Top novosti v DKinu: Zeleni vitez, Krt, Venom 2

Igor Harb in Tamara Harb 14. februar 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/DKINO-THARB-FEB22-hero.jpg

V pestri februarski mešanici novosti najdemo vizualno navdušujočo arturjansko legendo Zeleni vitez, Marvelov superjunaški film Venom 2, odlična filma Panj in Krt, kopico poslastic za ljubitelje glasbe in preverjen meni za valentinovo.

Zeleni vitez

Zgodba o vitezu Gawainu iz omizja kralja Arturja, ki se sooči z magičnim Zelenim vitezom, temelji na srednjeveški pesnitvi. V vizualno navdušujočem filmu režiserja Davida Loweryja je vlogo viteza, ki se spopade z magičnim bitjem, odlično odigral Dev Patel (Revni milijonar). Še opozorilo za ljubitelji arturjanskih legend: to ni klasičen film.

Zeleni vitez je že na voljo.

Panj

Film temelji na resnični zgodbi kosovske vojne vdove in je na festivalu Sundance prejel kar tri nagrade. Zgodba se vrti okrog Fahrije, ki se po tem, ko se mož ni vrnil iz vojne, trudi preživeti družino. Svoj pridelek prične prodajati trgovinam, a v tradicionalno usmerjeni vasi ne podpirajo njenega poskusa samostojnosti.

Panj je že na voljo.

Krt

Najbolj gledani film lanskega leta v Kinodvoru je mešanica dokumentarca in detektivke. Privatni detektiv najame starejšega upokojenca Sergia, da bi za njegovo stranko preveril, kako ravnajo z njeno mamo v domu za upokojence.

Krt je že na voljo.

Trilogija Petdeset odtenkov sive

Knjižna uspešnica Petdeset odtenkov sive in njena nadaljevanja so bile hit tudi v kinu in navdušenje se je le še stopnjevalo. Vsi trije filmi o študentki Anastasiji in milijarderju Christianu so že stalnica valentinovih filmskih večerov in tudi letos ob ravno pravem času prihajajo v DKino.

Petdeset odtenkov sive, Petdeset odtenkov teme in Petdeset odtenkov svobode so že na voljo.

Venom 2

V nadaljevanje zgodbe o Marvelovem superjunaku Venomu se ta spopade z zlobnežem Carnagom. V glavnih vlogah Tom Hardy in Woody Harrelson, režijo pa je prevzel Andy Serkis, tudi zaradi obilice izkušenj s posebnimi učinki in »motion capture«, ki sta pri ustvarjanju obeh superjunakov izredno pomembni.

Venom 2 bo na voljo 12. februarja.


Catwoman: Hunted

Animirani film o Salini Kyle se začne, kot se film o Catwoman tudi mora, s krajo dragocenega kamna. A junakinja se pri tem nekoliko zaštrika in zaplete s teroristično organizacijo. Odlično ocenjeni animirani film, ki pa seveda ni namenjen majhnim otrokom.

Catwoman: Hunted bo na voljo 20. februarja.

The Sparks Brothers

Glasbeni dokumentarec o bratih Mael je posnel priznani režiser Edgar Wright (Sinoči v Sohu) in navdušil ter ponovno vzbudil zanimanje za duo, ki je na glasbeni sceni že več desetletij. O njiju spregovorijo tudi njuni fani, med drugim Flea, Neil Gaiman in Beck.

The Sparks Brothers bo na voljo 20. februarja.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen je skupaj z dolgoletnim sodelavcem Thomom Zimnyjem posnel koncertni film Western Stars kar v skednju na svojem posestvu, pesmi povezujejo prekrasne vinjete. Krasen film za oboževalce Springsteenove glasbe, saj film spremlja njegov istoimenski album iz leta 2019. Igrani film Blinded by The Light prav tako uporabi njegovo glasbo, gre namreč za zabavno britansko komično dramo o odraščanju mladostnika pakistanskega rodu, ki najde uteho v Springsteenovi glasbi.

Western Stars in Blinded by the Light bosta na voljo 25. februarja.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
14. februar 2022
5863
2. marec 2022
Top novosti v DKinu: Zeleni vitez, Krt, Venom 2