Top novosti v DKinu: Ni čas za smrt, Dune, Pri Addamsovih 2

Tehnik 17. januar 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/DKINO-JANUARJA-TEHNIK-JAN22-hero.jpg

Januar je v DKino že prinesel dve uspešnici lanskega leta, zadnjega Bonda z Danielom Craigom in ZF spektakel Dune: peščeni planet, in seveda še kopico zanimivih filmov za različne okuse.

Ni čas za smrt

Daniel Craig se še zadnjič vrne kot James Bond v filmu polnem akcije, ki ne popusti do samega konca. Bond je ponovno v konfliktu z organizacijo Spectre in Blofeldom, preteklost pa dohiti tudi njegovo ljubezen Madeleine. Mnogi obrazi so znani že iz prejšnjih filmov s Craigom, očara pa predvsem Paloma, ki se Bondu pridruži v enem do akcijskih delov. Ana de Armas se v tej vlogi odlično odreže, filmu pa doda tudi precej humorja. Daniel Craig in Ana de Armas sta sicer že odlično sodelovala v zabavnem filmu Nož v hrbet.

Ni čas za smrt je že na voljo v DKinu.

Dune: peščeni planet

Svet, v katerem živi glavni junak Paul Atreides, obvladujejo politične spletke, državni udari, genetska manipualcija in seveda začimba, ki omogoča potovanje po vesolju. In prav ta začimba pripelje družino Atreides na planet Arrakis, ki povsem spremeni življenje glavnega junaka. Režiser Denis Villeneuve že nekaj časa navdušuje s svojimi ZF filmskimi projekti (Prihod, Iztrebljevalec 2049), a z lanskim Dunom je očaral prav vse. Film temelji na ZF uspešnici Franka Herberta, ki je na voljo tudi v slovenščini, a razkrije le polovico zgodbe prve knjige. Želja režiserja je, da bi posnel tri filme, a je zaenkrat odobren le drugi.

Dune: peščeni planet je že na voljo v DKinu.

Svetniki iz Newarka

Ena najbolj priljubljenih HBOjevih serij je Sopranovi, ki predstavi mafijski svet New Jersyja, v kateri Tonyja Soprana, glavo naslovne zločinske družine, nepozabno odigra James Gandolfini. Zdaj je dobila še filmsko predzgodbo. Svetniki iz Newarka nas popelje v šestdeseta in sedemdeseta, kjer izvemo, kaj in kdo je oblikoval mladega Tonyja Soprana. Odigra ga Michael Gandolfini, sin sedaj že pokojnega Jamesa Gandolfinija.

Svetniki iz Newarka je že na voljo v DKinu.

Respect

Glavno igralko biografske glasbene drama o Arethi Franklin je izbrala kar sama slavna pevka. V Sanjskih puncah jo je namreč navdušila Jennifer Hudson, ki je takrat za vlogo prejela tudi oskarja, a do uresničitve filma je bila še dolga pot. Zgodba spremlja Aretho od samih začetkov v očetovem pevskem zboru pa do svetovne slave.

Film Respect bo na voljo v DKinu 14.1.

Candyman

V nadaljevanju istoimenske grozljivke iz leta 1992, se zgodba vrača v Chicago, kjer se je začela legenda o Candymanu, nadnaravnem morilcu s kljuko, ki se pojavi, ko nekdo petkrat zapored v ogledalo izreče njegovo ime. Legenda o Candymanu vzbudi zanimanje lokalnega umetnika, ki sproži niz dogodkov in umorom spet ni videti konca. Scenarij za film je napisal oskarjevec Jordan Peele (Zbeži! in Mi), tako da film pričakovano nosi tudi družbeno-kritično noto.

Candyman bo na voljo v DKinu 17.1.

Pri Addamsovih 2

Tudi v drugo neobičajna družina Addamsovih ne skopari s presenečanji in zabavo. Morticia in Gomez sta zaskrbljena, da sta izgubila stik z družino, zato se odločita, da gredo skupaj na počitnice. A oddih zmoti odvetnik, ki trdi, da so Sredo zamenjali ob rojstvu.

Pri Addamsovih 2 bo na voljo v DKinu 19.1.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
17. januar 2022
5843
17. januar 2022
Top novosti v DKinu: Ni čas za smrt, Dune, Pri Addamsovih 2