Top serije 2022 za ogled na mah

Igor Harb in Tamara Harb 3. januar 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/top-serije-neo-harb-jan23-hero.jpg

Med prazniki in počitnicami ob koncu leta imamo končno na voljo tudi čas za ogled kakšne od serij, za katere čez leto nismo našli časa. Pripravili smo miks serij iz videotek, ki so na voljo v slovenščini, mešanica pa vsebuje za vsakogar nekaj.

Beli lotus (The White Lotus)

Pred kratkim se je zaključila druga sezone te odlične serije, v kateri smo se ponovno odpravili v mondeno letovišče Beli lotus, a tokrat na Sicilijo. Tako kot v prvi sezoni, smo že v prvem delu dobili truplo, a na razkritje njegove identitete čakali do zadnjega dela. Liki v drugi sezoni so drugi, iz prve poznamo le bogatašinjo Tanyo in njenega moža, odkrivanje plasti medsebojnih povezav, odnosov, razredov in družbe, pa je tako navdušujoče kot v prvem.

Prva in druga sezona serije Beli lotus sta na voljo v HBO Max.

Nočni klici (Responder)

Avtor britanske serije je nekdanji policist nočne izmene, ki je mnoge zaplete in občutek nevarnosti ustvaril na lastnih izkušnjah. V glavni vlogi izkušenega, a ne ravno moralnega policista, je Martin Freeman, ki se poleg posledic policijskega dela sooča še z družinsko dramo. Surova resničnost in tempo trilerja sta navdušila kritike in gledalce.

Serija je na voljo v Pickbox Now.

Zmajeva hiša (House of the Dragon)

Ljubitelji Igre prestolov smo končno dočakali prvi odvrtek. V središču nove serije je hiša Targaryen, dogajanje pa je postavljeno krepko pred dogodke Igre prestolov. Zgodba temelji na knjigi Georga R.R. Martina Ogenj in kri. Ponovno se bije boj za prestol, v prvi sezoni pa spremljamo postopne zaplete, ki pripeljejo do krvavih obračunov.

Zmajeva hiša je na voljo na HBO Max.

Sisi

Letošnje leto je bilo polno različnih interpretacij zgodb o priljubljeni cesarici Sisi. Poleg nagrajenega filma Korzet, ki je ravno na sporedu v kinodvoranah, najdemo tudi to serijo. Prva sezona je sicer bila predvajana konec lanskega leta, a ker bo ravnokar na sporedu tudi druga sezona te priljubljene zgodbe, smo jo uvrstili na naš seznam.

Druga sezona bo premierno na sporedu Epic Drama vsak dan od 26. decembra do 31. decembra ob 21. uri. Prva sezona serije je na voljo v videoteki Epic Drama.

Postaja 11 (Station Eleven)

Odlična serija temelji na istoimenski knjigi Emily St. John Mandel in je postavljena v postapokaliptičen svet, ki ga je opustošila pandemija. V središču je Potujoča simfonija, skupina glasbenikov in igralcev, ki potuje naokrog in s predstavami ter glasbo razveseljuje ljudi.

Postaja 11 je na voljo na HBO Max.

Severance

Severance je eno največjih presenečenj leta, serija z inteligentno znanstvenofantastično premiso, ki se osredotoča na skupino ljudi, ki so opravili poseben kirurški postopek, da so ločili svojo osebnost na službeno in domačo. Tako lahko v pisarni opravljajo strogo zaupno delo, ko pridejo domov, pa o tem ne vedo ničesar. Retro vizualna podoba in odlična igra še nadgradita to zapleteno zgodbo.

Severance je na voljo na Apple TV+.

Zvezdne steze: Čudoviti novi svetovi (Star Trek: Strange New Worlds)

Ljubitelji Zvezdnih stez smo doslej morali spremljati različne videoteke, da smo lahko prišli do novih epizod, a brez lokalizacije v slovenščino. Nova videoteka Sky Showtime bo to spremenila, za začetek s hvaljeno serijo Čudoviti novi svetovi, kjer spoznamo mladega častnika Spocka, ki služi pod kapitanom Pikom in se torej odvija v času pred izvirnimi Zvezdnimi stezami. Poleg nostalgičnih tonov je to tudi najbolj optimistična in barvita serija Zvezdnih stez iz zadnjih let.

Zvezdne steze: Čudoviti novi svetovi je na voljo na Sky Showtime.

Bad Sisters

Irska priredba belgijske kriminalke se osredotoča na štiri sestre, ki se odločijo odstraniti svojega svaka, zlobnega izkoriščevalskega manipulatorja, ki je poročen s peto sestro. Serija počasi gradi zaplete in razkriva ozadja za spori in vse bolj nasilnimi odločitvami. Bonus je črni humor.

Bad Sisters je na voljo na Apple TV+.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
3. januar 2023
6078
3. januar 2023
Top serije 2022 za ogled na mah