Top novosti v DKinu: Hiša Gucci, King Richard, Matrica 4, Roadrunner

Igor Harb in Tamara Harb 15. marec 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/novosti-dkino-tehnik-mar22-hero.jpg

Marec prinaša filme, ki se potegujejo za različne nagrade, kot je Kralj Richard, ljubljence občinstva, kot je Hiša Gucci, vpogled v življenje Anthonyja Bourdaina in za najmlajše še najnovejše Krudove.

Hiša Gucci

Patrizia Reggiani (Lady Gaga) je le polovica para, ki je usodno zaznamoval dinastijo Gucci, druga polovica je njen mož Maurizio Gucci (Adam Driver), ki je tudi končna žrtev njunega boja za nadzor nad podjetjem. Za režijo filma se je Ridley Scott odločil že davnega leta 2006, nekaj let po izidu knjige na kateri temelji film, nato so se zamenjali številni obrazi, dokler ni leta 2019 padla končna odločitev. Film je navdušil in v kino pritegnil številno občinstvo.

Hiša Gucci bo na voljo 17. marca.

Kralj Richard

S šestimi nominacijami za oskarja, tako igralskimi kot tudi tisto za najboljši film, je Kralj Richard trdno zasidran med glavnimi favoriti. Film nam razkrije zgodbo o najboljših tenisačicah na svetu Venus in Sereni Williams in njunih začetkih v krogu družine s trenersko podporo očeta, ki ga igra Will Smith.

Kralj Richard bo na voljo 25. marca.

Matrica: Obuditev

Mlada skupina agentov v Matrici odkrije, da sta se tam nekako ponovno pojavila Neo in Trojica, ki že dolgo veljata za pokojna. Še huje, Neo ponovno verjame, da je g. Anderson, programer oziroma razvijalec iger. Kako ga rešiti?

Četrti del Matrica: Obuditev bo na voljo 25. marca. Prvi trije filmi so že na voljo v DKinu.

Sinoči v Sohu

Srhljivka Edgarja Wrighta (Voznik) nas preko izredno živih sanj brucke Ellie, ki vidi tudi duhove, popelje v šestdeseta v Londonu, kjer jo navduši mlada, samozavestna Sandie. A šestdeseta vedno bolj prodirajo tudi v njen študija modnega oblikovanja in vsakdan, medtem ko se sama vse bolj spreminja v Sandie. Vizualno krasen film odlikujejo tudi odlični igralci, na čelu z Anyo Taylor-Joy, Thomasin McKenzie in Mattom Smithom.

Sinoči v Sohu bo na voljo 19. marca.

Roadrunner: Film o Anthonyju Bourdainu

Dokumentarec o življenju in delu priljubljenega kuharja, voditelja in pisca Anthonyja Bourdaina je načeloma prejel pozitivne kritike, a tudi nekaj negativnih, ker so v filmu umetno poustvarili Bourdainov glas za nekatere scene. Film se dotakne tudi Bourdainovega samomora.

Roadrunner bo na voljo 27. marca.

Never Rarely Sometimes Always

Kritiško cenjen in v Berlinu nagrajen film prikaže zgodbo sedemnajstletnice iz Pensilvanije, ki ugotovi, da brez dovoljenja staršev ne more opraviti splava, zato se ob podpori prijateljice odpravi v New York, kjer je to mogoče. A tam ji razložijo, da so ji v Pensilvaniji lagali glede trajanje njene nosečnosti.

Film bo na voljo 13. marca.

Krudovi: Nova doba

Krudovi iščejo nov dom in ko najdejo idealen kraj, ugotovijo, da tam že živi nekoliko bolj napredna družina Boljširod. Ogromne razlike med njimi ustvarijo prepad in zdi se, da sobivanje ne bo mogoče, a ko jih potegne v nevarno dogodivščino, morajo sodelovati in se naučiti spoštovati razlike.

Krudovi bodo na voljo 27. marca.

Neobrzdani Spirit

Novi film o Spiritu je del franšize, ki vključuje tudi priljubljeno TV serijo. Lucy po materini smrti živi s teto, a se zaradi nenehnih težav preselita k njenemu očetu. Tam spozna nove prijateljice in divjega mustanga Spirita. Ko kavboji poskušajo Spirita odpeljati v ujetništvo, se Lucy s prijatelji poda na pustolovščino, da bi ga rešila.

Neobrzdani Spirit bo na voljo 27. marca.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
15. marec 2022
5880
15. marec 2022
Top novosti v DKinu: Hiša Gucci, King Richard, Matrica 4, Roadrunner