Top novosti v DKinu: Morbius, Ježek Sonic 2, Neskončna nevihta

Igor Harb in Tamara Harb 19. julij 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/top-novosti-v-dkinu-harb-jul22-hero.jpg

Julijski val je prinesel množico priljubljenih filmov za otroke in mladostnike in tako priporočamo ogled filma Čudo, ki temelji na priljubljeni knjigi, slovenskega Gajin svet, ki je na voljo brezplačno, septembra pa v kino že prihaja nadaljevanje, in pa zabavnega filma Borba, v katerem ljudje in pošasti bivajo skupaj. Med novejšimi filmi bo konec meseca na voljo Marvelov Morbius in Neskončna nevihta z Naomi Watts, ki so jo posneli v Sloveniji.

Morbius

Morbius in njegov brat Milo imata krvno bolezen. Ko Morbius odraste, izvaja eksperimente, da bi se ozdravil, a med zdravljenjem postane vampir. Sedaj sicer poseduje superjunaške moči, a se ne more upreti želji po krvi. Tudi brat Milo želi ozdraveti, a ga Morbius ne želi zdraviti in tako vzame stvari v svoje roke. Gre za prvo filmsko upodobitev Marvelovega antijunaka Morbiusa, ki ga igra Jared Leto.

Film bo na voljo 30. julija.

Ježek Sonic 2

Moder ježek Sonic, ki temelji na videoigri, se vrača v novem filmu, prav tako pa tudi zlobni dr. Robotnik, ki s sabo pripelje pomočnika, s katerim želita uničiti civilizacijo. Tudi Sonic si poišče pomoč, tako se skupaj s Tails odpravita na pot po svetu, da bi preprečila zlobne načrte dr. Robotnika. Primerno za otroke od sedem let naprej.

Film je že na voljo, tudi v sinhronizirani različici.

Zapornik št. 1: Vzpod Dannyja Treja

Dokumentarec o življenju Dannyja Treja, zvezdo kultnega filma Mačeta Roberta Rodrigueza, nas popelje skozi težko življenje igralca, ki se je kot najstnik spopadal z drogami, kriminalom in zaporom. Nato se je povsem pozdravil, začel sodelovati pri filmih in nato postal junak zgodbe o uspehu.

Film je že na voljo.

Neskončna nevihta (Infinite Storm)

Glavna junakinja je gorska reševalka, ki na gori v daljavi opazi nekoga obutega v teniske, zato se poda v iskanje in reševanje, kljub vse hujšemu neurju. Film je bil posnet v Sloveniji, glavna igralka Naomi Watts pa je bila povsem navdušena nad lepotami naše države.

Film bo na voljo 25. julija.

Borba (Rumble)

V svetu, kjer pošasti in ljudje živijo skupaj, ima vsako mesto svojega rokoborca, saj je rokoborba pošasti izredno priljubljen šport. Ko v mestu Stoker izgubijo svojega rokoborca, morajo najti naslednika in tako se Winnie poda v iskanje ter odkrije potencialnega borca, a pot do junaka bo še dolga. Primerno za otroke od šest let naprej.

Film bo na voljo 28. julija.

A Journal For Jordan

Igralec Denzel Washington je tokrat ponovno v režiserski vlogi filma, ki temelji na resničnih dogodkih in knjigi, ki jo je po zapiskih svojega zaročenca Charlesa Monroe Kinga napisala Dana Canedy. Charles je kot vojak umrl v Iraku, svojemu sinu pa zapustil zapise o ljubezni in nasvete; v glavni vlogi je Michael B. Jordan.

Film bo na voljo 29. julija.

Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti

Najverjetneje zadnji film Magične živali se osredotoča na razmerje med Dumbledorjem in Grindelwaldom. Film je pristal v videoteki že kmalu po prihodu v kinu, sedaj pa je na voljo po nižji ceni in sicer za 3,50 EUR.

Za otroke in mladostnike: Čudo, VDV, Pikachu, Gajin svet

V juliju se je videoteki DKino pridružila množica krasnih filmov za otroke in mladostnike, nekaj novejših in nekaj starejših ter preverjeno dobrih. Čudo temelji na knjižni uspešnici in je s srčno zgodbo navdušil tako kritike kot gledalce, Skrivno življenje ljubljenčkov je primeren tudi za nekoliko mlajše, saj nas popelje v svet naših ljubljenčkov, ko nas ni doma, VDV je klasika Roalda Dahla o prijateljstvu med deklico in dobrodušnim velikanom. V najnovejšem iz izbora pa se Pikachu poda na iskanje svojega partnerja skupaj z njegovim sinom; zabavna pustolovščina za otroke od osem let naprej.

Filmi Gajin svet, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov, Albert, Čudo, Balerina in Viktor, VDV in Pokemon detektiv Pikachu so že na voljo.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
19. julij 2022
5958
19. julij 2022
Top novosti v DKinu: Morbius, Ježek Sonic 2, Neskončna nevihta