunt, ki se je ob branju scenarija odločila, da želi tudi sama sodelovati, pa čeprav vloga primarno ni bila napisana zanjo. Ideja za scenarij pa je vzniknila, ko se je John Krasinski spopadal s strahovi, ki jih ob otrocih občuti vsak starš, le da jih je postavil v resnično ekstremne razmere.

Film bo na voljo od 30. septembra.

Obetavna mladenka

Dobitnik oskarja za izvirni scenarij je tudi režijski prvenec Emerald Fennell (Ubij Eve, The Crown), v glavni vlogi Cassie pa blesti Carey Mulligan. Cassie je veljala za obetavno mlado žensko, dokler ni opustila študija medicine, sedaj pa dela kot natakarica in živi pri svojih starših. Medtem pa ponoči živi skrivno življenje, saj obiskuje klube, kjer se pretvarja, da je pijana in preži na moške, ki jo v tem stanju želijo izkoristiti. Šele kasneje izvemo, da je bila Cassijina prijateljica žrtev spolnega napada in si je vzela življenje. Ko Cassie sreča nekdanjega sošolca Ryana, se zaljubita, a pretekli dogodki so oba zaznamovali. Cassijino razkrivanje napada na prijateljico pa razgali tudi družbo, ki molči in ki ob zavedanju nasilja ne stori ničesar.

Film je že na voljo v DKinu.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
22. september 2021
5765
22. september 2021
Top novosti v DKinu:  Godzila proti Kongu, In the Heights, Tiho mesto 2, Obetavna mladenka