Top novosti v DKinu: Šazam 2, Medved na koki, Trikotnik žalosti, Creed III, Mož z imenom Otto

Igor Harb in Tamara Harb 15. maj 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dkino_senzacije_tharb_maj23_hero.jpg

Majska mešanica filmov v DKinu prinaša zabaven, superjunaški Šazam! Bes bogov, Medveda na koki, pri katerem že naslov pove vse :), ljubiteljem umetniškega filma pa odličen nabor, v katerem so Trikotnik žalosti, Tár in Korzet.

Šazam! Bes bogov (Shazam! Fury of the Gods)

Že prvi film Šazam! je bistveno odstopal od DCjevih superjunaških filmov, tudi zaradi odsotnosti temačnosti, ki preveva ostale. Nadaljevanje Šazam! Bes bogov je ravno tako zabaven, otročji in lahkoten. V središču obeh filmov so najstniki, glavni junak pa Billy Batson, ki je v prvem delu pridobil moč, da se spremeni v superjunaka, to moč pa delil z brati in sestrami. Tokrat se zoper njih obrnejo grške boginje.

Film je že na voljo v DKinu.

Medved na koki (Cocaine Bear)

Medved na koki je film, ki ga natančno opiše že naslov. Medved poje koko in pobesni. Posnet je po resničnih dogodkih, čeprav je seveda povezave s tem, kar se je dejansko zgodilo, le malo, saj bolj ali manj drži le to, da je medved pojedel kokain. Filmu sicer ne manjka humorja, a je poln akcije pa tudi krvi, zato morda ni za tiste z rahlim želodcem.

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

Trikotnik žalosti (Triangle of Sadness)

Švedski režiser Ruben Östlund je navdušil s filmom Višja sila, z naslednjim filmom Kvadrat pa nekoliko bolj razdelil mnenje javnosti. In tudi pri najnovejšem filmu so bila mnenja deljena, kljub temu pa si je zagotovil tri nominacije za oskarje, tudi za najboljši film. S Trikotnikom žalosti se Östlund poda v svet privilegiranih, obrne hierarhijo na glavo in postreže z zabavno farso.

Film je že na voljo v DKinu, prav tako Višja sila in Kvadrat.

Mož z imenom Otto (A Man Called Otto)

Film temelji na uspešnici in prvencu skandinavskega pisatelja Fredrika Backmana, ki je povsem navdušila bralce po svetu in je v prevodu Uroša Kalčiča na voljo tudi v slovenščini. Glavnega junaka, ki mu je v filmu ime Otto, upodobi Tom Hanks, eden najbolj priljubljenih hollywoodskih igralcev, in se prelevi v čemernega vdovca. Nato pa se v bližino preseli mlada družina.

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

Creed III

Tretji del je režijski prvenec glavnega igralca Michela B. Jordana in nadaljuje zgodbo o Adonisu Creedu, ki se je s prvim filmom še močno navezovala na legendarnega Rockyja, sedaj pa se v celoti posveti sinu Appolla Creeda. Adonis se mora tokrat v ringu zoperstaviti svojemu otroškemu prijatelju, ki je pravkar prišel iz zapora. Poslastica za ljubitelje boksa.

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

Tár

V glavni vlogi aktualne zgodbe o genialni, a brezobzirni dirigentki, ki rapravlja, ali lahko umetnika ločimo od njegove umetnosti, navdušuje Cate Blanchett. Za vlogo je prejela nominacijo za oskarja, režiser in scenarist Todd Field pa je dejal, da filma brez nje sploh ne bi posnel.

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

Korzet (Corsage)

Film režiserke Marie Kreutzer s fiktivno interpretacijo enega leta življenja avstrijske cesarice Sisi postreže z drugačnim pogledom, ki hitro opravi z romantičnim mitom. V glavni vlogi je Vicky Krieps, ki jo je, ko je brala o Sisi, začelo zanimati, kaj se skriva za znano kuliso, in je z idejo o filmu pristopila k režiserki. Ne pričakujte klasične kostumske drame.

Film je že na voljo v DKinu.

Krik VI (Sream VI)

Krik 6 nadaljuje zgodbo prejšnjega dela, vrne se tudi Courteney Cox z vlogo Gale Weathers, medtem ko glavne igralke vseh delov doslej, Neve Campbell, tokrat ni. Čeprav gre za šesti del franšize, je filma vreden ogleda, tako zaradi akcije, kot znanih meta trenutkov, ko se junaki s pomočjo filmskih konceptov poskušajo rešiti iz grozljive zagate.

Film bo kmalu na voljo v DKinu.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
15. maj 2023
6164
15. maj 2023
Top novosti v DKinu: Šazam 2, Medved na koki, Trikotnik žalosti, Creed III, Mož z imenom Otto