Top novosti v DKinu: Mati, Zapoj 2, Magične živali

Igor Harb in Tamara Harb 19. maj 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/DKINO-NOVOSTI-THARB-MAJ22-HERO.JPG

Maj prinaša kopico novosti že v prvi polovici, pri čemer bo najmlajše navdušil drugi del uspešnice Zapoj, ljubitelje grozljivk pa Mati, konec meseca pa prihaja nekaj za ljubitelje sveta čarovnikov, saj bo na voljo film Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, ki je trenutno še v kinu.

Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti

Tretji film nas skupaj z glavnim junakom Salamandrom Scamandrom (Eddie Redmayne) popelje še bolj globoko v razdor med Dumbledorjem (Jude Law) in Grindenwaldom (Mads Mikkelsen), saj si slednji želi podrediti čarovniški svet in posledično še človeškega. Ker ga Dumbledore sam ne more ustaviti, k uresničitvi pretkanega načrta povabi Salamandra, ekipo čarovnikov in pogumnega bunkeljna. Nadaljevanja studio zaenkrat še ni potrdil, tako gre mogoče za zadnji film zgodb s Salamandrom Scamandrom, vsekakor pa ne za zadnji iz razširjenega sveta Harryja Potterja. Zabaven in napet film bo navdušil tudi mlajše ljubitelje čarovniškega sveta, a je pred ogledom dobro pogledati prva dva filma.

Film Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti bo na voljo 31. maja.

Mati (Umma)

Amanda živi s hčerko na osamljeni kmetiji, a vse se spremeni, ko na kmetijo prispe žara s pepelom Amandine matere. V glavni vlogi je Sandra Oh, ki smo je zadnja leta bolj navajeni v vlogi agentke v seriji Ubij Eve, tokrat pa se prvič poda na srhljive teritorije.

Mati je že na voljo.

Zapoj 2 (Sing 2)

V drugem delu se znana ekipa, Buster, Rosita, Ash, Johnny in drugi, pripravlja na spektakularno predstavo, a da jo bodo sploh imeli, morajo k sodelovanju prepričati legendo leva Claya, ki se je upokojil. Še opozorilo: morda se boste naveličali znanih komadov iz filma, ki si jih bodo otroci nenehno prepevali.

Film je že na voljo v obeh različicah, s podnapisi in sinhroniziran.

Cyrano

Glasbena drama temelji na znani zgodbi Cyrana de Bergeraca. Glavni junak filma, ki je spreten z besedami, meni, da si zaradi videza ne zasluži ljubezni prekrasne Roxanne in tako polaga besede v usta postavnega Christiana. V glavni vlogi je Peter Dinklage, ki je bil spreten z besedami že kot Tyrion v Igri prestolov, tokrat pa je pokazal tudi pevsko znanje. Glasbo za film sta naredila člana zasedbe The National, iz filma pa je tudi njihova nedavna uspešnica Somebody Desperate.

Cyrano je že na voljo.

355

355, naslov filma o vohunkah, se nanaša na skrivnostno vohunko iz zgodovine. Ko uničujoče orožje pade v roke plačanca, morata ameriška (Jessica Chastain) in nemška agentka (Diane Kruger) združiti moči, pridružita pa se jima še nekdanja britanska agentka (Lupita Nyong’o) in kolumbijska agentka ter psihologinja (Penelope Cruz). Zvezdnic ne manjka, dogodivščine junakinje filma ponesejo po celem svetu, veliko pa je tudi akcije.

Film je že na voljo.

Spominek: 2. del (The Souvenir: Part II)

Drugi del je nadaljevanje filma Spominek iz leta 2019, delno avtobiografske drame režiserke in scenaristke Joanne Hogg. V središču je Julie, študentka režije, ki se zaplete z Anthonyjem, za katerega se kmalu izkaže, da je odvisnik in jo s svojo karizmo in odvisnostjo vleče proti propadu. V drugem delu Julie razrešuje posledice dramatičnega zaključka prvega filma in se začne razvijati v umetnico.

Film je že na voljo.

Studio 666

Film temelji na zgodbi Dava Grohla, člana skupine Foo Fighters, idejo za komično grozljivko o rock skupini, ki v izolaciji snema album, pa je dobil, ko so Foo Fighters snemali zadnjo ploščo. Člani zasedbe tako igrajo različice samih sebe. V filmu Dava obsede demon in po vplivom začne ustvarjati demonski metal, ob tem pa so člani zasedbe v nevarnosti. Kmalu po izidu filma je umrl bobnar zasedbe Taylor Hawkins, ki ga v filmu doleti posebej kreativna in zabavna smrt. Foo Fighters so med snemanjem filma tudi posneli glasbo fiktivne metalske skupine Blind Widow.

Studio 666 bo na voljo 25. maja.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice.

Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. maj 2022
5922
19. maj 2022
Top novosti v DKinu: Mati, Zapoj 2, Magične živali