Top novosti v DKinu: Vse povsod naenkrat, Priznaj, Fletch, Zver, Nak

Igor Harb in Tamara Harb 23. januar 2023 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/novosti-dkino-tharb-jan23-hero.jpg

Prvi mesec v letu prinaša enega najboljših filmov lanskega leta in dobitnika številnih filmskih nagrad odličen Vse povsod naenkrat, oboževalcem Jona Hamma priporočamo lahkoten in zabaven Priznaj, Fletch, ljubitelje družbeno kritičnih grozljivk Jordana Peela pa bo razveselil Nak.

Vse povsod naenkrat (Everything Everywhere All at Once)

Evelyn, lastnica družinske pralnice, se ukvarja z davčno revizijo, pestijo pa jo tudi skrhani družinski odnosi. Nato njen vsakdan preseka nora dogodivščina, ko z njo vzpostavijo stik ljudje iz vzporednega vesolja in jo prosijo za pomoč. Ta odličen film odlikuje zanimiva zgodba in liki, sveža vizualna podoba ter odlična igra. V vlogi Evelyn navduši Michelle Yeoh (Prežeči tiger, skriti zmaj). Film je letos pobral že nekaj nagrad, med drugim dva igralska zlata globusa.

Vse povsod naenkrat je na voljo v DKinu.

Zver (Beast)

Igralec Idris Elba je tokrat v glavni vlogi kot oče, ki se s hčerkama odpravi na počitnice v Južno Afriko, a obisk rezervata se sprevrže v boj za preživetje, saj jim sledi krvoločen lev. Režijo je prevzel Baltasar Kormákur (Everest, Tihotapci). Za ljubitelje akcije.

Zver je na voljo v DKinu.

Priznaj, Fletch (Confess, Fletch)

Film temelji na istoimenski knjižni uspešnici o novinarju Fletcherju, ki se znajde sredi umora in mora dokazati svojo nedolžnost. V glavni vlogi je Jon Hamm, ki je že večkrat dokazal svoj talent za komedijo, s svojim prepoznavnim šarmom pa popestri tudi to komično kriminalko. Fletcher je junak več knjig, tako je Priznaj, Fletch že tretji film o tem naslovnem liku, v prvih dveh ga je odigral Chevy Chase. Priporočamo ljubiteljem detektivk in oboževalcem Jona Hamma.

Priznaj, Fletch je na voljo v DKinu.

Nak (Nope)

Tretji celovečerec Jordana Peela, ki nas zalaga z družbeno kritičnimi grozljivkami, je izlet v ZF z elementi groze. V glavni vlogi je Daniel Kaluuya, ki po odličnem Zbeži! že drugič sodeluje z režiserjem. Njegov lik je dedič ranča za trening hollywoodskih konjev, ki ga vodi skupaj s sestro in ki se je znašel v rdečih številkah. Nato pa se na nebu pojavijo nezemljani.

Nak je na voljo v DKinu.

Dej, no (C'mon C'mon)

Joaquin Phoenix igra radijskega novinarja, ki ustvarja dokumentarce o otrocih in njihovem odnosu do prihodnosti, ko ga sestra prosi, da za nekaj časa popazi na njenega sina. Fant tako začne postopoma vplivati na njegovo delo in tudi življenje. Pristna in mestoma komična drama o odraščanju.

Film je na voljo v DKinu.

Moj prijatelj je vampir (Little Vampire)

Animirani film temelji na stripih Joanna Sfarja, v katerih spremljamo dogodivščine vampirčka. V filmu se vampirček spoprijatelji s siroto, desetletnim fantom. A ne skrbite, ne gre za grozljivko. Kljub vampirjem in nevarnostim, v katerih se znajde, gre v osnovi za zgodbo o prijateljstvu. Eden od stripov o naslovnem junaku, Vampirček gre v šolo, je v prevodu Izarja Lunačka na voljo tudi v slovenščini.

Film je na voljo v DKinu.

Gospa Harris gre v Pariz

Zgodba o preprosti Londončanki, ki se zaljubi v Diorjeve kreacije in se odloči, da bo eno imela tudi sama. Ko nepričakovano dobi finančno injekcijo, se odpravi v Pariz. Komično dramo odlikuje odlična zasedba na čelu z Leslie Manville in Isabelle Huppert.

Film je na voljo v DKinu.

Vengeance

Projekt B.J. Novaka (Pisarna), ki je napisal scenarij, režiral, v filmu pa tudi igra, nam razgrne zgodbo pisatelja iz New Yorka, ki poskuša razvozlati umor punce, s katero se je zapletel, zato potuje na jug, da bi odkril, kaj se je zgodilo. Gre za režijski prvenec, poleg Novaka igrata še Issa Rae (Negotova) in Ashton Kutcher.

Francoske komedije

Za ljubitelje komedije so na NEO na enem mestu zbrane odlične francoske komedije, tako tiste, ki jih najdete v videotekah, kot so Ženske iz 6. nadstropja in Gospod sodnik, kot tiste na TV sporedu, od Asterixa in Obeliksa, do klasik Jean-Paula Belmonda. V daljinec le reci »francoske komedije«.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
23. januar 2023
6093
23. januar 2023
Top novosti v DKinu: Vse povsod naenkrat, Priznaj, Fletch, Zver, Nak