Troli na svetovni turneji: petje in bleščice

Igor Harb in Tamara Harb 18. marec 2021 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/troli-na-svetovni-tharb-hero.jpg

Veseli in živobarvni troli ter veliko glasbenih vložkov zagotavljajo zabavo, a ob ogledu filma ne pričakujte poglobljene zgodbe ali dih jemajoče umetniške animacije. Če si ob filmu radi zamrmrate ali zapojete kak refren oziroma to rad počne vaš podmladek, potem si Trole na svetovni turneji le oglejte, saj so polni znanih komadov, od Trolls Just Wanna Have Fun (priredbe Girls Just Wanna Have Fun) do Barracude. A vse to ne pomeni, da film nima tudi času in stanju družbe primernega poučnega sporočila, pa čeprav ovitega v barve in bleščice.

Ena glasba, en svet

Prikupna trola, Popi in Veja, ki sta se v prvem delu borila proti Bergnom, tokrat spoznata, da niso edino trolsko ljudstvo. Obstaja namreč šest različnih ljudstev, vsako s svojo zvrstjo glasbe: funk, techno, rock, country, pop in klasika. A Barb, kraljica rock trolov, skuša vse združiti pod eno, po njenem mnenju, edino pravo glasbo. Junaki združijo moči in poskušajo rešiti ostale zvrsti. S tem pa podajo tudi sporočilo o pomembnosti spoštovanja različnosti misli, glasbe in kulture, ki je ob aktualnem vzponu nacionalizma še kako pomembno.

Če si srečen …

V prvem filmu smo spoznali Popi, najbolj veselo bitje v deželi trolov, in njenega ne tako optimističnega prijatelja Vejo. In seveda njuno barvito, bleščečo deželo, kjer se pojejo znani komadi, pleše, objema in daje petke. A trole ogrožajo Bergni, saj verjamejo, da bodo srečni le, če kakšnega od njih pohrustajo. Glavna junaka tako združita moči in se podata na dogodivščino, na kateri odkrijeta, da se kljub razlikam, dobro ujameta, Bergne pa naučita, da sreča prihaja od znotraj.

Troli na svetovni turneji je na voljo v videoteki DKino, tako v sinhronizirani kot tudi originalni različici. Film je glede na priporočila portala Common Sense Media primeren za otroke starejše od šest let, a si ga brez problema ogledajo (in ob njem zaplešejo) tudi mlajši.

Za protiutež vsem bleščicam pa na seznam družinskih ogledov le dodajte kakšnega od animacijsko precej drugačnih filmov, kot so Ernest in Celestina, Pošast Moli ali Zverinice iz gozda Hokipoki, ki so na voljo v DKinu, ali pa aktualnega nominiranca za oskarja Wolfwalkers, ki ga najdete na Apple TV+.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. marec 2021
5596
18. marec 2021
Troli na svetovni turneji: petje in bleščice