Top novosti v DKinu: Odred odpisanih: Nova misija, Space Jam, Oče

Igor Harb in Tamara Harb 7. november 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/DKino-november-harb-nov21-hero.jpg

Megleni november si lahko popestriš tudi s filmi, novembrska nova zaloga v DKinu je pestra, od LeBrona Jamesa v Space Jamu, Margot Robbie v Odredu odpisanih, Hugha Jackmana v Potovanju skozi spomine pa do priljubljenih otroških junakov v filmu Tačke na patrulji. Ljubitelji dram pa ne prezrite oskarjevca Anthonyja Hopkinsa v odličnem filmu Oče.

Odred odpisanih: Nova misija

Združba hudih zlikovcev ponavadi ne obeta nič dobrega, razen, če jih ima pod nadzorom agentka Amanda, ki jih uporablja za »samomorilske« akcije. To je že drugi film o Odredu, a zamenja večino ekipe in predstavi par novih (pokvarjenih) junakov, vključno z Pacemakerjem, ki bo kmalu dobil tudi svojo serijo. V ospredju je ponovno Harley Quinn, ki poskrbi za eno najboljših akcijskih scen. Poleg akcije film zaznamuje tudi izjemen črni humor, ki preseneti na vsakem koraku.

Odred odpisanih: Nova misija bo na voljo 23. novembra.

 

Space Jam: Nova zapuščina

V tej mešanici animacije in igranega filma se LeBron Jamesa (ja, košarkaš Lakersov) in njegov sin znajdeta v virtualnem svetu. Če se želita rešiti, se mora LeBron s svojo nenavadno ekipo animiranih junakov pomeriti v košarki z ekipo Razbijačev. In ja, ime odlično opiše njihov pristop k igri. Zabavna dogodivščina je primerna za otroke od sedem let naprej.

Film je že na voljo v DKinu, v izvirni in sinhronizirani različici.

 

Potovanje skozi spomine

Režijski celovečerni prvenec Lise Joy, soustvarjalke priljubljene HBOjeve serije Westworld, je postavljen v bližnjo prihodnost, v potapljajoči se post-apokaliptični Miami, ko so podnebne spremembe že dodobra načele planet. Glavni junak Bannister s pomočjo posebne naprave pomaga ljudem obuditi spomine. Z eno od strank, Mae, se zaplete v razmerje, a čez nekaj časa Mae izgine. Bannister jo poskuša najti, tudi s pomočjo obujanja spominov, pri tem pa odkriva tudi njeno preteklost. V glavnih vlogah Hugh Jackman, Rebecca Fergusson in Thandie Newton.

Potovanje skozi spomine bo na voljo 17. novembra.

 

Tačke na patrulji: Film

Priljubljeni pasji junaki tokrat v pravem celovečeren filmu. V preteklosti so bili filmi Tačke na patrulji sestavljeni iz več delov animiranih risank, tokrat pa dogodivščine pasje ekipe vključujejo dobro uro akcije. Priljubljeni junaki bodo ponovno reševali probleme, v nevarnosti pa je kar celotno mesto, ekipa pa bo dobila tudi svežo pomoč.

Film bo na voljo 18. novembra.

 

Oče

Glavna vloga v tem izjemnem filmu je Anthonyju Hopkinsu prinesla oskarja. Režiser Florian Zeller je film posnel po svoji drami, ki je nedavno navduševala tudi na naših odrih, a je ubral mnoge dinamične pristope, ki naredijo film precej drugačen. Glavni junak zgodbe je agilen in aktiven starejši možakar, ki se bori z demenco, pri čemer gledalec spremlja dogajanje skozi njegovo perspektivo, tako da se mora tudi sam truditi, da vnese koherenco v dogajanje, podobno kot ljudje z demenco.

Oče bo na voljo 23. novembra.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. november 2021
5802
7. november 2021
Top novosti v DKinu: Odred odpisanih: Nova misija, Space Jam, Oče