Top novosti v DKinu: Top Gun: Maverick, Belfast, Vivo, Downton Abbey: Nova doba

Igor Harb in Tamara Harb 13. september 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/dkino-novosti-tharb-sept22-hero.jpg

September bo postregel z uspešnicami, kot sta Top Gun: Maverick in Elvis, z oskarjevcem Belfast, akcijsko vizualno poslastico Severnjak in dobro mero zabave za otroke s filmoma Vivo in Barabe.

Top Gun: Maverick

Tom Cruise se vrača kot Maverick, samosvoj pilot, ki tokrat prevzame nalogo urjenja ekipe mladih pilotov. V njej je tudi Rooster, sin Maverickovega pokojnega prijatelja Goosa. Top Gun: Maverick že od samega začetka nagovori ljubitelje legendarnega filma, a hkrati ubere svojo pot, tako da si ga lahko ogledate tudi brez poznavanja prvega dela. Ogled je nujen za ljubitelje letalskih akrobacij in navdušence nad Top Gunom iz osemdesetih.

Film je že na voljo v DKinu.

Elvis

Uspešnica Elvis se septembra vrača v videoteko, a po nižji ceni kot ob prihodu poleti. Če spektakularne biografije o glasbeni legendi še niste ujeli, je idealen spremljevalec filmskega večera med vikendom. Kritiki za glavnega igralca niso našli drugega kot pohvalne besede, isto pa seveda velja tudi za njegovega soigralca, prekaljenega mačka Toma Hanksa, ki v filmu igra Elvisovega manipulativnega managerja.

Vivo

Animirani muzikal je bil doslej na voljo le v angleščini, sedaj pa si ga otroci lahko pogledajo tudi s slovenskimi podnapisi. Naslovni junak Vivo je vitorepi medved oz. kinkaj, prikupna tropska živalca, ki se odpravi poiskati življenjsko ljubezen svojega lastnika, da bi ji dostavil pesem, ki jo je ta napisal prav zanjo. A seveda takšna pustolovščina ne mine brez preprek. Primerno za otroke od šest let naprej.

Vivo je že na voljo v DKinu.

Belfast

Film o Belfastu se odvija v šestdesetih, ko je mesto pretresalo nasilje, gledalci pa šokantne družbene spremembe spremljamo skozi oči devetletnega Buddyja. Buddy se v svoji ulici, kjer se vsi poznajo, na začetku počuti povsem varno, a tudi njegov popoln svet prizadenejo aktualni dogodki. Prejemnik oskarja za izvirni scenarij, avtobiografsko delo režiserja Kennetha Branagha o odraščajo v Belfastu, postreže tudi s krasno vizualno podobo. V vlogi Buddyjevega očeta se izkaže Jamie Dornan.

Film je že na voljo v DKinu.

Downton Abbey: Nova doba

Po tem ko so Crawleyevi v prvem filmu imeli na obisku kralja in kraljico, se v drugem odpravijo v Francijo, da bi odkrili skrivnost podedovane vile granthamške grofice, medtem pa na Downton Abbeyu snemajo film. Življenje Crawleyevih zapletajo bolezni, družbene spremembe in seveda skrivnosti iz preteklosti.

Jazz Fest: Zgodba o New Orleansu

Film slavi znameniti festival skozi nastope v živo, arhivske posnetke in intervjuje, v njem se pojavijo lokalne legende pa tudi največje zvezde glasbene industrije, kot je Bruce Springsteen. Festival, ki ne slavi le glasbe, ampak tudi samo mesto, je New Orleansu po Katrini dal novo upanje.

Film je že na voljo.

The Bob’s Burgers Movie

Film temelji na priljubljeni istoimenski animirani seriji za odrasle, dogodki pa so postavljeni med 12. in 13. sezono, ko ima družina probleme z odplačilom posojila, otroci pa medtem poskušajo razrešiti skrivnost. Film bo navdušil zveste gledalce serije.

Film je že na voljo.

Severnjak (The Northman)

Severnjak te bo prepričal, če si gledal/a Čarovnico in/ali Svetilnik režiserja Roberta Eggersa, saj tudi njegov tretji film odlikuje izjemna vizualna podoba, a z veliko več akcije. Zgodba nas popelje v 9. stoletje in ponudi novo interpretacijo legende o Amlethu, postavljene med vikinge. V glavnih vlogah Alexander Skarsgård in Anya Taylor-Joy.

Severnjak je že na voljo.

Barabe (The Bad Guys)

Animirana pustolovščina o barabah, žeparju Volku, vlomilcu sefov Kači, mojstru preobrazbe Morskemu psu, mišičnjaku Piranjii in hekerki Taranteli, nas povabi na zabavno pustolovščino. Naslovne barabe so globoko v sebi vendarle dobre, a morajo to dobroto še poiskati. Ko jih ujamejo, sklenejo dogovor, da bodo postali dobri, a le kot premeten trik. Pa vendarle jih nekaj prepriča, da se uprejo dejanskemu zlikovcu. Izredno zabavna animacija za starejše od šest let, v kateri bodo otroci uživali, povsem zabavna pa je tudi za starše.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. september 2022
6002
13. september 2022
Top novosti v DKinu: Top Gun: Maverick, Belfast, Vivo, Downton Abbey: Nova doba