Top novosti v DKinu: Pot v raj, Doba Armagedona, Ona ve, JFK

Igor Harb in Tamara Harb 21. februar 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dkinoFEB_harb_feb23_hero.jpg

Najkrajši in norčavi mesec bo tudi v DKinu poskrbel za obilico zabave in pisano druščino filmov. Ljubitelji romantičnih komedij se boste razveselili filma Pot v raj z Georgom Clooneyjem in Julio Roberts, za bolj resne trenutke bosta poskrbeli tenkočutna drama o odraščanju Doba Armagedona in film Ona ve o novinarkah, ki sta razkrili spolne zlorabe Harveya Weinsteina. Na voljo je tudi nekaj novih poslastic za ljubitelje umetniškega filma.

Pot v raj (Ticket to Paradise)

Zvezdnika George Clooney in Julia Roberts igrata bivši par, ki kljub nesoglasjem združi moči, da bi hčerki preprečila poroko z moškim, ki ga pozna le kratek čas. Vse skupaj se dogaja na prečudovitem Baliju, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Ali bo tudi njiju tako očaral, da bosta lahko pozabila na zamere? Zabaven film za ljubitelje romantičnih komedij.


Doba Armagedona (Armageddon Time)

Zgodba o odraščanju v New Yorku v osemdesetih je postavljena v napeto družinsko ozračje, v katerem uspe mlad Paul najti pristen stik zgolj z dedkom in novim temnopoltim sošolcem. Z dedkom delata modele raket, s sošolcem pa vragolije, a konec zabave postavi Paula pred resno preizkušnjo.


Ona ve (She Said)

Zgodba o novinarkah, ki sta za svoje poročanje prejeli Pulitzerjevo nagrado, in njunem raziskovalnem delu, ki je pripeljalo do razkritja spolnih zlorab Harveya Weinsteina, temelji na njuni knjigi. V glavnih vlogah novinark, ki poskušata prepričati Weinsteinove žrtve, da bo njihov glas prispeval k spremembam, sta odlični Carey Mulligan in Zoe Kazan. In ne skrbite, kljub temu, da se nam zdi, da že vemo vse o tem škandalu, gre za izredno napeto zgodbo.


JFK, ponovno: Izza ogledala (JFK Revisited: Through the Looking Glass)

Dokumentarec Oliverja Stona o atentatu na Johna Kennedyja temelji na knjigi iz leta 1991 in na dokumentih, ki so šele kratek čas na voljo javnosti in ponudijo nekaj več informacij o takratnih dogodkih. Dokumentarec doprinese dodaten kamenček v režiserjevo obravnavo teme, ki jo je začel z igranim filmom JFK.


Snežni leopard (La panthère des neiges)

Vizualno prekrasen film o prekrasni naslovni živali, se skupaj s fotografom in pisateljem poda na pot v osrčje tibetanskega višavja. Za ljubitelje narave je ogled nujen, dokumentarec je prejel tudi cezarja za najboljši dokumentarni film.


Lamborghini

Biografski film o ustvarjalcu luksuznih avtomobilov Ferrucciu Lamborghiniju spremlja njegov vzpon do najbogatejšega Italijana, ki je s svojimi avtomobili pustil nepozaben pečat. V glavni vlogi je Frank Grillo.


Opazovana (Watcher)

V središču psihološkega trilerja je ameriški par, Julia in Francis, ki se preseli v Bukarešto. Julia opazi, da jo nekdo na drugi strani ceste nenehno opazuje. Neprijetni občutki se še povečajo, saj v Bukarešti lovijo morilca, ki obglavlja svoje žrtve. Ko izgine še soseda, stvari postanejo nevarne.


Sončni zaton (Sundown)

Premožna družina, Neil in Alice ter najstnika, preživlja počitnice v Mehiki, ko morajo zaradi nujne zadeve odpotovati domov. A zadeve se zapletejo, ko na letališču Neil pove, da je pozabil potni list in bo prišel za njimi. V glavni vlogi je odličen Tim Roth. Drama je polna presenečenj in vas zagotovo ne bo pustila hladne.


Vojvoda (The Duke)

Po resnični zgodbi posneta komedija o Kemptonu Buntonu in njegovi kraji slike iz Narodne galerije v Londonu. V zameno za vrnitev slike je zahteval, da vlada zagotovi brezplačno TV vsem upokojencem. V glavnih vlogah Jim Broadbent in Helen Mirren, režijo je prevzel Roger Michell (Notting Hill). Lahkoten in zabaven film.


Najbolj grozen človek na svetu (The Worst Person in the World)

Odličen film Joachima Trierja je zaključek njegove trilogijo o Oslu, ki ga je začel s filmom Repriza in nadaljeval s filmom Oslo, 31. avgust. V filmu spremljamo Julie, tridesetletnico, ki se še išče, in izzive sodobne urbane generacije, režiser pa ves čas ohranja dobro ravnotežje med lahkotnimi in resnejšimi temami.Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
21. februar 2023
6115
21. februar 2023
Top novosti v DKinu: Pot v raj, Doba Armagedona, Ona ve, JFK