TV-komunikator NEO Smartbox – zdaj tudi glasovno iskanje vsebin na YouTubu

Marjan Kodelja 28. julij 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/neo-youtube-kodelja-jul21-hero.jpg

Po nedavni občutni nadgradnji funkcionalnosti TV-komunikatorja NEO Smartbox je ta zdaj dobil še zelo uporabno možnost glasovnega iskanja v aplikacijah YouTube in Voyo.

Za sodobnega gledalca niso dovolj zgolj vsebine linearne televizije, saj želi in zahteva veliko več. Imeti želi na dlani vse, kar omogočajo spletne storitve, med katerimi je zelo visoko po pomembnosti Googlova storitev YouTube. Okno v svet videovsebin. Verjetno se boste strinjali, da ne mine domača zabava, na kateri glasbe ne bi poiskali in predvajali kar od tam. Ker je preprosto in hitro. Ker je na voljo, kar si zamislite. Če je bila skladba posneta, jo boste zelo verjetno našli. Za večino več kot dober argument, da so prenehali kopičiti fizične nosilce – zgoščenke ali vinilne plošče. Morda zadnje manj. Mimogrede, dobre stare plošče so spet pridobile navdušence in prodaja je ponekod po svetu prehitela prodajo zgoščenk. Digitalizacija torej še ni uničila celotnega analognega sveta.

Bistvena prednost YouTuba in podobnih spletnih storitev je dosegljivost na pravzaprav vsaki sodobni mobilni napravi: računalniku, pametnem mobitelu ali tablici. Dovolj je, da jo povežete s kakovostnimi zvočniki, in zabava se lahko začne. Še bolj preprosto pa je, če uporabljate TV-komunikator NEO Smartbox Telekoma Slovenije. Ponudbo si lahko ogledate na tej povezavi. Že televizor ima dovolj glasne zvočnike, če morda nimate nanj priključene zvočne letve ali celo prostorskega zvočnega sistema. Aplikacija za YouTube je že na komunikatorju, saj ga poganja operacijski sistem Android, zato boste veseli najnovejše nadgradnje. Pomembna lastnost, sistem glasovnega upravljanja, ki veliko bolje kot podobni razume izgovorjeno v slovenskem jeziku, zdaj išče tudi vsebine znotraj aplikacij YouTube in Voyo. Zadnjo prav tako poznate. Lastnik je naša največja komercialna televizija, zato boste v njej poleg nekaterih priljubljenih tujih serij in filmov našli oddaje lastne produkcije. Iskanje želenih vsebin ne bi moglo biti preprostejše.

 

Poleg razširitve področja delovanja glasovnih ukazov je zadnja nadgradnja prinesla grafično prenovo na nekaterih straneh uporabniškega vmesnika NEO Smartbox in novo uporabnost gumba na daljincu z znakom treh črtic. S pritiskom nanj se prikaže seznam Vrhuncev, če so ti na voljo na trenutno predvajanem televizijskem programu. Enak učinek dosežete z glasovnim ukazom »vrhunci«. Ni odveč ponoviti, da bodo na nacionalnem programu RTV SLO 2 ti na voljo za vse športne panoge olimpijskih iger, v katerih nastopajo slovenski športniki.

Takojšno nadgradnjo TV-komunikatorja NEO Smartbox si zagotovite v nastavitvah ali z glasovnim ukazom »ponovni zagon«. Podrobnosti funkcij, ki so bile dodane prejšnji nadgradnji, pa lahko preverite v članku na tej povezavi, saj gre za spremembe, ki so uporabo komunikatorja dvignile na novo raven.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
28. julij 2021
5732
28. julij 2021
TV-komunikator NEO Smartbox – zdaj tudi glasovno iskanje vsebin na YouTubu